Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
А уствари се качил, урлал на митинг, изел 2 сендвича, испил пола литро ГОРА од портокал и сега пишува у темава за да нема грижа на совест.

Него да имав малце среќа у животов не ќе беше лошо...

B

Blade Torch

Гостин
Што да кажеш а да не заплачеш? На видеото од старото дртало што си го драпа ко да е сам у соба во полн автобус на ЈСП, ти се избацува коментар од возрасна машка особа која го брани и вика "а којзнае како била облечена таа во автобусот што ја гледал". И дузина лајкови има коментарот. :гомце: Абе ГНАСИ! Не ми се верува, овој утре деца ќе има, ќе се размножува, за жал...:pov:

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Франц убио Гаврила...све друго је пропаганда. "Бугарска работа" им стана catchphrase на сите, Бугарката лута пес, со поглед ќе не убие :pos:

Сарајевооооо, Сарајевооооо:свиркам:

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.180
Поени од реакции
13.460
Чекајќи една другарка да се симне од автобус, бидејќи кочан е времево надвор влеговме во влез на зграда да не мрзнеме дур дојде, по пат не следеше цело време едно куче улично. Кога влеговме во влезот, го гледаме кучево само стои пред вратата и лае, му ја отвараме вратата мислејќи дека лае за да влезе дека му е ладно. Не сакаше, продолжуваше да лае. Секој проба го викаше да дојде, ширум ја отворивме, ама не се помрднуваше. Ќе ја затворевме вратата тоа продолжуваше пак да лае. Во еден момент ми текнува дека во џебот имам само 1 ракавица, ја нема другата, истрчувам надвор по патот од кај што дојдовме, на 2 метра (при момент на вадење ми паднала) ја гледам другата ракавица. Кученцето цело време лаело да ми укаже дека ракавицата паднала. Кога ја земав, кученцево се сврти и замина. Колку малку треба за да ти се разубави денот. И како да не ги сакаш после... Сега едвај чекам пак да одам таму, ама овојпат со саламче, да го најдам пак истото кутре и да се наградиме. :love:

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Драга,

Сфатив дека само друга личност може да те смени на подобро. Затоа: оние кои што ви мислат добро, ве критикуваат за ваше добро, се секогаш тука за вас и ги сакате и ве сакаат, никогаш ама никогаш немојте да дозволете да си отидат. Тие вредат.
А таквите се ретки, па доколку имате некој таков во животот ве молам чувајте го.

:)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.917
Поени од реакции
116.332
Имав една WTF ситуација денес. Ми доаѓа муштерија и направи промет од 20 денари, ми даде 100ка и требаше 80 да му вратам. Му враќам 50 денари и 3 десетки, сите железни, и му ги оставам на шалтер и продужив да си ги местам парите во каса, нешо ми беа расфрлани. Станав после тоа да расчистам по масите, и здогледувам мобилен телефон. Имаше двајца луѓе внатре, ги прашав да не е нивни, ми рекоа дека не е. Го ставив телефонот на шалтер и чекав да дојде човекот да си го земе. Во меѓувреме доаѓа човекот што му вратив 80 денари кусур и ми вика дечко абе не ми врати кусур, имав 200 денари во мене а за 20 изиграв тикет, а сега само 100ка имам во џеб. Пошо средував пари во моментот кога му враќав кусур си реков можно е да сум згрешил и му вратив уште еднаш 80 денари без да пребројувам каса и да враќам камери.

За 10 минути доаѓа човек, Албанец патем, и вика абе дечки да не најдовте мобиЉен? Викам да, еве го на шалтер, повели. И таков целиот радосен, фала фала дечко, фала ти многу.

Ми доаѓа крај на смена и бројам касата и гледам минус 80 денари. Пошо немаше воопшто работа, ме фати некој инает да видам што се десило со парите, чисто од радозналост. Овој Шпонов што го изгуби телефонот, уплаќаше тикет со неговиот син во моментот кога му враќав кусур на човекот што го спомнав погоре. Што се десило уствари? Човекот не го зема кусурот, т.е. го заборави на шалтер, а малиов Шипо ги примети парите и оп полека си се доближи до мојот шалтер, ме чекаше да станам од столче, и ги здипли парите.

Наравоучение: Да му ебам СВЕ у пичка на тој што ја измислил народната: Чини добро за да ти се врати со добро.

П.с. Нема врска, не ми е за 80 денари, ама ти му чиниш добро и му враќаш мобилен телефон кој чини повеќе од 10 000 денари, а тој се циганчи за 80 денари и ти ги краде пред очи. Хккккккк пу!

Последно уредено:
B

BooBojan

Гостин
Прекрасна мисла од Џон Ленон

- Кога имав пет години, мајка ми секогаш ми зборуваше дека клучот на животот лежи во срцето. Кога тргнав на училиште, ме прашаа што сакам да бидам кога ќе пораснам. Напишав „среќен“. Ми рекоа дека не сум ја сфатил поентата на задачата, а јас им одговорив дека тие не ја сфатиле поентата на животот.

Морав овде да го цитирам...

САМО ТОЛКУ

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
ДК

Треба да им каже некој на луѓево дека алкохолот и цигарите се легални дроги не за друго туку да знаат дека се џанкери, изгледа 50% од популацијава не е свесна или па се лаже себе си, пушам пијам ама барем не се дрогирам :pos:

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Да се надоврзам на постот на Стек за циганчењето.
Кај нас сфаќам некогаш некој да здипли некој денар, зошто и така едвај преживуваат некои. Ама во Словенија со просечна плата нешто помалку од 1000 евра, да ми дојдеш на каса и да одбиеш да платиш за ќеса 2 цента, е стварно треба да си неарен во мозокот. Некогаш и гратис им ги давам ќесите. Ќе бидам во минус, 2 цента не ме прават ни побогат ни посиромашен.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Најглупа работа е да му наплаќаш кеса на потрошувачот. Баш преска имав случај каде што сметката по правило требаше да ми биде 80ден и девојчето на каса ми наплаќа плус кеса и ми вели имаш ли еден денар. Немав во мене по што ми врати железарија. Ваков пример ми се дешава скоро секој ден. Толку пари оставаме по маркетиве и тие не можат да одвојат еден денар од парите што ќе ги оставам за една мочана кеса. И по правило една кеса не е ни денар ама они гледат и на тоа пари да извадат.

Sent from mTalk

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Муабетот на Стек ме потсети на нешто што ми се случи пред 6 години. Тогаш живеев во Пелагонија СД, во Кисела Вода. Одејќи кон факултет, откако ги поминав во тоа време трафиките наредени покрај улица и пред да се спремам да прерипам оградата на Тутунскиот комбинат, забележав едно човече кое во раце си подготвуваше пари. Метар пред да се разминеме од рацете му паднаа купче пари, не повеќе од 30/40 денари. Ги зедов и по него, го стигнав кај трафиките, и му ги подавам парите уште пред да му кажам нешто тој ми дава 10 денари. Му реков: „Твои се, ти паднаа кај оградата“, а тој си одговори фала пуно и си отидовме секој на своја страна. И ден денес се мислам дали сум изгледал како просјак... Точно дека бев студент, ама не изгледав како просјак.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Значи колку само не поднесувам лицемерни створења, еј.
Кај пред други ќе те направи од г*мно подоле, ќе те направи дека си крива шо си жива, ќе те извреѓа и све по список, па уште утредента те гушка и ти се обраќа со деминутив. Молам? Море мрш!
Никогаш нема да вреѓам друг за да се истакнам пред другите. Ако те критикувам барем нема да користам ниски зборови. Ниту пак да се обраќам со миловни зборчиња цици - мици сонце, на личност што не ја мирисам!
Дај бре кажи ми у фаца - вака и вака мислам за тебе, а не да ми се умилкуваш.
Баш затоа не поднесувам луѓе што се мили на зборови и што се расфрлаат со истите, баш тие таквите се уби Боже...
Ај мрш бре, гонете ми се!

Kajgana Shop

На врв Bottom