Дежурна Ординација! #2

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
прашање;
последниве три месеци поради зголемена простата,три пати
ми ја испитуваа п.с.а. во крвта.сите три резултати се над 4,90
Сега ме праќаат на “биопсија“ за истиот проблем.Не сум бил
одогловечувам. после првиот пат земав и лекови антибиотици.
возраст 56год.на “ЕХО“ пред некој ден покажа остаток во м.м.
150.. исто како и претходно, сред. вол 85..

што понатаму совет.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
прашање;
последниве три месеци поради зголемена простата,три пати
ми ја испитуваа п.с.а. во крвта.сите три резултати се над 4,90
Сега ме праќаат на “биопсија“ за истиот проблем.Не сум бил
одогловечувам. после првиот пат земав и лекови антибиотици.
возраст 56год.на “ЕХО“ пред некој ден покажа остаток во м.м.
150.. исто како и претходно, сред. вол 85..

што понатаму совет.
Несмеете да одолговлекувста што е можно поскоро да се пристапи кон соодветен третман

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Можда е безвезе прашањево но сепак да прашам- последниве 2-3 недели брадава почна побрзо да ми расте за разлика од пред месец, два, три. Не е којзнае колкава разлика фала богу, ама ако сум се крател со машинка на 5 дена, сега веќе на 3-от ден има ко за 5-6 дена порано.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.865
Поени од реакции
8.425
Можда е безвезе прашањево но сепак да прашам- последниве 2-3 недели брадава почна побрзо да ми расте за разлика од пред месец, два, три. Не е којзнае колкава разлика фала богу, ама ако сум се крател со машинка на 5 дена, сега веќе на 3-от ден има ко за 5-6 дена порано.
Намали со маструбацијата и ќе расте ко порано.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Провери си ги хормоните

L

.Lost Angel.

Гостин
Ај помош ај кажете ми добар уролог каде што сте биле. и што сте задоволни кажете ми колку плативте за еден преглед и тн. и дали треба упут такви работи.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.200
Денес правев крвна слика и тромбоцитите ми беа ептен покачени, границата била 300, а мене ми беа 697. Што значи ова? И што уствари се овие тромбоцити не ми е јасно... Со докторот ќе се видам тек за една недела па ако може некој да ми каже овде побрзо, фала.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.865
Поени од реакции
8.425
Денес правев крвна слика и тромбоцитите ми беа ептен покачени, границата била 300, а мене ми беа 697. Што значи ова? И што уствари се овие тромбоцити не ми е јасно... Со докторот ќе се видам тек за една недела па ако може некој да ми каже овде побрзо, фала.
Дали само тромбоцитите се покачени или и белите и црвените крвни клетки? Доколку се само тромбоцитите ќе треба да се следат барем два месеца до конечното поставување на дијагнозата есенцијална тромобитемија, која се манифестира со крварење на носот,непцата, можни се мачнини и чуство на жештина на рацете и нозете, и ред други симптоми породени од формирање на тромби. Се надевам дека ова покачување е инцидентно и дека тромбоцитите ќе се нормализираат до повторната контрола.
--- надополнето: Dec 10, 2011 10:35 AM ---
Dali ako eden od partnerite ima eserihija koli vo urina zadolzitelno e da ja ima i drugiot?
napravivme urino kultura i dvajcata kaj edniot pokaza kaj drugiot ne ,pa zatoa prasuvam ne mi e bas jasno
Ешерихија коли е бактерија која нормално се наоѓа во човечкото тело, но понекогаш се среќава и при воспаление на мочните патишта, особено почесто кај жените пошто е покуса уретрата се склони почесто на цистит, со еден антибиотски третман ќе се нормализира и све ќе биде во ред.
--- надополнето: Dec 10, 2011 10:49 AM ---
Апчиња за тахикардија смирување?
Зависи каква е тахикардијата, има повеќе видови и повеќе соодветни медикаменти на избор, кај помладите пациенти и кои се поемоционални најчесто среќавана е синусовата тахикадрија (повеќе од 100 удара во минута) потребно е пациентот доколку има емоционални проблеми да се смирува (психотерапија) да намали внесување на кафе, пијалоци со кофеин, доколку не се подобрува се преминува анксиолитици и доколку повторно се појавува дури тогаш би се преминало на бета блокер како Атенолол, сепак се зависи возраста на пациентот и зависи во која ризична група на пациенти се наоѓа, работите се индивидуални.

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Што може да биде ова? Го забележав пред неколку дена,повремено ме чеша и цело време е онака црвено со исушена кожа над него?

Uploaded with ImageShack.us

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Што може да биде ова? Го забележав пред неколку дена,повремено ме чеша и цело време е онака црвено со исушена кожа над него?

Uploaded with ImageShack.us
Може ти е алергија од некое домашно милениче.
Оди на кожно нека видат шо е точно.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Знае ли некој колку пари се отприлика витамините на Центрум ?

Kajgana Shop

На врв Bottom