Дали некогаш сте се молеле на Господ?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
YuZe напиша:
Сум се молел на господ во неколку наврати секогаш кога чекам резултати од истпит или од тест. Знам дека се молам на господ само ко ќе сум во неволја али тогаш ми иде да се молам.
Фино...Господ само за лоши времиња...God's hot-line...Свртете 0800-xxx-xxxx и барајте го дедо боже кога сте у "тесно"...И ако не ви одговори донесете заклучок дека не постои...

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
ada напиша:
Фино...Господ само за лоши времиња...God's hot-line...Свртете 0800-xxx-xxxx и барајте го дедо боже кога сте у "тесно"...И ако не ви одговори донесете заклучок дека не постои...
Сетете се на телевизиската емисја Call Jesus од цртанот South Prak

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
ada напиша:
Абе шо е толку чудно тоа па се знае дека човечката природа е слаба и тоа секогаш е така на Бога помислуваме само тогаш кога ке видиме колку немоќни сме и тоа Бог го знае но кој еднаш вкусил како е да се живее во жива заедница со Бога преку молитвата која не е само просто мољакање туку општење(дијалог) со Бога тој знае колку е убаво да се живее со и во Бога!

Принеси му на Бога благодарствена жртва и на Севишниот молитвите свои упатувај му ги и повикај ме во тежок ден и јас ке те избавам и ти ќе Ме прославиш(Псалм 49.14)

Тоа е тоа и Бог не знае какви сме и како такви не сака:toe:

И Бациллус го сака а и Бациллус го сака Бога демек јас неверник а на темиве за Религија и за Бог најредовен е нешо тука не ми штима:my21::toe:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Абе Bacillus сака само да ви ја покаже целата проблематика, низ една сосема друга призма низ призмата на науката, а тоа што го спомнав саут парк, е тоа што постот на ада многу ме потсети на тоа, па морав да пишам офтопик пост како и овој.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не молам за ништо никому, па ни на господ.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
никогаш не се молам на господ или слични бабини деветини како господ.молење на господ не помага,работа за човек а не икони и сл. ако го видите поздравете го од мене:)

XENIA

IHS
Член од
26 јануари 2007
Мислења
100
Поени од реакции
4
обично луѓето кога веке ги исцрпиле сите варијанти на магии, врачање, фаќање врски, ритуални жртвувања, и остало, и немаат каде, тогаш као задња шанса се молат...и најчесто се молат кога се у зорт...со чесни исклучоци разбира се...а ретко кој секојдневно се заблагодарува на Бог само заради тоа што се разбудил

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
XSENIA напиша:
обично луѓето кога веке ги исцрпиле сите варијанти на магии, врачање, фаќање врски, ритуални жртвувања, и остало, и немаат каде, тогаш као задња шанса се молат...и најчесто се молат кога се у зорт...со чесни исклучоци разбира се...а ретко кој секојдневно се заблагодарува на Бог само заради тоа што се разбудил
Pa ne sum gi ni iskusila drugite varijanti kako sto gi spomna magii ,vracanje,fakanje vrski itn itn...a pak se molam na Bog i ne koga sum vo zort ami i koga mi e ubavo!

brainticket напиша:
никогаш не се молам на господ или слични бабини деветини како господ.молење на господ не помага,работа за човек а не икони и сл. ако го видите поздравете го од мене:)
Molenjeto nitu Bog ne pretstavuvat ni del od tvoite babini devetini a nitu mesto za podbiv i ismevanje!

Член од
13 февруари 2007
Мислења
24
Поени од реакции
0
Vo cest na eden od najgolemite hristijanski praznici koj ni se blizi,za site vernici hristijani od forumov:`Zasto Bog tolku go zasaka svetot,sto Go dade Svojot Ednoroden Sin,ta sekoj koj veruva vo Nego da ne zagine,tuku da ima vecen zivot.`Jovan 3:16

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
Da se molam sekoja vecer pred spienje nekako navika mi e stanato...inace sega zasega se e ok, zdravi i zivi se site so gi sakam i toa...treba da veruvame vo Gospod

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
When you talk to God it's called prayer; when God talks to you it's called schizophrenia.

Па која е смислата?

Filip89

Македоникус
Член од
1 март 2007
Мислења
528
Поени од реакции
4
Porano mnogu se molev i toa za gluposti, kako na primer da dobijam dobra ocena na pismena i slicno...sega mnogu mnogu retko se molam i ne se molam na gospod za gluposti.....jas iskreno ne veruvam vo gospod ama ete sepak se molam.....

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Сум се молел повеќе пати и ми се исполниле молбите:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom