Можеби не се молам постојано ама сепак често.
Грешиме што мислиме дека треба да се молиме само кога ни е тешко, но сепак повеќето прават така. Кога е се добро не го ни споменуваме Бог ама затоа кога имаме некои проблеми скоро сите се вртиме кон него.
Јас лично потекнувам од фамилија која што има одредени религиозни сваќања. Ја почитувам и сакам својата вера и религија, затоа што на тој начин сум воспитувана од моите а и јас така ќе ги воспитувам моите деца. Поради тоа се молам затоа што се надевам и верувам дека има кој да ги слушне моите молитви. Многупати ми се случило за тоа што ќе се помолам да ми се исполни.
да се молам, посебно кога одам во црква се молам за некои работи кои сакам да ми се случат и се заблагодарувам за работите што ми се случиле без разлика дали биле убави или лоши
Благодарна сум и то си го кажувам во молитвата , никогаш не барам ништо за себе ама сум многу благодарна што клал рака на мене и ме штител .
Сполај ти господе .
Se molev... koga bev mal (i glup), koga me lazea deka Gospod postoi, deka toj ne sozdal, deka toj ni pomaga. Megjutoa kako sto rastev i stanuvav svesen, se poveke sfakav deka Bog ne postoi. Dzabe e molenje, koga nema koj da gi slusne tie molitvi. Ako nesto stvarno sakam, samiot se trudam i pravam se sto mozam toa da mi se ispolni, namesto da gubam vreme na molenje. Samo jas mozam da si pomognam, nikoj drug, a najmalku Gospod.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.