I
Ivanovska
Гостин
А кој вели дека сме сиромашен народ? Порано да, ама сега ... не би рекла.Хаха, сите купувате брендирани работи, сите возите убави коли....после Македонците биле сиромашен народ
А кој вели дека сме сиромашен народ? Порано да, ама сега ... не би рекла.Хаха, сите купувате брендирани работи, сите возите убави коли....после Македонците биле сиромашен народ
хаах и ја исто маче.. следен пат заедно одимеСтрого брендирана облека носам, никогаш во животот не сум се осудила да носам нешто небрендирано, тоа ми е испод ниво секако, а јас имам имиџ за одржување. Најчесто ја купувам од Шутка во сезона на попусти.
Тачно!Купувам што ми се свиѓа.
Е тука си грешка. Манго во никој случај не смее да се става во ист кош како теранова и компанија. Во основа, постојат два типа на облека кои се пристапни до поголемата маса - High end и Low end fashion. Манго и Зара ( Zara Women зошто TRF колекцијата е поевтина) се припадници на High end fashion и претставуваат едни од најквалитетните брендови на облека пристапни до купувачите, а сепак не се доволно ефтини за да си ги дозволат сите. За споредба, еден капут во Зара (без попуст) чини 190 евра додека капут во Теранова чини максимум 2500 денари без попуст. Во Манго на пример, просечната цена на џемпер е 2500 денари, а во теранова 700. Така да, зборувано во глобала, оние кои се облекуваат од овие марки можат да сметаат дека се облекуваат брендирано.зависи што е за тебе бренд, зошто јас манго, х&м њу јоркер, теранова, не ги сметам за бренд, од бос па надаље...како и да е за мене површни се луѓето што купуваат исклучиво нешто од одредена продавница не размислуваат објективно туку се заслепени од брендот
Шодае е реномиран Јапонски бренд...Еднаш сонував дека сум носел шодае патики и два дена не можев да си дојдам на себе. Гадно беше.
добро да згрешив малку не требаше да го ставам манго со овие другиве "брендови"-инаку зара да дефинитвно е поише хај енд што би рекла ти, не ми ја чепкај, машката колекција е сон било која сезонаЕ тука си грешка. Манго во никој случај не смее да се става во ист кош како теранова и компанија. Во основа, постојат два типа на облека кои се пристапни до поголемата маса - High end и Low end fashion. Манго и Зара ( Zara Women зошто TRF колекцијата е поевтина) се припадници на High end fashion и претставуваат едни од најквалитетните брендови на облека пристапни до купувачите, а сепак не се доволно ефтини за да си ги дозволат сите. За споредба, еден капут во Зара (без попуст) чини 190 евра додека капут во Теранова чини максимум 2500 денари без попуст. Во Манго на пример, просечната цена на џемпер е 2500 денари, а во теранова 700. Така да, зборувано во глобала, оние кои се облекуваат од овие марки можат да сметаат дека се облекуваат брендирано.