Имав една WTF ситуација денес. Ми доаѓа муштерија и направи промет од 20 денари, ми даде 100ка и требаше 80 да му вратам. Му враќам 50 денари и 3 десетки, сите железни, и му ги оставам на шалтер и продужив да си ги местам парите во каса, нешо ми беа расфрлани. Станав после тоа да расчистам по масите, и здогледувам мобилен телефон. Имаше двајца луѓе внатре, ги прашав да не е нивни, ми рекоа дека не е. Го ставив телефонот на шалтер и чекав да дојде човекот да си го земе. Во меѓувреме доаѓа човекот што му вратив 80 денари кусур и ми вика дечко абе не ми врати кусур, имав 200 денари во мене а за 20 изиграв тикет, а сега само 100ка имам во џеб. Пошо средував пари во моментот кога му враќав кусур си реков можно е да сум згрешил и му вратив уште еднаш 80 денари без да пребројувам каса и да враќам камери.
За 10 минути доаѓа човек, Албанец патем, и вика абе дечки да не најдовте мобиЉен? Викам да, еве го на шалтер, повели. И таков целиот радосен, фала фала дечко, фала ти многу.
Ми доаѓа крај на смена и бројам касата и гледам минус 80 денари. Пошо немаше воопшто работа, ме фати некој инает да видам што се десило со парите, чисто од радозналост. Овој Шпонов што го изгуби телефонот, уплаќаше тикет со неговиот син во моментот кога му враќав кусур на човекот што го спомнав погоре. Што се десило уствари? Човекот не го зема кусурот, т.е. го заборави на шалтер, а малиов Шипо ги примети парите и оп полека си се доближи до мојот шалтер, ме чекаше да станам од столче, и ги здипли парите.
Наравоучение: Да му ебам СВЕ у пичка на тој што ја измислил народната: Чини добро за да ти се врати со добро.
П.с. Нема врска, не ми е за 80 денари, ама ти му чиниш добро и му враќаш мобилен телефон кој чини повеќе од 10 000 денари, а тој се циганчи за 80 денари и ти ги краде пред очи. Хккккккк пу!