Дали тинејџерите знаат што е љубов?

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
извини ама ти тоа ако го сметаш за љубов...Извади им го курот, да видиш, како магнет да имаат на рака....
тоа е више гледање премногу филмови од страна на малите, а мали се за мене сите што не се полнолетни...не дека кога стануваш полнолетен си нешо попаметен ама секоја година се поразлично размислуваш не секоја година секој месец...ќе сфатат тие дека грешат ама ќе биде касно...затоа ние сме тука да им објасниме дека залудно е да се нервираат бидејќи нивните сакани не ги сакаат....ќе дојде времето кога ќе сакаат...онаака вистински...
а ЗАРЕМ ИМА ЉУБОВ ВО ОВОЈ ЕБАН СВЕТ????
Еве ти имаш 18 години... И за полнолетна се сметаш?

Ако некој ти го извади, нема да го фатиш а ? Или го извади магнетот од рака ?

S

Sheldon Cooper

Гостин
Не, незнаеме што е љубов, глупави сме итн. Може некоj да ни обjасни на нас тинеjџерите што е тоа љубов?!

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Еве ти имаш 18 години... И за полнолетна се сметаш?

Ако некој ти го извади, нема да го фатиш а ? Или го извади магнетот од рака ?
според законот да јас сум полнолетна што не значи дека сум паметна...
и сигурно нема да му го фатам ако ми го извади ,ако не на друго барем на тоа сум се научила дека не треба да бидам таква
а тинејџерите не знаат што е љубов едноставно бидејќи се мали...желни се за авантури и бараат секој ден нешто ново, а барајќи секојдневно нешто ново никогаш нема да дознаат што значи да сакаш САМО една личност и да и се посветиш со целото свое битие...

Z

Zona Pelucida

Гостин
Како прво љубовта не бира години,ќе кажам два примера па види која љубов е повредна.
Иам една другарка иде со дечкото од основно,значи вкупно 7 години,и пак го сака,неможе без него,итн итн.
Другиот пример не ми е другарка али ја знам која е,и читам постојано на фејсбук(ќе ја наречам Сања),Сања е во во врска со тој и тој,па ќе стави слики со него,срце мое,љубов моја,демек го сака,абе шо да ти кажам,и пак за 2 недели друг.А типката има 19-20 години.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Не, незнаеме што е љубов, глупави сме итн. Може некоj да ни обjасни на нас тинеjџерите што е тоа љубов?!
Хаха да убаво кажано, за сите тие што се прават многу големи и искусни... :smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Абе сигурно дека знаат, таман работа. Дали 30-годишните знаат што е љубов, нема нешто конекција меѓу години и љубов. Посебно за тинејџ и понатаму. Колку што постарите знаат да препознаат, толку и помладите.

а ЗАРЕМ ИМА ЉУБОВ ВО ОВОЈ ЕБАН СВЕТ????
А и ова некако држи. Дал е љубов, дали постои,...баш е е*ан светов наш.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Хаха да убаво кажано, за сите тие што се прават многу големи и искусни... :smir:
Аха, епа ај вие кажете ни на нас што се правиме големи и искусни, штом сте вистински искусни.
Марија, на 14 години би знаела да препознаеш што е љубов и таквото да го зачуваш и негуваш?
Без навреда, но не треба девојчињата на твоја возраст да се занимаваат со некои попаметни работи?
Пак без навреда, но се кладам дека многу од 14годишните деца, општо, мама и тато уште ги проверуваат дали мократ во кревет.
Многу напредна младина, не знам што друго да кажам. :nesvest:

..како што кажав, малку се оние кои ја знаат вистинската смисла на зборот љубов. За тоа треба жртвување, покајност, големо искуство.
Хеј, никогаш нема да знаеш колку сакаш и колку ти недостига нешто, ако претходно не го изгубиш, макар и на момент. Не можеш да знаеш дали сакаш некого, доколку не сте поминале подолг период заедно, па да имаш време да го запознаеш, да ги спознаеш сите негови квалитети и мани, па да одлучиш дали сакаш и понатаму да бидеш со него.

Искрено, не верувам дека некој на 14 години, па и повеќе [и јас впаѓам во тие], може да ја увиди реалната слика за една личност, и да биде врзана подолго време за истата.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
никогаш нема да знаеш колку сакаш и колку ти недостига нешто, ако претходно не го изгубиш, макар и на момент. Не можеш да знаеш дали сакаш некого, доколку не сте поминале подолг период заедно, па да имаш време да го запознаеш, да ги спознаеш сите негови квалитети и мани, па да одлучиш дали сакаш и понатаму да бидеш со него.

Искрено, не верувам дека некој на 14 години, па и повеќе [и јас впаѓам во тие], може да ја увиди реалната слика за една личност, и да биде врзана подолго време за истата.
Нормално, затоа што мислам дека токму на оваа ваша возраст (карикирам од 15-17год.), се уште живеете во светот на бајките и соништата (секоја чест на исклучоците). Не може дете од 16-17 год. кое уште има црви на едно место и кое сите љубовни работи ги прави заради авантура да каже дека знае што е вистинска љубов. Нормално е за тој период од животот, детето да експериментира, и тоа пред се за негово добро, за да спознае што е добро/лошо, и да види дали може да се носи со одредени работи во животот. Особено во последниве 3-4 год. оваа генерација за која што пишувам е тотално изместена и тоа во многу лоша насока, е труена од разни шпанско-мексикански серии и прикажувања на таа страсна љубов меѓу младите, со што имаат прифатено еден многу погрешен начин на живот. Наречете ме старомоден, но тие резултати веќе почнаа да се појавуваат со тоа што на матурскиот испит на пр, во некои училишта имало просек од 2 (доволен) оценка. А тек ќе се влошуваат во иднина....

DaN-MaN

Warlock
Член од
1 февруари 2007
Мислења
491
Поени од реакции
3
Ако го нема тинејџерството и пубертетот. Ако ја нема таа фаза меѓу детството и возрасноста, нели животот би бил здодевен? Од тој период остануваат најдрагите и најлудите спомени. Овој бил со оваа или оваа со овој и како било "тогаш" на забава... Во тој период се појавува љубовта. Али ЉУБОВТА не "љубовта". Еве и јас сум тинејџер, па што? И јас сакам некого. Можда не сакам како што ќе сакам после 4-5 години и свесен сум за тоа али пак сакам... Не се согласувам ич со некои што викаат "Знаат, жими ова..." или "У пубертет, ваков-онаков". Сите вие сте го поминале или го поминувате периодот. Ако не сте го осетиле ваша работа е. Живеј го животот...

:salut:

Едит: Да, гледаме низ розови наочари али не е така како што вика POWER. Не е се до авантура, памет у глаа :wink:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Ако го нема тинејџерството и пубертетот. Ако ја нема таа фаза меѓу детството и возрасноста, нели животот би бил здодевен? Од тој период остануваат најдрагите и најлудите спомени. Овој бил со оваа или оваа со овој и како било "тогаш" на забава... Во тој период се појавува љубовта. Али ЉУБОВТА не "љубовта". Еве и јас сум тинејџер, па што? И јас сакам некого. Можда не сакам како што ќе сакам после 4-5 години и свесен сум за тоа али пак сакам... Не се согласувам ич со некои што викаат "Знаат, жими ова..." или "У пубертет, ваков-онаков". Сите вие сте го поминале или го поминувате периодот. Ако не сте го осетиле ваша работа е. Живеј го животот...
Дан Ман ние мислиме дека знаеме шо е љубов,ама не знаеме колку и да се правиме дека знаеме.
Не е љубовта само мување и праќање пораки и на топик на мсн да пишиш <3 Митре.
Eдно е навистина да сакаш,а друго е многу да свиѓаш некој/а.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Едит: Да, гледаме низ розови наочари али не е така како што вика POWER. Не е се до авантура, памет у глаа :wink:
Затоа јас реков секоја чест на исклучоците... :) Нормално, и јас сум го проживеал тој период, не велам не, добар период е, и многу е полезен за понатаму, но сепак треба како идни носители, творци на општесвото, во некои моменти да размислувате потрезвено и да мислите на последиците. А цврсто стојам на ставот дека последиците ќе бидат катастрофални.

Kajgana Shop

На врв Bottom