Дали тинејџерите знаат што е љубов?

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
дефинитивно не знаат
се заљубуваат од прилика 2 пати месечно и со тоа ,,те сакам,, се расфрлаат цело време........
колку ме фрустрира кога ке чујам ,,одиме веќе 10 дена и многу се сакаме,,
аииии така било тоа
можеби има и некои кои се заљубуваат вистински ама ретки се...на раб на истребување:nenene:

Член од
17 јули 2009
Мислења
49
Поени од реакции
0
Neznam sto e ljubov ili barem taka mislam.Sakav edno devojce ednas i izedov edna jaka korpi4ka.Od togas mnogu nekako custva izbegnuvav i nezz.A mozda toa e samo ladniot germanski mentalitet :toe: kako i da e i jas ne sum tolku golem pa da znam sto e vistinska ljubov.Moze nekoj da objasni ? >:|

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
кога бев тинејџер сакав претерано многу, и мислев дека тоа е љубов, ништо не беше така големо и споредливо со она што го чувствував
поминаа неколку години, тоа одамна остана позади мене јас одново се заљубив, она што сега го чувствувам е премногу силно и големо за да се споредува со она што тогаш го чувствував
ама сега нема да кажам дека тоа е љубов или дека тоа што го чувствувам е врв или најголемо од се
незнам што ме очекува понатаму
мој совет спрема тие што мислат дека сакаат некого повеќе од себеси:
не ја тупете кој кого колку го сака туку гледајте како можете да го направите тоа поголемо посовршено и побожествено, ќе се изненадите самите себеси колку сте способни :helou:

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Ха, многу возрасни не знаат што е љубов, не па тинејџери.
За да знаеш што е љубов, треба како прво искуство, тренинг, не е дејство што одма доаѓа и што одма после тоа си оди.
Никогаш нема да дознаеш што е љубов, ако не страдаш по истата, ако не се жртвуваш за неа.
Тинејџерите, како и останатата популација, се себични. Но повеќе отколку што се возрасните особи. Никогаш не би ја ставиле љубовта кон друга особа пред љубовта кон себе.

Пример:
Maja* напиша:
јас сум од Битола, тој е од Скопје. get it? Се фатифме ко беф Скопје јас. Го сакам мнооггууу пер ми се чини ќе умрам без него. however..на први афгуст пак одам Ск ..за да бииме заедно :back: :nesum::nesum::nesum:
Maja* напиша:
дечко ми е пеер.:smir: ..и одиме скоро две недели:nesum:
:nesvest:

T

theTinule

Гостин
Абе има тинејџери шо се заљубуваат на секои 2 месеца и коа се со тоа дете мислат дека ќе се омажат за него...после 2 месеца друг..после трет итн...такви се повеќето тинејџери у денешно време...тие 100% незнаат што е љубов...

А има тинејџери што не паѓаат многу у несвес,не се заљубуваат во секој/а втор/а и што кога ќе се заљубат во една личност не се откажуваат од неа.

Спред ова...има такви што знаат, а има и такви што незнаат. Неможете да ми кажете дека и СИТЕ возрасни знаат што е љубов. Да, можеби се земала со човекот и кога се земала многу го сакала...ама не опстојало тоа, па сега брка швалери незнам...слично...

Malata

(:
Член од
15 декември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
Nasabajle se budam, go poglednuvam meceto od bivsiot se potsekam na sve, kako koga bi bil tuka, nema ni edna sekunda da go pustam. Trcam kon laptopot i se stavam na msn, go cekam da se stavi iako znam deka nema da mi pise i deka e sreken so druga. Mozebi stv ne go sakam, mozebi samo mi fali nekoj do mene, kako nego, da me saka nekoj, da me prasuva dali sum dobra i sve toa. Potoa so nasolzeni oci gi gledam negovite sliki, i se prasuvam sto bi bilo ako ne go pustev taka lesno, sto bi bilo ako uste bevme zaedno i svakam deka izgleda go sakam. Mozebi posle nekolku godini ke se setam na se toa, i ke si recam toa ne bilo ljubov ama mozebi ke mi ostavi ogromna traga toa dete vo mojot zivot. Sto i ponataka ke gi pamtam negovite ubavi zborovi, i negovoto iskreno TE SAKAM.......
Moeto mislenje e deka i tinejzderite znaat da sakaat S:

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
па мислам дека знам... барем јас сум заљубен... среќно... некои едноставно не можат да определат дали тоа што го чувствуваат е љубов... дали е затресканост... или нешто друго...

U

UniqueGirl

Гостин
Ретко ми се дешава да се затрескам у некого..а да се заљубам, тешко, можда у блиска иднина:smir::smir:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Знаат тинејџерите што е љубов.Бар јас знаев што е љубов тогаш и што значи да патиш во вистинска смисла на зборот.

The One

Оној шо ќутит а све знајт
Член од
16 март 2008
Мислења
189
Поени од реакции
39
Има ретки случаеви кои што сфаќаат што е тоа љубов ама грото немаат балага веза па и да се во долга врска сепак ке си останат само деца додека не пораснат и не сфатат некои работи.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Да сега е така на секоја минута тинејџерските чувства се менуваат...но дали било така со нашите родители кога тие биле тинејџери...како тие успевале да останат заедно, да се фатат уше на 16-17 год и до ден денес да бидат заедно.. навистина треба да се запрашаме што се случува... зарем само ние сме желни за промени, зарем не биле и тие...?

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.993
Поени од реакции
24.420
А дали воопшто некој знае? :back:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Кој бе не знае..

Извади им го курот, да видиш, како магнет да имаат на рака.

Си ебале задниот за љубов.

Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
Јас мислам дека денешнава младина поима нема што е љубов.Како прво ако знаат што е тоа љубов и се сакаат нема да се однесуваат на начинот на кој тоа го прават денес ...ај да се навратиме малце наназад едно 10 год дали тогаш постоеше зборот мување?? .....па се разбира не!!!!.....значи нема љубов , зошто некој ако би чувтвувал љубов кој некоја личност не би започнал врска тука би се мувал и тоа не само се една туку со уште 5 минимум(повеке се однесува за машките)..иако не викам дека сум против мувањето..кое може во одредена ситуација да биде добро на пр пред да започне некоја врска за да се види како одат работите (ама да се муваш само са таа личност а не уште со 5 како што кажав и пре малку)и ако оди оди ако не тоа е тоа :toe: . И др работа е што денес тинејџерите се повеке опседнати со тема секс и драстични промени на партенерите,и некако им е понтересна за разлика од темата љубов.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Кој бе не знае..

Извади им го курот, да видиш, како магнет да имаат на рака.

Си ебале задниот за љубов.
извини ама ти тоа ако го сметаш за љубов...Извади им го курот, да видиш, како магнет да имаат на рака....
тоа е више гледање премногу филмови од страна на малите, а мали се за мене сите што не се полнолетни...не дека кога стануваш полнолетен си нешо попаметен ама секоја година се поразлично размислуваш не секоја година секој месец...ќе сфатат тие дека грешат ама ќе биде касно...затоа ние сме тука да им објасниме дека залудно е да се нервираат бидејќи нивните сакани не ги сакаат....ќе дојде времето кога ќе сакаат...онаака вистински...
а ЗАРЕМ ИМА ЉУБОВ ВО ОВОЈ ЕБАН СВЕТ????

Kajgana Shop

На врв Bottom