Дали ги криете емоциите?

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..Обично се што чуствувам кажувам како на заебанција, но она што го чуствуем успева да излезе.И ретко кој го сконтал тоа.
Нејчам да кријам, не ми се допаѓа тоа.Но често поради тоа има луѓе кои ме сметаат за дрска, лоша,злобна кажано кучка:toe:.Поради тоа понекогаш само траем и во себе го држам.Но ретко.
Секој знае што чуствуем за него така да, кажувам.Ама дали мене сите ми кажуваат? Тоа повеќе ме интересира :pipi:

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Обично кријам од обични познаници.Се отварам само на вистинските пријатели кои можат да се избројат на една рака!

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Не!...не сум ги криел и нема ни да ги кријам..тоа што го чуствувам и го кажувам...
И ден денес е така...нафтинг чејнџ,стил д сејм :wink:

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Секогаш го кажувам тоа што го мислам, но емоциите не ги покажувам секому, поточно ретко ги покажувам било кому, доста сум воздржана во тој поглед:kesa:

Black Night

Galvanize
Член од
25 септември 2008
Мислења
327
Поени од реакции
20
Ги кријам, ама некогаш коа ке ги покажам, поарно бегајте. :)

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Многу емотивна особа скриена под лавовска маска тоа сум јас.Многу луге мислат дека багер не ме гази а не знаат дека можам и на Гозила филмот да плачам.Секогаш ја обрнувам на шала.Е сека има и случаеви кога и експлодирам ама тоа е мнооогу ретко.
Јасссссссс :toe:

Член од
15 мај 2008
Мислења
83
Поени од реакции
2
Се кријам во себе. Освен кога сум изнервиран и накурчен до даска од неправдите на светот (кога се мачам ко црн ѓавол и добивам 3ка, а некој предавал т.е. читал лекција на глас и добил 5ка или пак кога ги гледам децата колку се немакедонци).

Член од
20 јуни 2008
Мислења
17
Поени од реакции
2
Па лесно искажувам емоции, МНОГУ!! Не треба до толку, знам, but what can I do? Кога сум Среќна и вљубена или тажна и депресивна [што е мнн поретко] сите околу мене знаат!! А што е најтрагично не морам ништо да кажам! Лицето ми е како книга, се чита се што мислам...:toe:

ЅОНЕ

сакам скопско
Член од
25 јануари 2007
Мислења
588
Поени од реакции
31
Премногу... ако треба ќе си пукнам али не дозволувам да се познае...

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Да најчесто ги кријам емоциите, затворена личност сум, срамилава, а и не многу емицонална... така што не ги искажувам многу емоциите, ги чувам во себе...

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Премногу сум емотивна личност и многу тешко можам да скријам емоции.Се трудам да не ги покажувам толку многу(бар не пред сите),бидејќи заклучив дека некои луѓе едвај чекаат твој момент на слабост.Така да внимавам пред кого покажувам и емотивно се отварам:helou:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Ne,ne gi krijam emociite.I onaka sum dosta emotivna licnost pa sekogas pokazuvam kako se osekam,mozam vo moment da se rasplacam kako cetirigodisno dete ako mi dojde da placam pred bilo kogo, nemam sram.Pa kako me gledaat lugeto posle neznam,a bas me i briga.Jas nemozam da se smenam.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Кога не си во добро расположение, мора да те прашаат „Што се случува со тебе“?
Зарем на секого би ги кажале своите проблеми?? Сите денес гледаат да го „дотуркаат“ своето, не ги интересираат туѓите проблеми. Или доколку ги интересираат, ги дознаваат и потоа на подмолен начин се трудат проблемите да ги зголемат.
Затоа, како роднини или фамилија, никој друг. Не е денес светов доволно добар и доверлив за да можеш да се отвориш пред секого и да кажиш што е тоа што те мачи...оштетата е голема и потоа со камата се наплаќа.
Полесно е да се смешкаш отколку да ги објаснуваш некому своите проблеми.

И онтопик: Да, најчесто ги кријам. Своите проблеми кои ме мачат ги кажувам единствено на најблиските од фамилијата. Така сум 100% сигурна дека од нивна уста никогаш ништо нема да излезе.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Поише ги игнорирам, него шо ги кријам.

Kajgana Shop

На врв Bottom