Дали некогаш сте се молеле на Господ?

dusicka

UBAVA KAKO CVET
Член од
5 март 2006
Мислења
301
Поени од реакции
0
se molam zatoa sto veruvm v gospod i cesto vo nego go baram izlezot vo nekoj situacii zato sto mislam deka samo toj moze da mi pomogne

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
se molam na Gospod i veruvam vo nego...verbata vo nego e edinstvenoto nesto sto mi pomaga vo najteskite momenti...no osven da se molime treba da se navikneme i da se zablagodaruvame...

PlayBoY

I am the MuNgoS
Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.063
Поени од реакции
5
GOSPOD najmnogu mi pomogna koga polagav matematika u 2-godina "KOCE" :)najseriozno

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Сум се молел.. е сега не толку често ама важно се имам молено на Господ. :)

osicka

ЅвЕрЧе
Член од
12 декември 2005
Мислења
312
Поени од реакции
4
Zrem za vas gospod postoi zamo koga ste vo nevolja? Za mene ne e taka. Jas vistinski veruvam i se plasam od Bozjata kazna zosto veruvam deka postoi i deka eden den ke treba da plakam za moite golemi grevovi.No sepak veruvam i vo Bozjata milost. Zatoa cesto se molam nautro pred da izlezam od doma. I si nosam ikonce vo novcanikot. I sepak tie sto veruvaat vo gospod koga im treba sepak bi mozele malku da razmislat. Dali voopsto veruvaat vo Gospod i dali voopsto veruvaat vo nesto?

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.968
Поени од реакции
2.259
Сум се молел на господ во неколку наврати секогаш кога чекам резултати од истпит или од тест. Знам дека се молам на господ само ко ќе сум во неволја али тогаш ми иде да се молам.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
78
Поени од реакции
0
не ми е јасно... како може да се молите за нешо шо не постои...

Член од
23 февруари 2007
Мислења
201
Поени од реакции
0
На некој па не им е јасно како можеш да си толку сигурен/сигурна дека не постои....... јас се молам ко ке немам појма за нашколо( то скоро секоја вечер) да не ме изпитват и 80 % вистина не ме изпитвет

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Namic / Oh напиша:
На некој па не им е јасно како можеш да си толку сигурен/сигурна дека не постои....... јас се молам ко ке немам појма за нашколо( то скоро секоја вечер) да не ме изпитват и 80 % вистина не ме изпитвет
Ох, ете! Мистеријата е откриена. Чим не те изпитвет (и тоа 80%, држи процентов), значи вистина е. Молете се за да не ве испитвет. nemoguce:

Не ми е што си верник. Поентата е што си верник по потреба. Или верувај или не, побогу.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
МА ДЕНЕС СЕКОЈ Е САМО ОД КОРИСТ ПА ТАКА СКОРО СИТЕ ЛУЃЕ СЕ ВЕРНИЦИ ПО ПОТРЕБА

Птичји Грип

Без влакна на јазикот!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
770
Поени од реакции
9
Многу пати сум се молел на Господ,ама еднаш кога бев мал плачев со солзи,гледав во небото и се молев на глас да не ми ја одзема баба ми.Фала му на Бога сеуште е жива.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
ako veruvash i se molish na gospod sekogas ke bide so tebe i vo tvoeto srce.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
Sekogas se molam, ne sekogas pred ikona ama se molam. Skoro sekoja nedela odam v crkva da se pomolam za zdravje za mene i moite bliski

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
da se molam na Gospod cesto a najmnogu pred ispit :) veruvam vo Boga i zatoa mu se molam i mu se zablagodaruvam...

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
..Da se molam...i ke se molam...
Porano se molev samo koga mi bese nesto potrebno a znaev deka gresam..
Sega pocnav da se opravam..da mu zablagodaruvam na seto toa shto go imam i shto mi go pruzil..se custvuvam ispolneto posle seto toa..Se molam najveke za zdravjeto na bliskite..ivo nikoj slucaj ne mislam deka toa e gubenje na vreme...A vo crkva ne odam cesto...skoro i nikogas..:(sto znam zaso no ne sum naviknata.

Kajgana Shop

На врв Bottom