Дежурна Ординација! #2

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Ме интересира,дали е нормално нога после 2 месеца во гипс + операција,околу местото на операцијата да е малку како модра?
Зависи од обемот на операцијата и колку било травмирано ткивото околу, но да, а освен тоа ако те боли коа ќе се допреш на местото, ако е црвено и/или е топло/жешко, ако тече нешто, не!

K

kalimer0

Гостин
После операција на слепо црево, колку време (денови) треба да помине за пациентот да може да јаде?

Utopian

Neporazen
Член од
2 април 2011
Мислења
47
Поени од реакции
33
Имам проблем со менискусот., веќе 5 дена чувствувам болка во коленото и затегнати мускули на ногата. Болката не е голема скоро занемарлица но моториката ми е слаба. ООва го добив како стручно мислење од доктор кој мисли дека треба да одам на магнетна ресонанца за да го снимам во случај да треба операција. НО Според интернет пребарувања и искуства од други лица мислам дека имам само воспаление на менискусот. Дали некој знае како може да се намали воспалението. Дали помага некаква облога и слично. Поздрав.
--- надополнето: Nov 20, 2011 9:18 PM ---
Имам проблем со менискусот., веќе 5 дена чувствувам болка во коленото и затегнати мускули на ногата. Болката не е голема скоро занемарлица но моториката ми е слаба. ООва го добив како стручно мислење од доктор кој мисли дека треба да одам на магнетна ресонанца за да го снимам во случај да треба операција. НО Според интернет пребарувања и искуства од други лица мислам дека имам само воспаление на менискусот. Дали некој знае како може да се намали воспалението. Дали помага некаква облога и слично. Поздрав.

Член од
25 ноември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Dali ako eden od partnerite ima eserihija koli vo urina zadolzitelno e da ja ima i drugiot?
napravivme urino kultura i dvajcata kaj edniot pokaza kaj drugiot ne ,pa zatoa prasuvam ne mi e bas jasno

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
--- надополнето: Nov 20, 2011 9:18 PM ---
Остави ти интернет пребарувања и советување со други лица. Магнетна резонанца не е нешто опасно по здравје или којзнае каков процес па да не го направиш. Испитај се поубаво како и што препорачал докторот, за да не се искомплицра нешто со ногата, па да ти биде криво што не си потрошил еден ден на правење анализи.

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Дали апчињата бедоксин може да се земат без рецепт зошто слушам биле добри за смирување, не создавале зависност

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Апчиња за тахикардија смирување?

Kajgana Shop

На врв Bottom