Дали купувате брендирана или небрендирана облека?

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Секогаш купувам брендирана облека. Не памтам кога последен пат сум купила небрендирана.

брендирана облека патики ммммм.. се прашувам колку кај нас има брендирана облека и колку адидас најк стварно се оригинали да не заобиколувам директно со пример ке ви објаснам кај нас било која патика оригинал да ја купите ке ја носите сезона или максимум година така зашто негде ке пукне секако другарче мое беше во америка и зеде најк патики 2 години ги носи и тоа скоро постојано и и утре да ги однесе во продавница ке ги продаде како нови

Од брендирана купувам особено патики секогаш. Инаку за други работи не сум баш,што ке ми се сфиѓа го земам. :)

брендирана облека патики ммммм.. се прашувам колку кај нас има брендирана облека и колку адидас најк стварно се оригинали да не заобиколувам директно со пример ке ви објаснам кај нас било која патика оригинал да ја купите ке ја носите сезона или максимум година така зашто негде ке пукне секако другарче мое беше во америка и зеде најк патики 2 години ги носи и тоа скоро постојано и и утре да ги однесе во продавница ке ги продаде како нови

pa moze da si gi naracuvas od stranstvo ako u mk nema neznaci nemoze da se ima brendirana obleka od stranstvo

Хм, зависи под што се подразбира "брендирано". Ако се мисли на марки како Диор, Прада, Баленсијага, Живанши и компанија, сигурно никој не се облекува од таму, зошто како следбеник на модата ги знам реалните цени. Дури и на 50 проценти распродажба во Прада и Миу Миу на пример не може да најдеш блуза под 200 евра не па фустан или јакна.. А ако се мисли на бреновите како Манго, Спрингфилд и останатите скапи бутици во Скопје, па и на Зара, Масимо Дути и останатите во Солун, морам да признаам дека се облекувам само од таму зошто се проверено добри и секогаш со интересни модели.

Хаха, сите купувате брендирани работи, сите возите убави коли....после Македонците биле сиромашен народ :)

Хаха, сите купувате брендирани работи, сите возите убави коли....после Македонците биле сиромашен народ :)

Секако дека се, само што приоритетите им се извртени како и на сите балканци. Наместо тие малку пари што ги имаат да ги трошат мудро, тие инвестираат во работи кои ќе ги направат повеќе допадливи во нашево општество.

купувам то шо сакам........
за тие со брендовите....
да не јадете и американски бел леб случајно....абе и тој е бренд...

стрикно небрендирано, па колку трае трае, евтино е бе ке си купам пак. брендирани само патии земам оти од чкартот ем нема број ем ко имаше не ми траеа ни 2 недели.

Ако под брендирано се мисли на проверен, глобален бренд - да.
Не купувам од некој си елитни брендови, но од брендови со проверен квалитет.
Небрендираната ооблека најчесто е неквалитетна и брзо „потрошлива“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom