Дежурна Ординација! #2

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Ај ве молам помагајте.
Дремнав попладнево, кога се разбудив вратот ми беше скроз укочен.
Се напив парацетамол, ми помина едно време, еве сега пак ме боли вратот ненормално многу, не можам од стол да станам.
Не сакам да се трупам со апчиња, има ли некое чаре?
Викс имаш? Ако имаш измасирај се со неа, ќе помине.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Ај ве молам помагајте.
Се напив парацетамол, ми помина едно време, еве сега пак ме боли вратот ненормално многу, не можам од стол да станам.
Масажа, повеќе пати не еднаш, добро е ако имаш некоја крема од ментол за масажа ;)

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Ај ве молам помагајте.
Напи се аналгин, обвиткај го со нешто и најпаметно легни само намести се некако угодно и мирувај. До утре ќе те пушти.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Бев на слава вечерва кај вујко ми и јадев од сите јадења на масата што беа ставени, зашто сум невиден гурман по природа и морам од све да пробам и додека јадам уживам во тоа....
Али сега ми е тешко на стомакот...Ми се повраќа и осеќам како цел тон железо да имам во мене... (n)
Јадев риба, гравче, сарма, салата, леб, компири...Потоа изедов 5-6 колачиња (сите беа различни), па парче баклава...И на крај грицкав бадеми и кикирики и пиев вода...
Оххх ќе пукнам мислам... :(
До водата е, сигурно не била филтрирана :icon_lol:
Кока кола може да помогне, да побрзо свари желудникот и да уждригнеш да се ослободиш малце.
Си го преполнила желудникот, истото и мене ми се случи пред извесно време и само газирано ми помогна.

Ај ве молам помагајте.
Зашто парацетамол? Сигурно те фатила промаја или си лежел лошо. Пак ако легнеш повеќе ќе те боли, земи благи движења на главата масажа и ќе помине.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Да прашам да не знае некој каде може да се направи испитување на црниот дроб нешто приватно не државно за клиника знам, некој предлог?

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Да прашам да не знае некој каде може да се направи испитување на црниот дроб нешто приватно не државно за клиника знам, некој предлог?
Во секоја приватна ординација можеш

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Член од
14 август 2010
Мислења
812
Поени од реакции
526
imam pokaceni enzimi na crniot drob ast 44.2 i trigliceridi 4.5 i malku zamasten crndrob mi prepisaa silimarin kapsuli da pijam pa da prasam kakvi se ovie da ne se stetni da ne go unistam uste tolku?

B

Black Guard

Гостин
Силимаринот е природен суплемент и има регенерирачко дејство врз црниот дроб,исто така врши и детоксификација,има исто така и други таблети се викаат Hepadiet па би ти ги препорачал и тие бидејќи имаат и Силимарин,и артичок,витамин Б1,Б6 и Б12.

Него одговорот за тоа дали силимаринот ќе ти наштети е-НЕ.

П.С Ќе треба изгледа да заборавиш бурек и мрсна храна.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
imam pokaceni enzimi na crniot drob ast 44.2 i trigliceridi 4.5 i malku zamasten crndrob mi prepisaa silimarin kapsuli da pijam pa da prasam kakvi se ovie da ne se stetni da ne go unistam uste tolku?
За капсулите незнам многу да ти кажам но околу замастувањето уште од денеска да почнеш премногу да внимаваш на исхрана посебно дека се ближи нова година и празници, многу добар другар така го исчисти дробот со исхрана.

Член од
14 август 2010
Мислења
812
Поени од реакции
526
fala vi na dvajcata na odgovorite ke se potrudam da ve poslusamiako meraklija sum na meseno i mrsnicko...ali koga mora mora ....inace da doobjasnam internistot denes mi veli deka koga ke gi namalis trigliceridite i crniotdrob ke se iscisti povzani bile tie dve raboti... sepak fala uste ednas na odgovorite....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Луѓе помагајте желудников ме уби буквално, ме У-Б-И, ме пече цел божји ден од ништо не поминува :place:

Kajgana Shop

На врв Bottom