Дали ги криете емоциите?

Член од
21 јули 2008
Мислења
19
Поени од реакции
1
ги кријам за жал успешно одсекогаш сум била таква...размислувам на пр. зошто да замарам некој друг со моите проблеми и да му ја пренесам негативната енергија, воопшто не го сакам тоа.Тоа зборуваме ако чуствата се негативни, ако се позитивни ги искажувам секако :) иако голем проблем ми е срамежливоста да не речам и преголем па дури и да сакам да искажам нешто некогаш едноставно неможам...Но има една личност на која и кажувам се и секогаш е подготена да ме исслуша како психијатар ми е :pos2: поздрав до нејзе

Член од
7 август 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
се трудам да не ги кријам, но некогаш како да не можам против себеси

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Кријам емоции.Никогаш јавно не искажувам ако сум изнервирана тажна и слично...не е тоа добро ама ај....

Член од
23 јули 2009
Мислења
217
Поени од реакции
8
Не сум од тој тип на личности шо ги кријат своите емоции .....едноставно и да сакам да го направам тоа не можам ....односно самите емоции се посилни од мене и излегуваат на површина.Мн пати се имам обидувано да го прикријам на ретко кога ми има успеано... бидејки во тие моменти самиот прилив на емоции ми создава една страшна пригушеност што не можам ни да зборувам, а кога ке почнам да зборувам почињаат и солзите да се слеваат по моето лице ..... тоа е можеби затоа што сум хиперсенизбилна личност, но тоа е тоа таа сум јас и не можам да бидам др.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
не кријам се си искажувам на мој начин кој ме знае ќе сфати веднаш што чувствувам за него у моментот без разлика кој е и што е....

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Ја на пример ги кријам под перница или под кревет. За да не ги најде некој случајно.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Не ги кријам.. баш спротивно.. :toe:

ani4e

mega star
Член од
12 јули 2009
Мислења
158
Поени од реакции
3
Pa neznam zavisi...prvin go proucuvam odnesuvanjeto na licnosta od sprotivniot pol, pa bliskosta nasa i povrzanosta, pa posle zavisi dali ke ima nesto ili ke ostane samo na nekoj mesec sviganje:back:

M

MIL

Гостин
Ни случајно не можам да скријам мој емоции со тоа знам дека сум нервирал некоа особа ама тоа е,сега сум во ситуација да морам да кријам чувства и се надевам дека тие чувства ќе исчезнат зашто си правам лошо како на самиот себе така и на особата :(

why me?

miss demoniac
Член од
19 септември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
daa daaa kriev do pred nekoe vreme ama svativ deka taka nisto nema da postignam
a i poloso za mene nz mozebi od koga pocnav da si gi izrazuvam emociite nekoi luge poveke me cenat:pipi:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Понекогаш силно се обидувам да сокријам нетрпеливост кон некого ама тешко ми оди у п.м. Воглавном не можам да сокријам кога некој не поднесувам; тешко ми е дури и рамнодушност да одглумам...

А, позитивни чувства, за нив не гледам причина да бидат притаени и сокриени...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.992
Поени од реакции
74.105
Сакам да ги кријам понекгаш али не ми успева зошто ме читаат ко селски буквар:toe:

Член од
4 октомври 2009
Мислења
257
Поени од реакции
13
Zavisi-jas sum mnogu iskrena i realna licnost taka da ako nekoja osoba me povredi,i kazuvam deka sum povredena,ne krijam zasto nekoj osobi ne ni svakaat deka te povredile igram sekogas so otvoreni karti ne sum nekoja emotivna osoba placka premnogu sum gorda na sebe imam cvrst karakter mozebi zatoa :toe::smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom