Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Arwen Undómiel

don't quit the chase
Член од
28 јануари 2016
Мислења
209
Поени од реакции
429
Налетав на една изрека: "Failure is an option. Trying is not". Не ми е логично некако. Во било која ситуација, имаш опција да се обидеш (да направиш нешто). Неуспехот е нешто што понекогаш се случува. Неуспехот не е опција, таа е резултат на обидувањето. Да се има опција значи да постојат најмалку 2 работи помеѓу кои би можел да бираш, така да, кога неуспехот би бил една од тие 2 опции, кој човек би го избрал?
Прашањето е: дали треба да се плашиме од него? Одговорот на тоа прашање не тера да размислиме дали ќе го прифатиме обидувањето како опција. Би сакала да се убедам дека не треба да се плашам, али тоа е тешко. Ако не се плашиме од неуспехот, сите ќе одбереме да се обидеме. И тогаш нема да постои разлика помеѓу луѓето. Но реалноста и поинаква. Постои група луѓе кои и покрај стравот од неуспех, одбираат обидување. Но, постои и група луѓе кои поради стравот од неуспехот, не се ни обидуваат и со тоа си ја кратат и шансата да успеат. Во која група спаѓаш ти?

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Кај да пишеме нешто за митингов, само информативно :)

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
На газот истетовирај си информативен текст за митингот, таман ќе бидеш позитивно изненадување на следната журка на Халкидики.
Од сите нас имаш реденка на 12 декември, ГРАТИС.!.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.794
Поени од реакции
44.077
Вчера околу 5 часот чекам 41 и гледам иде ЈСП автобус, ама исклучена струјата, горе ни број ни ништо... си викам шо го ебам секако оди до транспортен и се местам да влезам, овој ме одминува.. му дигам рака и едно 10тина метри подоле застанува.. Ми отвара врата и пред да влезам едно 5-6 души ми викаат "ама овој е за митинг", "за митинг сме ние", "на митинг идеш?"... :facepalm::facepalm::facepalm: Не ми се веруваше што гледам, им кажав не фала и се симнав.. Пола минута после тоа помина уште еден...

Kajgana Shop

На врв Bottom