Нема ништо лошо во тоа дете да живее со разделени родители, доколку тие двајца фино лепо се договорат, може тоа да нема речиси никакви последици по него. Многу полошо е детето да живее во дом без љубов, каде неговите родители се однесуваат како странци, без никаква хармонија. Тоа многу полошо ќе влијае на детето, отколку разводот. Разводот како таков не мора да биде трауматичен. Ако едно дете живее без едниот родител, не значи дека нема да има убав живот.Ниедно дете не заслужува да живее со разделени родители,особено ради тоа што неговата мајка сака да се курва.Би останал со неа,само ради детето,ни најмалце не е битна таа како што е битно детето,здравата средина со двајца родители.Каква грешка направило тоа за да живее со разведени родители,криви се оние кој се впуштаат во брак несигурни,неиживеани...
Kористиш неубав израз ... „ неговата мајка сака да се курва “... За детето, мајката е мајка. Така не се зборува за жена која ја сакаме или сме ја сакале.Ниедно дете не заслужува да живее со разделени родители,особено ради тоа што неговата мајка сака да се курва.Би останал со неа,само ради детето,ни најмалце не е битна таа како што е битно детето,здравата средина со двајца родители.Каква грешка направило тоа за да живее со разведени родители,криви се оние кој се впуштаат во брак несигурни,неиживеани...
Последици има за секое дете при развод на неговите родители доколку тоа е доволно возрасно за да разбере што се случува кога неговите се разведуваат.Има критични возрасти кај децата кога разводот за нив е многу болен.Нема ништо лошо во тоа дете да живее со разделени родители, доколку тие двајца фино лепо се договорат, може тоа да нема речиси никакви последици по него. Многу полошо е детето да живее во дом без љубов, каде неговите родители се однесуваат како странци, без никаква хармонија. Тоа многу полошо ќе влијае на детето, отколку разводот. Разводот како таков не мора да биде трауматичен. Ако едно дете живее без едниот родител не значи дека нема да има убав живот.
Инаку по темата...
Порано мислев дека неверството е најлошо нешто што може да ти се случи во една врска. Денес знам дека неверството и не е најлошо, но сепак не би го преминала преку тоа. Ако дознаам или сведочам такво нешто, едноставно ќе си го свртам грбот и ќе си заминам од неговиот живот. Без скандали, без вриштења и расправии. Само ќе му посакам се најубаво во понатамошниот негов живот и ќе му речам збогум. И толку.
Сексуален однос со друг маж,а не е нејзиниот сопруг,кој може да резултира со развод од кој највеќе ќе пати нејзиното дете за мене е курвање.Би имала сексуален однос со друг маж за да ги задоволи нејзините секусални апетити и се става на ризик да биде фатена.Аналогно на тоа заклучувам дека оргазмите ги става пред нејзиното чедо.Kористиш неубав израз ... „ неговата мајка сака да се курва “... За детето, мајката е мајка. Така не се зборува за жена која ја сакаме или сме ја сакале.
Незнам што ти значи поимот „ да се курва “? Да не мислеше - да има сексуален однос со друг маж кој ја сака.
Што не значи дека за таткото не важи истото.Последици има за секое дете при развод на неговите родители доколку тоа е доволно возрасно за да разбере што се случува кога неговите се разведуваат.Има критични возрасти кај децата кога разводот за нив е многу болен.
Не велам дека детето нема да ја има потребната љубов од едниот од родителите со тој што ќе остане,ама сепак семејниот ручек нема да биде тоа без таткото/мајката.
Знам другари кои живеат без едниот од родителите и сепак имале прекрасно детство,воспитани се правилно,растени во здрава средина.Сепак фалело она татковското,главниот збор.Сакале или несакале знаеме дека и во ова време таткото го има главниот збор во семејството.
Доколку моите би се развеле сега нема да ми биде сеедно пошто веќе имам 22 години и повозрасно гледам на работите,ама доколку би се развеле кога сум имал 11-12 години тоа би бил многу тежок удар за мене.
И иначе Крејзи ме интересира која е која е најложата работа што може да се случи на една врска?
--- надополнето: Oct 31, 2011 3:40 PM ---
Сексуален однос со друг маж,а не е нејзиниот сопруг,кој може да резултира со развод од кој највеќе ќе пати нејзиното дете за мене е курвање.Би имала сексуален однос со друг маж за да ги задоволи нејзините секусални апетити и се става на ризик да биде фатена.Аналогно на тоа заклучувам дека оргазмите ги става пред нејзиното чедо.
Мајката е мајка,таа го родила,го доела го исчувала...Ние мажите сме го склепале само и неможе татковската љубов према детето да биде поголема од мајчинската.Мајката е таа што секогаш ќе даде поголема жртва од таткото за децата.
Мајката во очите на децата е светица,и доколку дете од 12-13 години дознае дека мајка му имала сексуални односи со друг човек(еве господине да се изразам убаво) би му се срушил цел свет.
И за двајцата важи подеднакво,меѓутоа многу поголеми трауми ќе имаат децата доколку мајката би го направила тоа.Што не значи дека за таткото не важи истото.
Постојат случаи каде што ќерката има цел живот фрустрации, ради тоа што таткото не си го држел у гаќи.
Ниедна разделба не може да е без последици, посебно развод, но сакам да ти кажам дека многу потешки ќе бидат последиците на долг рок, доколку се остане во брак без љубов, што автоматски ќе повлече караници и расправии, дисбаланс во домот, што многу повеќе ќе му наштети на детето. Точно е дека се уште таткото го има главниот збор и јас немам ништо против тоа, но подобро да го нема на семејниот ручек, отколку семејниот ручек да биде пекол.Последици има за секое дете при развод на неговите родители доколку тоа е доволно возрасно за да разбере што се случува кога неговите се разведуваат.Има критични возрасти кај децата кога разводот за нив е многу болен.
Не велам дека детето нема да ја има потребната љубов од едниот од родителите со тој што ќе остане,ама сепак семејниот ручек нема да биде тоа без таткото/мајката.
Знам другари кои живеат без едниот од родителите и сепак имале прекрасно детство,воспитани се правилно,растени во здрава средина.Сепак фалело она татковското,главниот збор.Сакале или несакале знаеме дека и во ова време таткото го има главниот збор во семејството.
Доколку моите би се развеле сега нема да ми биде сеедно пошто веќе имам 22 години и повозрасно гледам на работите,ама доколку би се развеле кога сум имал 11-12 години тоа би бил многу тежок удар за мене.
И иначе Крејзи ме интересира која е која е најложата работа што може да се случи на една врска?
кој ги ебе децата??? Шо збориш бе? Замисли твоите родители така да викаат за тебе.Ма кој ја ебе неа...кој го ебе детето ќе си глеаме ние за нас?!ама деца ама деца ама деца... ма кој ги ебе децата, неверство си е неверство. И цел свет ке пати. Неможе никој да се вади на деца. Врз основа на тоа ветување се направени децата.
УУууууууууУУу!кој ги ебе децата??? Шо збориш бе? Замисли твоите родители така да викаат за тебе.Ма кој ја ебе неа...кој го ебе детето ќе си глеаме ние за нас?!
Ти си права девојка , дечкоти ќе си е*е на страна али ти ке го заебеш со тоа што нема да му го заборавиш тоа ,ова е право размислување ,свака част,одлично..Леле ... дал би простила па може да, ама нема да заборавам никогаш !!!
Зарем некој ти ветил дека нема да те изневерува и ти си му поверувал?ама деца ама деца ама деца... ма кој ги ебе децата, неверство си е неверство. И цел свет ке пати. Неможе никој да се вади на деца. Врз основа на тоа ветување се направени децата.
Сексуалното задоволство е само една од можните причини да жената изврши прељуба. Многу често причина да жената го направи тоа да му се „ освети “ на љубоморниот сопруг, кој не ја сака и koj ја малтретира. Јас веќе ја цитирав Латинската изрека :--- надополнето: Oct 31, 2011 3:40 PM ---
Сексуален однос со друг маж,а не е нејзиниот сопруг,кој може да резултира со развод од кој највеќе ќе пати нејзиното дете за мене е курвање.Би имала сексуален однос со друг маж за да ги задоволи нејзините секусални апетити и се става на ризик да биде фатена.Аналогно на тоа заклучувам дека оргазмите ги става пред нејзиното чедо.
Мајката е мајка,таа го родила,го доела го исчувала...Ние мажите сме го склепале само и неможе татковската љубов према детето да биде поголема од мајчинската.Мајката е таа што секогаш ќе даде поголема жртва од таткото за децата.
Мајката во очите на децата е светица,и доколку дете од 12-13 години дознае дека мајка му имала сексуални односи со друг човек(еве господине да се изразам убаво) би му се срушил цел свет.