- Член од
- 17 март 2017
- Мислења
- 319
- Поени од реакции
- 515
А каде може да најдам некои од овие кај нас?Да.
Na rala
ALCAR
Tocotrineol
Coq10
olive leaf extract
Rutin
Benfotiamine
Resveratrol
Magnesium
Taurine
D3/K2
А каде може да најдам некои од овие кај нас?Да.
Na rala
ALCAR
Tocotrineol
Coq10
olive leaf extract
Rutin
Benfotiamine
Resveratrol
Magnesium
Taurine
D3/K2
Кај нас нема ништо квалитетно, сем таурин и можеби магнезиумА каде може да најдам некои од овие кај нас?
... ако имаш висок имунитет три дена би требало да држи со втор ден кризен со сите симптоми на грип, а трет ден би требало веќе да се смират тие симптоми ... доколку имунитетот е на задоволително ниво би требало за пет дена да биде све поминато, све што е над 5 дена треба да се размисли за разгледување на причината на слабиот имунитет ... велам, од моето искуство!Од искуство колку држи грипов отприлика?
Дали детето сеуште се дои?Луѓе, ве молам за помош и препорака за соодветен лекар. Мојата сопруга се породи на 27ми Декември 2017. Првите неколку дена немаше проблеми но после една недела почнаа проблеми со градите и млекото. Бевме на матичен гинеколог која и кажа дека е нормално додека не надојде добро млекото. Послушавме и оставивме така. После неколку дена детето повеќе не сакаше да цица и секогаш кога цицаше плачеше бидејќи немаше доволно млеко.
Детето не цица веќе околу 3-4 недели. Откако и дадоа Бромергон и рекоа да престане да го дои. Молзење не помага, ниту со рака ниту со помпање, едноставно ништо не потекува освен 2-3 капки. Утре сабајле имаме закажано преглед на хирург па ќе видиме што ќе каже. Веројатноста дека ќе мора да се прави дренажа ( хируршка интервенција ) според мене е веќе сигурно. Еве денеска повторно има температура 39 и треска, што ми докажува дека инфекција има.Дали детето сеуште се дои?
Пожелно е да се направи ехо преглед на дојките, за да се утврди причината, оток на млечните жлезди, запушени млечни канали и сл.
Многу е важно бебето што повеќе да се става да цица, за да не се задржува млекото во градите, или задолжително да се измолзува. Што почесто доење тоа подобро, доењето претставува еден од најефикасните третмани против маститис.(за да не дојде до гноен маститис, за кој е потребна хируршка интервенција).
Крвна слика направивте ли? Примерок од урина?Детето не цица веќе околу 3-4 недели. Откако и дадоа Бромергон и рекоа да престане да го дои. Молзење не помага, ниту со рака ниту со помпање, едноставно ништо не потекува освен 2-3 капки. Утре сабајле имаме закажано преглед на хирург па ќе видиме што ќе каже. Веројатноста дека ќе мора да се прави дренажа ( хируршка интервенција ) според мене е веќе сигурно. Еве денеска повторно има температура 39 и треска, што ми докажува дека инфекција има.
Сите наведени симптоми укажуваат на маститис, што не е некоја невообичаена појава после породување, само што навремено би требало да се реагира, а не да се чека толку долго. СреќноДетето не цица веќе околу 3-4 недели. Откако и дадоа Бромергон и рекоа да престане да го дои. Молзење не помага, ниту со рака ниту со помпање, едноставно ништо не потекува освен 2-3 капки. Утре сабајле имаме закажано преглед на хирург па ќе видиме што ќе каже. Веројатноста дека ќе мора да се прави дренажа ( хируршка интервенција ) според мене е веќе сигурно. Еве денеска повторно има температура 39 и треска, што ми докажува дека инфекција има.
Крвна слика направивте ли? Примерок од урина?
Не сум стручен да кажувам, ама најпрво се тргнува од проверка на крвна слика и урина.
Ако има некаква инфекција веднаш се одразува на крвната слика, покачени неутрофили лимфоцити итн итн.
Крвна слика направивме вчера, и доста вредности се покачени. На пример Леукоцитите и се 19.36 а нормално е до 12, седиментација на еритроцити е 64 додека нормалната вредност е до 24. Исто така има помали покачувања и на уште неколку други вредности но не се сеќавам како се викаа сите. Според крвната слика инфекција и те како има. Денес сабајле бевме на преглед кај хирург и специјалист радиолог за дојка кои заедно ги гледаа дојките на ехо и потврдија дека воспалување и инфекција има, односно маститис, но рекоа дека на ехото не гледаат појава на абцес ( гној ) па и препорачаа да продолжи со моменталната терапија со антибиотици Панцеф и облози со Ацеди борици како и измолзување. Рекоа дека ако за неколку дена не се осети подобрување и не намалат отокот и температурата да се јавиме кај хирургот за да се направи исцедување на насобраните млечни топчиња/жлезди. Ќе оставам 2-3 дена да видам дали ќе се промени нешто, а во меѓувреме за следната недела ќе и закажам преглед во Ремедика да видиме и таму што ќе ни кажат.Сите наведени симптоми укажуваат на маститис, што не е некоја невообичаена појава после породување, само што навремено би требало да се реагира, а не да се чека толку долго. Среќно
Нека си ја продолжи терапијата со антибиотици, а во меѓувреме нека става топли облоги на градите, вода со морска сол (раствор), се натопува памучна крпа, облогите да бидат топли. Се ставаат на градите, а не на брадавиците.Според крвната слика инфекција и те како има. Денес сабајле бевме на преглед кај хирург и специјалист радиолог за дојка кои заедно ги гледаа дојките на ехо и потврдија дека воспалување и инфекција има, односно маститис, но рекоа дека на ехото не гледаат појава на абцес ( гној ) па и препорачаа да продолжи со моменталната терапија со антибиотици Панцеф и облози со Ацеди борици како и измолзување. Рекоа дека ако за неколку дена не се осети подобрување и не намалат отокот и температурата да се јавиме кај хирургот за да се направи исцедување на насобраните млечни топчиња/жлезди.
По препорака на гинеколог ставаше топли облоги. Вчера кога бевме да ја гледаат на ехо радиологот и хирургот рекоа во никој случај да не става топли облоги на воспалено и инфекција. И така нема млеко поради Бромергонот што го пиеше, па рекоа дека со топли облоги само повеќе ќе се влоши воспалението. Препорачаа ладни облоги со ациди борици и листови зелка кои и претходно ги ставаше.Нека си ја продолжи терапијата со антибиотици, а во меѓувреме нека става топли облоги на градите, вода со морска сол (раствор), се натопува памучна крпа, облогите да бидат топли. Се ставаат на градите, а не на брадавиците.
Со топлите облоги се загрева ткивото на дојката, доаѓа до опуштање и полесен проток.
Или некои ставаат и ладни облоги од листови зелка. Се зема лист од зелката, се мие, средниот дел (тврдиот дел) се отстранува, и се става на градата. Листовите зелка се менуваат на неколку часа.
Миланчо Пејов, интернист од Поликлинија Јане Сандански.Знае ли некој кој е легендава од доктор што збори на канал 5 во моментов?
Ваков куп на глупости во животот не сум слушнал.
Миланчо Пејов, интернист од Поликлинија Јане Сандански.
Освен лошиот body language, немам замерка за ништо друго.
Се што си кажа си беше во ред.