Дежурна Ординација! #2

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Ајде јас и мојот проблем :)
Значи тешко дишам т.е. многу често се издишувам длабоко осеќам потреба да го направам тоа како да се гушам.... бев кај матичен ме прегледа се,потоа ми правеа ЕКГ (така мислам беше) потоа ми земаа крв да ми проверат. Ги зема мајка ми резултатите и се било добро ништо немало и на тоа остана. Ама мојот проблем уште си е тука....најчесто издишувам/вдишувам кога јадам сум забележал и тоа ептен често па дури си правам пауза пијам вода гледам малце ТВ па пак јадам значи ни јас незнам убаво да објаснам што како е ама општо тоа се како симптоми да ги наречам. Исто кога играм фудбал на физичко или кога возам велосипед не ми представува проблем трчам не се заморувам ама ете....издишувам/вдишувам длабоко во градите како притисок ми се создава. Ова ми се појави од пред новата година значи 5-6 месеци ќе дојде.Што мислете вие ?
Јас бев иста. На крај по сите 1000 тестови од алерго, крв, гради и се испадна дека имам само синуси. Но продолжив со сето тоа тешко дишење и на крај еден од докторите ми се изнавика едно здраво дека сум здрава дека се ми е на нервна база да се опуштам малце и ќе помине. Пијам витамин Б6 и има подобрувања. Веќе дишам подобро и кога ќе ми се случи така ми иде неговата фаца пред очи и ми поминува. Така да верувам дека не е ништо страшно. Но ако ти е тешко провери т.е сними ги градите.

П

Пепси_

Гостин
Јас бев иста. На крај по сите 1000 тестови од алерго, крв, гради и се испадна дека имам само синуси. Но продолжив со сето тоа тешко дишење и на крај еден од докторите ми се изнавика едно здраво дека сум здрава дека се ми е на нервна база да се опуштам малце и ќе помине. Пијам витамин Б6 и има подобрувања. Веќе дишам подобро и кога ќе ми се случи така ми иде неговата фаца пред очи и ми поминува. Така да верувам дека не е ништо страшно. Но ако ти е тешко провери т.е сними ги градите.
:) Ништо сеа ептен малце е присутно освен кога јадам,патем исто и јас сум редовен корисник на витам Б6 и ме опушта колку толку.Градите ги снимав и ми рекоја се е океј. (y)

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
:) Ништо сеа ептен малце е присутно освен кога јадам,патем исто и јас сум редовен корисник на витам Б6 и ме опушта колку толку.Градите ги снимав и ми рекоја се е океј. (y)
Сите сме тешки хипохондрици. Здрави прави се праиме неарни :LOL: Поздрав

A

AnFem

Гостин
Да живее хипондријата! Начин како да откажеш цигари и да се удриш на вежбање и здрава храна! (y)

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Баш начин да откажеш цигарите и слично. Мислев дека ќе отидам офф топик, но темава е дежурна ординација а и хипохондријата е болест. За мене единствената од која боледувам :) ...

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
За да се класифицираш како хипохондрик не е критериум само стравот од дадената болест туку да ги имаш и симтопмите т.е да бидеш соматизиран(што не верувам дека голем дел од вас ги имаат).Стравот е нормална реакција и представува заштита за самиот човек.Додека кај хипохондриците се кријат некои подпсихолошки патологии(затоа поседуваат и соматизација т.е симптоми на дадената болест).Заедничкиот назив на таквите болести е Соматоформни пореметувања..Поз

A

AnFem

Гостин
За да се класифицираш како хипохондрик не е критериум само стравот од дадената болест туку да ги имаш и симтопмите т.е да бидеш соматизиран(што не верувам дека голем дел од вас ги имаат).Стравот е нормална реакција и представува заштита за самиот човек.Додека кај хипохондриците се кријат некои подпсихолошки патологии(затоа поседуваат и соматизација т.е симптоми на дадената болест).Заедничкиот назив на таквите болести е Соматоформни пореметувања..Поз
Знаеме де :)
Толку многу сме хипохондрици што дури мислиме дека имаме симптоми на хипохондрија :)))

Член од
27 февруари 2011
Мислења
66
Поени од реакции
30
Имав операција на стапалото ,поточно на малиот прст ( целата коска од надворешна страна гледајки).Се работи за скршеница..Е сеа дознав дека имам штрав 4мм :( и тука настанаа огромни паники...поминаа 2 месеци од операцијата ја полека почнувам да се движам , да газам со повредената нога , НО што ке биде со тој штрав ?? дали се вади ? ако не се вади дали смета ?дали понатаму ке можам да трчам , скокам и сл ?:(

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Имав операција на стапалото ,поточно на малиот прст ( целата коска од надворешна страна гледајки).Се работи за скршеница..Е сеа дознав дека имам штрав 4мм :( и тука настанаа огромни паники...поминаа 2 месеци од операцијата ја полека почнувам да се движам , да газам со повредената нога , НО што ке биде со тој штрав ?? дали се вади ? ако не се вади дали смета ?дали понатаму ке можам да трчам , скокам и сл ?:(
Де бе,нема гајле ќе можеш све да си праиш,без секирации ;)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Бев на слава вечерва кај вујко ми и јадев од сите јадења на масата што беа ставени, зашто сум невиден гурман по природа и морам од све да пробам и додека јадам уживам во тоа....
Али сега ми е тешко на стомакот...Ми се повраќа и осеќам како цел тон железо да имам во мене... (n)
Јадев риба, гравче, сарма, салата, леб, компири...Потоа изедов 5-6 колачиња (сите беа различни), па парче баклава...И на крај грицкав бадеми и кикирики и пиев вода...
Оххх ќе пукнам мислам... :(

П

Пепси_

Гостин
Бев на слава вечерва кај вујко ми и јадев од сите јадења на масата што беа ставени, зашто сум невиден гурман по природа и морам од све да пробам и додека јадам уживам во тоа....
Али сега ми е тешко на стомакот...Ми се повраќа и осеќам како цел тон железо да имам во мене... (n)
Јадев риба, гравче, сарма, салата, леб, компири...Потоа изедов 5-6 колачиња (сите беа различни), па парче баклава...И на крај грицкав бадеми и кикирики и пиев вода...
Јас пред 2-3 дена во 12-1 часот вечерта се најадив баклави,па ја залив со сок и ептен ми се повраќаше кога легнав :D Ум за друг пат во тоа време благо да не се јаде и др "тешки" јадења

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ништо де,не се движи,остај да ти ,,спадне``,и ќе ти помине ;)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ај ве молам помагајте.
Дремнав попладнево, кога се разбудив вратот ми беше скроз укочен.
Се напив парацетамол, ми помина едно време, еве сега пак ме боли вратот ненормално многу, не можам од стол да станам.
Не сакам да се трупам со апчиња, има ли некое чаре?

Kajgana Shop

На врв Bottom