Драга Кајгана (виртуелен дневник)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Година 2134. Детето си ги прашува родителите како се запознале.

Па види сине, еден ден јас така си одев по улица после работа и гледав кон земјата пошто не сакав да бидам погрешно сфатен. И така одам по улица кога така загледан во земјата се удрив со мајка ти. Веднаш и реков дека не мислев ништо сериозно и и се извинив за тоа што и создадов неудобност. Таа ги извади листовите што ги носеше со неа и морав да потпишам официјална изјава дека се каам за тоа што го направив, нема да се повтори и сфаќам дека е навистина моите акции имаат последици.
После тоа отидовме на нотар. Е таму бев ептен глупав и направив нешто ептен непромислено. Го тргнав столчето за таа да седне прва пред нотарот. Тоа е само глупаво правило на патријахатот кое што имплицира дека машкиот пол е посилен од женскиот. Тоа не е вистина. Машкиот пол не е посилен од женскиот и покрај тоа што ако си женско може да се шеташ во константен страв дека маж ќе те силува, а ако си маж нема никогаш да имаш страв дека жена ќе те претепа. Тоа верувале старите земјани пред да се докаже дека науката и фактите се сексистички. Нејсе, кога веќе бевме кај нотарот моравме во договорот да допишеме и дел дека се извинувам за тоа што и го понудив прва столчето. Го потпишавме договорот и ја замолив дали ќе ми даде дозвола да се ракуваме за успешно завшрениот договор. Таа ми даде нејзина дозвола која што ја снимивме со камера за во иднина да не бидам обвинет. После некое време ми се јави да ме запраша дали сака да отидеме на состанок во кој што јас однапред не смеам да помислам било што лошо за неа. Пред состанокот исто така потпишавме договор дека јас нема да се надевам на ништо со неа и дека цело време ќе носам превез на очите бидејќи е непристојно некој да те мерка на прв состанок.

И така после 2 години ми дозволи да ја бакнам за образот, а останатото е историја.

Добро, можеби јас и мајка ти се разведовме после некое пошто сметаше дека сум слабак и сакаше вистински маж, ама битно смеам да те гледам еднаш на секои три месеци после разводот.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.425
Поени од реакции
39.018
Зошто се оправдуват луѓето ако бидат означени како хомофоби или расисти? Од каде таа потреба на некој да му објаснуваш ама брат јас не така не мислев на ова она кур се тресе?
Ова монструозна пропаганда зима толкав голем залет, шо на луѓето им станува страв да исерат кафено гомно и намерно јадат течна зелена храна за да имат пролив. И шо е најжално овие луѓе што ја пропагираат се залагаат за еднаквост и секој да има свое мислење, а уствари кога ќе зуцнеш нешто спротива на нивното мислење одма си на ѕидот и се претвараат во Ранду кога ја маваше Касандра со ножеви.
Ај овие славните и јавните личности до некаде ги разбирам, огромни спонзорства и договори се во питање со милионски суми, па мора да глумат лудило и да се прават фини, а не дека стварно ги боли цеф за некоја црнчуга у Комптон или некоја трансица у Осло шо наводно немала никакви права.

Се иде у пм во секој случај, овие наредните 100тина години ќе бидат лудило во овој современ свет.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
ДК

Ја продавам невиноста за помалку од милион евра. :pos::pos::pos:

П.С Подобар бизнис потег амин.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.503
20180117_223101.png

:pos:

Сите сме имале по некој/а ваков професор/ка додека сме учеле, и тоа од оние постарите во години, вработени во времето на Тито.

Инаку и јас да си ја кажам "маката", пред 3 дена бев во пошта да платам сметки, ама рано насабајле во 7:30 накај 8 часот, сум ги заебал петлите hehehe...нема врска стојам сам на шалтер, вработената ми го дава кусурот и сметката, кога позади ме штипна некој за задникот. Се вртам, кога гледам постара женичка (накај 60 години) ме гледа и ми се насмевнува. И јас и удрив една кисела насмевка и си го фатив патот...

#СегаКажувам :(

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Име и презиме фали на прикаскиве.
Поготово за оние што пробале физички да се покажат.
Ако нема култура, или закони во државава, ако се дрзне да ве гњави некој физички, сигурно имате машка особа во животот што радо би му размрдала неколку коски.

Драг @Scirea , тапкање по гз, што мене ми се има десено многупати во животов па не го сметам за вау-бау, не е исто со пипкање на малолетни деца, со мафтање на полов орган, со чекање и закани пред влезови во згради, обиди за силување, како и силување. Или само ова што си го ставил ти си го прочита?
Како и да е, зезанциите терајте си ги по дома. Јас сфаќам да се пишуваат само банални работи ко скриншотов, па ај да се зафркаваме, но за жал не е така.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.503
Off...

Драга @MAJA 345 незнам од каде сега умеша во мојот пост силувања, малолетни деца и полови органи... да, ги прочитав повеќето статуси на хаштагот #СегаКажувам и оваа сторија во која и самата личност што ја пишувала ја смета за смешна, јас решив да ја споделам тука. Да беа и другите стории смешни и за споделување би ги ставил, ама не се нажалост...

Значи да резимирам, јас зборам само за нејзиниот пост, и дадов мое лично искуство што ми се деси пред некое време...толку, ништо повеќе, ништо помалку.

Дноев не давај казнени бем ти тренерот местачки

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Кеј,

Ќе научам ли да уживам во тоа што го имам макар на краток период ? Мислам не, ненаситно копиле од белосветски размери кое ретко кога знае за кочница.Џену грл ме потсети со коментарон кај мене на профил пред некој ден какви битанги од деца бевме.Имавме група 6-7 члена што се имавме запознаено во живо од форумов и делевме црвени на времето. Исто од старата ти , ми фали групата Близначки.Се сеќавам слика од кулите близначки , а внатре слики од огин девојки.Заебана 10ка ќе праиме во Јули. Убава вечер жолта

ПС: Столе ти си фациште, не ми даде 15.000 ама тој гол ќе го раскажувам по внуците.Људина од човек си

Последно уредено:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Некогаш се запрашувам зошто во некои работи не успевам, дали до толку немам среќа во животот, дали баксуз сум, малер ме прати, или што е работава. Ама па кога ќе подразмислам среќата е наш избор, ние бираме што е за нас среќа и како треба да ја привлечеме. Така да од сега ќе гледам ич да не се замарам со тоа дали сум имал среќа или баксуз сум бил. Среќен сум! Ете!

Меѓу другото во планерот за мојава година:D нека стои дека ќе се потрудам да најдам нова работа, да отидам до Св. Василиј Острошки или евентуално да отидам пролетва/летово да преспијам во некој од манастирите во земјава. Успат ќе се потрудам да почнам со вежбање фитнес, јога или нешто такво.

И вчера си бев на масажа, 40 минути. Топло препорачувам на сите:D

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
ДК,
2008 година со братучедот променивме работно место. Бидејќи сместувањето беше од претходниот газда, разбирливо мораше да го напуштиме истото. Се договоривме привремено да се сместам кај едни другарчиња додека не најдеме нов стан.
Се спаковавме и одиме кај другариве кога таму уште 10 души со спиење дојдени. Како терористичко дувло станот. Се мажишта- мајсторинки и други гастербајтери. Ај рековме ден два ќе се помини.
Капнати изморени му викаме на другарчињава дека сакаме да си легнеме. Утредента на работа бевме. И другаров ни вика демек еден можи да спие на софа во трпезаријата, а друг во друга соба на тросед. Брачедов се истрча на тросед да спие. Јас на тесната софа.
Неудобно, ама се помина некако. Утредента одиме на работа, брачедов во очите крвојци. Со подочњаци како воздушни перничиња. И молчеше некое време, но реши да се искажи. Вика: "влегувам в соба и гледам на троседот лежи вунест маж." Мажов му рекол: " здраво јас сум бате Баже и ќе спиеме заедно".
Брачедов се завиткал со ќебето како сарма и цела ноќ лежел со газот кон ѕидот и око не склопил, али затоа бате Баже си ја одморил душичката.

#СегаКажувам

П.С. Што се однесува до случкава на Ширеа малку се загрижив. Ако тој како навивач на Јувентус беше штипнат од стара дама, ондак јас како навивач на Рома би било за очекување да бидам штипнат од Ром(ка).

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кире не да е атеист туку кара пцуја по Господ, ама другар ми е битно не е педер, го прашав жену му го оставила заради алкохолот не заради друго :icon_lol:. Утре во Охрид имам намера да се џитнам во езеро откога ќе го фрли попот крстот, а Кире вика оти попо не се фрла в езеро за здравје не бил будала :icon_lol:. Како и да е си прашав ја една пријателка од Охрид влегува секоја година в езеро на Водици и не било страшно, малку здивот се одземал, а јас планирам половина саат да пливам на пристаниште :icon_lol:.

Kajgana Shop

На врв Bottom