Дежурна Ординација! #2

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ми вадеа бемка од грбот у средата на Пластична, значи помина една недела, конците уште не ми ги извадија, утре треба да идам на трета преврска...
сакам да се избањам, па смеам ли кај што е ранава тоа место да го квасам или само одоколу да поминам со вода?
Не е баш препорачливо да го мокриш местото, подобро само одоколу помини па кога ќе одиш на преврска ако треба пак фластер да се става земи си од оние водоотпорните.
А мораше да се вади бемката?
А каква врска има ова со прашањето конкретно?

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.607
Поени од реакции
22.612
Мислам дека е соодветна темава. Дали ви се случило кога ќе чепнете нешто метално (пример чешма) да ве пецне струја. Последниве денови многу често кога ќе ја допрам чешмата, чувствувам пецнување на прстот/прстите кога ќе ја чепнам. Сега почна многу често и на други метални површини (фрижидер, метално лавабо во кујната...). Што е причината?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Проблем со струјата. Кај мене скината жица допираше до кров и се пренесуваше секаде низ се што е метално низ домот.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.424
Ме чеша таму кај што не треба, односно пределот над половиот орган, под срамните влакна тој дел. Хигиена водам на високо ниво, долниот веш секојдневно го менувам чист, памучни боксерки, комфорна големина... пробав со некој сензитивни креми без парфем дрн дрн... шампон за интимна нега... година и кусур ме мачи ова, нема нема се јавува чешање , неподносливо.. незгодно у пм. И на кожен ми е срам да се појавам па ете може некој тука ќе даде совет некоја крема ово оно. Благодарам.
,,,premalku podatoci za forumski odgovor,,,
,,,no aj samiot proveri dali imash edni malechki crni ko zrnca susam,,,t.n picajzli,,,vidi prvo toa pa za reshavanje lesna rabota,,,[DOUBLEPOST=1519889672][/DOUBLEPOST]
Не е баш препорачливо да го мокриш местото, подобро само одоколу помини па кога ќе одиш на преврска ако треба пак фластер да се става земи си од оние водоотпорните.

А каква врска има ова со прашањето конкретно?
,,,,ima itekako,,,mozhebi konkretno ne no nekonkretno da bidejki se raboti za ekstrakcija na melanom,,,taka da i postoperativniot tretman na melanomsko tkivo e poopstoen,,,,
,,,,a kakva vrska ima prashanjeto na annaja ,so tebe,,nesmee li da prasha ili celish samo na prevrski,,,

Последно уредено:
Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.382
,,,no aj samiot proveri dali imash edni malechki crni ko zrnca susam,,,t.n picajzli,,,vidi prvo toa pa za reshavanje lesna rabota,,
Па какви податоци например... кожата делува чисто, нема никакви зрнца, нит ништо...ќе да е внатрешно.. трети ден мачкам екалин по препорака на bijons .. мислам дека има некој напредок..ама не целосно...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
А како нема!
На клинички испитуваат дали треба, или не треба да се вадат!
Финтата е што кој и да е одговорот, ништо нема да може да се смени.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
Па какви податоци например... кожата делува чисто, нема никакви зрнца, нит ништо...ќе да е внатрешно.. трети ден мачкам екалин по препорака на bijons .. мислам дека има некој напредок..ама не целосно...
Druze poseti urolog pa ti.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
А мораше да се вади бемката?
Матичнава ми ја запримети случајно, ме прати на кожно у Воена ме гледаа со дерматоскоп и ме пратија на Пластична каде пошто грбов ми е полн бемки не ни морав да покажам која е само што се соблеков д-ркава одма ја запримети дека е поголема доста од другиве значи се издвојуваше сомнителна беше и сега чекам резултатите што ќе покажат.
Не е баш препорачливо да го мокриш местото, подобро само одоколу помини
Така и направив :)
Него, друга работа...мојава д-рка не беше денеска за преврска а се погоди една стара изгубена, наместо (трета) преврска ми ги извадија конците :facepalm: , после 7 дена а требаше после 10, у понеделник. Исто како и за првата преврска кога бев кај друга д-рка, влегов, реков за преврска сум, се соблеков го завртев грбот мислам сестрава ќе ме премачка и преврзе, кога = так-так-так "готово конците" и, и, отпосле џабе е што се буниш, ми вика "а бе те помешав со еден мој пациент" :facepalm: "ај и онака 10 дена поминаа", кои 10 и викам 7 од средата до денеска "ништо, кажи и на д-рката у понеделник дека сум ти ги извадила конците" :tapp:.
Ќути на прва преврска што не беше... :unsure:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Матичнава ми ја запримети случајно, ме прати на кожно у Воена ме гледаа со дерматоскоп и ме пратија на Пластична каде пошто грбов ми е полн бемки не ни морав да покажам која е само што се соблеков д-ркава одма ја запримети дека е поголема доста од другиве значи се издвојуваше сомнителна беше и сега чекам резултатите што ќе покажат.

Така и направив :)
Него, друга работа...мојава д-рка не беше денеска за преврска а се погоди една стара изгубена, наместо (трета) преврска ми ги извадија конците :facepalm: , после 7 дена а требаше после 10, у понеделник. Исто како и за првата преврска кога бев кај друга д-рка, влегов, реков за преврска сум, се соблеков го завртев грбот мислам сестрава ќе ме премачка и преврзе, кога = так-так-так "готово конците" и, и, отпосле џабе е што се буниш, ми вика "а бе те помешав со еден мој пациент" :facepalm: "ај и онака 10 дена поминаа", кои 10 и викам 7 од средата до денеска "ништо, кажи и на д-рката у понеделник дека сум ти ги извадила конците" :tapp:.
Ќути на прва преврска што не беше... :unsure:
Ok e, ne menjaat nesto mnogu poslednite denovi, kriticni se prvite...

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
,,,no aj samiot proveri dali imash edni malechki crni ko zrnca susam,,,t.n picajzli,,,vidi prvo toa pa za reshavanje lesna rabota,,,[DOUBLEPOST=1519889672][/DOUBLEPOST]
,,,,ima itekako,,,mozhebi konkretno ne no nekonkretno da bidejki se raboti za ekstrakcija na melanom,,,taka da i postoperativniot tretman na melanomsko tkivo e poopstoen,,,,
,,,,a kakva vrska ima prashanjeto na annaja ,so tebe,,nesmee li da prasha ili celish samo na prevrski,,,
Апсолутно небитно е дали морало или не морало да се вади откако е веќе извадена. Прашањето не беше дали требало или не, не беше каков бил резултатот од вадењето туку беше дали смее да се мокри местото. Едноставно бесмислено е да се прашува тоа.
А како нема!
На клинички испитуваат дали треба, или не треба да се вадат!
Прочитај ред погоре. Излишноста на прашањето се надевам ќе си ја сфатиш и сама. Сфатила или не, нема потреба од понатамошна дискусија што во старт беше непотребна.
@Vlatko_Gjorce само припази на местото, не носи на пример волнен џемпер без маица, да не го иритираш или ако се бањаш со сунѓер или луфа гледај да не закачаш таму уште некое време да има можност убаво да зарасне и немаш гајле.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Па стварно треба да се намали, ако некој има висок притисок.
Не си го губи времето, посетува идиотиски yt канали што шират пропагнада на месна/млечна/сол индустрија.

Неколку пати му понудив да се клади, не сака да прифати. Ми тврдеше дека 12 грама сол на ден било ок XD

Kajgana Shop

На врв Bottom