Ne gledam nisto sramno ili strasno da se priznae dali veruvas vo magii ili ne.Porano ne veruvav ni jas.Moze deka pomala ili pod vlijanie na drugite ne znam.Ama sega veruvam i toa kako.
Kako mala na 3 meseci dosla edna komsivka kaj nas.Majkami ja zabelezala kako nesto mi sepoti, a jas samo 3 meseci.Si otisla taa i jas pocnuvam da kacuvam temperatura.kacuvam 40 .Me nosta na bolnica inekcii svasta nisto ne pomaga.Mi ispituvaat bubrezi srce krf se zivo i divo i i kazuvaat na moite deka spored medicinata ne bi trebalo da imam temperatura jas. na nikoj ne im bilo jasno kkao e mozno toa.Babami otisla kaj nekoja zena i taa i kazala deka nekoja zena dosla kaj nas i mi kazala nesto i pod krevetceto kaj pernicata imalo nesto da go zeme i da i go odnese.Taa nasla nesto, ne se sekavam sega sto go odnesla i tolku, se zavrsilo.
Druga slucka so isatata taa zena.
Imav komslivka koja bese mnogu ubava i mnogu dobra.Site vo maalo ja sakaa.Bese dobra ucenicka mnogu udvaraci se kako sto treba.Taa eden den proba da se ubie so solna kiselina. Nikoj ne znaese zosto.Ziveese nekolku godini so operacii i vestacki organi.Otkoga pocina nejzinata majka otide kaj nekoj covek vo Veles.Covekot i rekol vo dvorot pod nekoe drva ,sliva mislam, (porano toa bilo bavca, a sega dvor od beton na etrvata,taa zena strina na devojceto a moja komsika, inaku tie porano ziveea vo ista kuka a potoa si napravija kuka vednas do starata i se podelija no dvorot bese zaednicki iako ne zboruvaat)da kopa tamu podlaboko i ke najde portokalova majca vo nea isprepleteni konci.Veruvale ili ne ama taa vikna komsii koga kopase za da vidat i ja otkopa luge.
E posle ova veruvam ,a i mi se slucuvali da naogam mnogu raboti vo dvorot i potoa se mi krenuva naopaku. nDali postojat magii ili se raboti samo za prenesuvanje na negativna energija ili slicno neznam, ama deka ima nesto vistina toa da.
и ти тоа си го препиша на магија...
Има луѓе ко вас што сите чудни работи што им се дешаваат ги препишуваат на "магии". Така си ги објаснувате ситуациите. Ти ако си уверен дека не си бил вљубен во таа, веруј дека најмалце е веројатно дека е тоа "магија"
О боже...
A sto ke kazes na toa da na tvojot krevet nikaoko ne mozes da zaspies , se menjas so sestra/brat i taa/toj na krevetot ne moze da zaspie nikako a na drug krevet spies, odis kaj nekoi bajarici,zeni kako sakas nareci gi, ti veli pod krevet ima konci nesto bilo sto, donesi go ke rasturime i se ke bide ok, naogas nostis kaj nea, taa rastura magijata, legnuvas na krevetot i zaspivas.Vo meguvreme dodeka se slucuva seto ova se karas so site okolu tebe, pagas na site ispiti, raskinuvas so devojkata i sl. a otposle se se odbiva vo najnormalen , se smiruvas so devojkata i tn. Sto ke kazes na toa?