Дали тинејџерите знаат што е љубов?

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
Мене ова ми е глупаво. Па неможе да им судиме според годините.
Некои знаат, некои не. Некои ја чувствуваат, некои не... Неможеме да збориме општо за сите. Има луѓе што во средно си ја нашле љубовта и после одреден период си се земале. Така беше и со нас. Никој не не сфаќаше сериозно па мораше свашта да поминеме сами и да се избориме за да сфатат дека сме знаеле што е љубов и дека стварно се сакаме:pipi:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Мене ова ми е глупаво. Па неможе да им судиме според годините.
Некои знаат, некои не. Некои ја чувствуваат, некои не... Неможеме да збориме општо за сите. Има луѓе што во средно си ја нашле љубовта и после одреден период си се земале. Така беше и со нас. Никој не не сфаќаше сериозно па мораше свашта да поминеме сами и да се избориме за да сфатат дека сме знаеле што е љубов и дека стварно се сакаме:pipi:
:wub:

Во последните 4 месеци ја најдов вистинската љубов. Ме смири. Ме промени. Повеќе е од "ми се допаѓа". Повеќе е од бакнување. Од држење за рака. Сега не можам да замислам како ќе ми е без неа. Кога сме заедно, simply, everything is perfect. :pipi: :back:

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
:wub:

Во последните 4 месеци ја најдов вистинската љубов. Ме смири. Ме промени. Повеќе е од "ми се допаѓа". Повеќе е од бакнување. Од држење за рака. Сега не можам да замислам како ќе ми е без неа. Кога сме заедно, simply, everything is perfect. :pipi: :back:
Ми звучи познато:wub:. Ви посакувам да ги задржите тие чувства и да не викнете на свадба:)

D

DeviL_32`

Гостин
Јас сум тинејџер и знам шо е ЉубоФ :) Некои повеќе од 80 посто не знаат шо е тоа, само мислат на мување за една ноќ, на секс ова она...Со тек на времето ќе сватат како е да си заљубен и како е да ти денсат пеперутки у стомакот :pos: ај да намалам да не почните во потписи да ме ставате :)

I

InF3cTeD

Гостин
ја би рекол дека 80% од младите поима немаат шо значи права љубов само нешто знаат шо слушнале од постар некој....сега младинава преферира мување со различен секоја вечер а некој се впуштаат и во за нивни години би ги нарекол опасни води а тоа се...пушење,секс прибирање во ниедно време итн итн

Член од
14 јануари 2009
Мислења
41
Поени од реакции
7
ја би рекол дека 80% од младите поима немаат шо значи права љубов само нешто знаат шо слушнале од постар некој....сега младинава преферира мување со различен секоја вечер а некој се впуштаат и во за нивни години би ги нарекол опасни води а тоа се...пушење,секс прибирање во ниедно време итн итн
емоционално несозреани копиљаци што си го пучат на раат...

what's wrong?

I

InF3cTeD

Гостин
емоционално несозреани копиљаци што си го пучат на раат...
на болдод би го додал овоа....кој шо мислат дека се знаат за нивни години и знаат во што се впуштаат

Член од
14 јануари 2009
Мислења
41
Поени од реакции
7
види, јас сепак поише би сакал [болдот], отколку цури (тинејџерки) кои “мислат“ дека знаат нешто за љубов. за тинејџерИ, да не збориме...

јас си признавам, неам појма.
ама животот е пред мене, така да...no woman no cry

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Ми звучи познато:wub:. Ви посакувам да ги задржите тие чувства и да не викнете на свадба:)
Дојде ли до тоа, прва добиваш покана. :pipi:

Но еве, факултет иде, :place:најверојатно ќе се разделиме (јас во Скопје, таа во Софија) одредено време. Still, true love will find a way. :back:

R

RAYTHEON23

Гостин
знаат....за сексот..но и лјубовта мислам првите искри првата симпатија...ја освојуваш-тоа е чувство:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Токму тоа ми беше муабетот, што значи се лижолапораздрапуваат од разонода, или пак од тоа дека така правеле во Малди Бунтовници, Ангели и сл. (кич серии што ја расипаа сегашнава младина до 18-19год. возраст).
така е...умот им го усисаа на нашата младина

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Ај да не ве разочарувам за овие врски на далечина, ама слабо успеваат (немате физички контакти месец или два, и веднаш се појавува она чувство на празнина, и потсвесно умот бара соодветен супститут кој наводно ќе надополни за вистинскиот/вистинската, е сега една од тие две личности ќе попушти, двајца се во прашање, дупло поголеми шанси, а да не споменувам доколку едниот е веќе неверен... Е сега доколку после тој супститут, се побудат чувства кај тој што ќе кажам “изварал“ за оној со кого/која е во врска тој нема да и каже, туку ќе ги има чувствата исти спрема партнерот соодветно уште месец или два, но тука се јавува после тоа и факторот: љубомора, кој побарува да се знае за сите активности на партнерот поради појавувањето на недоверба, соодветно заради самата далечина, и сето она време кое би требало да го минувате заедно ќе биде поминато со други личности кои вака или онака влијаат на размислувања, па можат и да поттикнат некои други чувства, се на се она што било до пред разделбата бледее, не брзо но бледее, се до онаа мера кога едниот ќе биде емоционално растревожен и во таа ситуација ќе се најде себеси како бара нов партнер... крај краева ќе си дадаете втора шанса... како ќе ја искористите е сосема непредвидливо... сепак близината си го прави своето, макар и да е расправија ќе се исправи со нежни допири и изливи на емоции, кои ја зацврснуваат врската... тоа е од мое досегашно искуство, и размислување... )

Сега on-topic:
За тоа дали знаат тинеџерите што е љубов влијаат повеќе фактори, пред се главен фактор е тоа како се искажува љубовта во нивното семејство, тоа е главен водич на самите тинејџери како тие да пристапуваат кон љубовта, и како да искажуваат љубов кон некоја друга личност, и како сето тоа да го произнесат, да знаат кога да простат, кога да казнат и кога да кажат дека е доволно, друг фактор се влијанијата од самото опкружување (друштво), на некои им е многу важно што мислат другите, така да и со најмалиот коментар тие ќе добијат поинакви мислење за некого за кој мислат дека имаат чувства, и со самото тоа влијание тиа ги потиснуваат оние главни чувства кои впрочем треба и да бидат ги водат понатаму во една љубовна врска... има и други фактори, ме мрзи веќе да набројувам... а од мое искуство мал е делот на тинејџери кои знаат да сакаат, па и возрасни, се ставам во нив бидејќи емоционалниот дел кај мене е некако потиснат, незнам зошто и не прашувајте, испаѓам идиот бидејќи со тие со кои што сум бил сум заборавал со денови да им пишам, а не па да се јавам или пак да направам некој убав гест за нив, воглавно се сведува на физичкиот дел (се надевам тоа ќе се смени кај мене, всушност и забележувам мала разлика, се надевам дека ќе научам да ценам повеќе), а од друга страна пак, сум доволно креативен кога ќе треба да се дејствува за да се заинтригира некоја личност која ми се допаѓа или пак да зацврсти некој дел од врската... Тоа ме зачудува...

Да резимирам:
Како тинејџер дали сум љубел?!... Одговор: НЕ !!!

P.S. Но никогаш не се знае за остатокот од животот нели!!! :smir:

butterfly8

peperutce
Член од
17 март 2009
Мислења
96
Поени од реакции
5
Дојде ли до тоа, прва добиваш покана. :pipi:

Но еве, факултет иде, :place:најверојатно ќе се разделиме (јас во Скопје, таа во Софија) одредено време. Still, true love will find a way. :back:
Уживај! Ние бевме разделени скоро 1 година и тоа на почетокот. Он од еден град, јас од друг. Па кога ние успеавме кога уште не се знаевме да си веруваме и да издржиме, зашто вие кои се сакате не би можеле. Башка рано е за на факултет имате цело лето пред вас. Уживајте, па и тогаш ќе се гледате.
А ова што го има кажано Untak18 е лично негово мислење. Најверојатно му се нема случено ништо такво. И за нас збореа вакви сл. ствари па сега се чудат колку љубовта може да направи. Верувај ако се сакате ќе успеете.
Good luck

THE-DOCTOR

TigaR
Член од
12 јули 2009
Мислења
52
Поени од реакции
1
gajkite gi iskinaja za edna votka se kojat.... ljubov....kakva ljubov so e ljubov

Kajgana Shop

На врв Bottom