Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.448
Поени од реакции
39.077
Попатетичен човек од овој Сашко Коцев здравје. Незнам кој го форсира идиотот , али нека престане да го лаже дека има некаков талент за глума.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Нели денеска се пости. Цел ден постам и си викам, ај сега што посно да вечерам. Гледам марула така зелена, свежа, убава, па си реков ај салата ќе правам. Земам неколку листови кинам од неа, ги мијам, се враќам кон масата да земам уште неколку листа и што да видам....... од кесата каде беше марулата паднало полжавче на столот и почнало да си црта со лиги. Ми се згади. Кога седнав да вечерам се ми личеше на полжави, највеќе семките од маслинките што ми стоеа до тањирот.

И како за на крај пронајдов чоколадни јајца, уживав додека јадев и се омрсив. Пуста дрчност.

:coffee:

ХулахопкиСоТочки

Out of step with the world
Член од
9 август 2014
Мислења
1.494
Поени од реакции
5.250
Драга пеер браД,
тоа се тие девојки (и момци) што ги знаеш дека не допираат животно, пошто "ЛИЛЕЕЕ ВЛАКНААА", "АУУ МЕ ЛИГАВИ", "УФФ ТРГНИ МИ ГО", а се сликаат со кучиња и мачиња за лајкови. Тоа се тие истите шо до вчера презирале нешто, а денес се понашаат ко цел живот да го сакале, тоа е "кул", без тоа "не се може"...ЌУТИ МОРИ
а ќе глеав френдс.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Сериозно, многу е чудно што песна која се вика “На ВЕЛИГДЕН сум се заљубил“ највеќе ја пуштаат на Велигден. ЕПТЕН ЧУДНО. Исто ко Jingle Bells и Last Christmas што ги пуштаат на Божиќ. Многу тешка логика. Изгледа песна поврзана со Велигден треба да ја пуштаат на Божиќ, јер логика нели. Цел ФБ, Твитер, па и тука, прават смешки за Џокси и песна која да му се сневиди по тематика е ПОВРЗАНА СО ВЕЛИГДЕН ПОБОГУ! КОГА ДА ЈА ПУШТААТ? НА 10 ЈУНИ!!!!???? АМАН!

Чудно е како ве нема да се жалите за Jingle bells, Last Christmas и останати божиќни американско-англиски песни, ама дека тоа се тематски од странство, па не чини да се спрдаш со нив, у право се. Ама дека е наш Џокси, па ајде да замараме секаде со реметење за песна која е тематска.

Секоја година еј, секоја година ми ја подувуваат главата со хехехехеиуухугуфуд смешки за песната на Џокси. НЕ СТЕ СМЕШНИ АМАН!

Што толку сте изненаЃени и увреЃени што песната на Џокси е најактуелна на Велигден? Па сте ја чуле ли Last Christmas, Jingle Bells или било која песна која се пушта околу Божиќ да биде пуштана во останатиот дел од годината? НЕ, затоа се ТЕМАТСКИ песни!

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
КајгЕ, си седиш онака... и наеднаш глеаш како на фб ти стигнува покана за пријателство од КУЧЕ. :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Другарка ми се фали како на кучето му направила Инстаграм. За некој ден ќе му праела и фотосесија. Па добро бе мајку му стара, ја неам Инстаграм - тоа има. Нешто не е у ред со мене, очигледно. :toe:
Значи нејќам да се разбереме погрешно, сфаќам дека си ги сакате кучињата и мачињата, али ова е ПРЕТЕРИЗАМ! :popce:
Чим мачки и кучиња имаат фб, да не збориме за мали дечиња и бебиња. :nesumjas:
Сачувај Боже...

И можеби не е најпатриотски, ама кога ќе видам некој турист, прва мисла што ми прелетува низ глава е: - Што мајка бараш тука?! :noze: Од сите места у светов... тука. :toe:

А фин ми беше денов, не ми беше „лев“, али ете, така.
Ај, чао. :D

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Lugevo veke ne mozam da gi gledam, a ne pa da gi ljubam i da bidam ljubezna so niv.
Da te poludat.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
кај било да се родев сеа ќе бев со д-р пред име и ќе уживав ама не, само во посранава држава таа професија на ниво на гомно е донесена. А јас секако немам намера да бидам дел од такви циркуси.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Вчера купивме торта за првиот роденден на малиот. Не знам како успеале да се сокријат и да влезат во собата каде што беше тортата.
Лижале, копале во неа, се мачкале на косата.
Кога влегов таму големиот му пееше слеќен лоденден и му ставаше шлаг на образите. :pos:Среќа еден мал дел останал нечепнат.

Деца ни си да ги казнуваш, а ни да ги тепаш. :toe:

S

StormRage

Гостин
Кајг,
ја пред велигден се заљубив (yeah, right :icon_mrgr:, seems like it doesn't work anymore). Стигнав дома, надвор олку грда ноќ не сум видел одамна, матно, депресивно, измрзнато. Мојот концепт на мојата другарка ноќта некако се руши во оваа дупка. Не знам ни што барам тука, често осеќам дека го мразам местово и се околу него. Ебана монотонија во рок од 6 саати да те фркне е многу грозна работа. А тек што ме чека викендов: Истата „дома“ (од каде што ми потекнува „цирозата“) кој некој ја уништи со ужасната музика и склопот на нет кафе, истиот пијалок, истите луѓе, истите свирачи со истиот пејач и потполно истата плејлиста од пред неколку години со ебано исти изведби. Истиот муабет како секоја средба со досадните ми роднини, кои не знам како ама долги години ја преживувам нивната тортура врз мојата психа. Истите препукувања и глупости низ дома, досадните прашања и уништувањето на целиот ентузијазам дека сонувам.

Сонувам, уште, не успеав да сум дете кога можев, сега со 22 години начукани сум уште некој заебан лавиринт од тоа што требаше да сум како дете. Само со помалку време, помалку желба, единственото исто што остана е никаквата поддршка што никогаш ја немав. Ама сонувам остварливи соништа, за кои никогаш не се откажав и се што ми остана е сам да се борам за наредниот ден. Ако не друго барем да не станам ограничен како нив, да не сум тоа што ме учеле и тоа што сум го гледал, туку да сум подобар... Во некоја подобра иднина, некогаш, негде во некој ќош на универзумот.

Not another day, but the same old song
Поздрав

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom