Дали ги криете емоциите?

Член од
15 ноември 2008
Мислења
253
Поени од реакции
12
Зависи пред кого и кога.
Пред тие што ми се блиски знам и убаво да се исплачам,да се отворам и да ги искажам емоциите.
Но сепак најчесто ги кријам.На моменти не сакам никој да знае како се чувствувам.Баш и глумам дека не ми е гајле за некој работи,а од внатре ме стегат нешто.Сепак не можам да признам.Можеби заради гордоста.
Најмногу знам да си се исплачам кога сум сама,никој за тоа да не дознае и потоа да се однесувам како ништо да не се случило.
Иста сум и јас.. :pipi:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Многу ретко ги кријам емоциите ... Таков тип на личност сум и најмала ситница знае да ме повреди и послем да тажам заради тоа aли не ми трае ептен долго ... Понекогаш се воздржувам и внимавам пред кој плачам,но понекогаш колку и да сакам да не покажам што чувствувам едноставно излегува тоа од мене ... Можеби не е баш најубава особина ова ама таква сум :pipi:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
ДА!!! Дефинитивно. Ги потискам сите работи во мене, и на фаца не ми се гледа кога сум тажен и нервозен (освен кога сум сам). А инаку внатре, локомотива, чурам, вријам. Е на сметка на тоа срцето си трпи....:toe: :wink:

Член од
21 јуни 2007
Мислења
183
Поени од реакции
2
Да,да да дефинитивно. Зашто? -Затоа шо глупаво ми е сите да знаат шо јас чувствувам и како се осеќам дали сум среќен или тажен или заљубен, ама тие шо ме знаат добро увек ме познаваат и ке речат.- Мацко шо ти е пеер шо си таков дај уживај , дај расположи се вака шириш негативна енергија

Член од
12 март 2009
Мислења
205
Поени од реакции
13
Да .. Многу ретко искажувам емоции.. а всушност сум многу емоционална личност..
Можеби навика све да притајувам во себе..
Можеби од страв бидејки денес луѓето сакаат да се ситат на туѓата болка..
Незнам...:toe:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Кријам дур не ми дое преку глава ... т.е дур не се осетам ептен повредено ... е тогаш искача се ... И мн. пати сум се заебал што си кажувам =(

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Па ретко ја кажувам вистината.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
105
Поени од реакции
37
По природа сум премногу емотивна личност,иако се правам дека неможе ништо да ме скрши и дека се ми е супер .. Можеби пред другите сакам да бидам храбра и да не покажувам премногу емоции затоа што некои тоа знаат да го искористат на лош начин.Така да повеќе работи што ми се случиле ме научиле да не ги покажувам премногу емоциите затоа што на крајот сепак јас ќе бидам Таа што ќе биде повредена.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
ја си ги држам до одредена точка.. додека не мислам дека е редно да ги покажам за да биде се во ред. предолго криење може да доведе до штета на моја сметка.. пребрзо покажување може да ја промаши работата.. такада најдобро е да се погоди тајмингот.

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
не...ако е за радување цел град ке дознај за моето расположение :)
а кога е за плачење не плачам туку пцујам...послесно ми е така xD

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Пред жени ги кријам од глупа причина што нејкам да ме видат во такво стање ... а пред другари/машки си кажувам се отворено што ми лежи на душа добро/лошо па кој што сака нека мисли ;)

T

TaMчЕ

Гостин
Аууу не можам да си ги скријам чувствата,т.е. пред одредени луѓе мислам дека е најубаво да се скријат да не се покаже слабост али незнам ја сум многу нежна кога ќе ми напраи некој нешо лошо.:toe:

S

SSS-Stolica

Гостин
Ги кријам емоциите и тоа многу...премногу сум чувствителен ама тоа не го покажувам, го чувам за мене длабоко во мојата душа не сакам некој да ме гледа кога сум тажен и сл.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Зависи пред кого секако, но најчесто не воопшто.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Најшесто ги криам...али не сум многу вепт во криење...

Kajgana Shop

На врв Bottom