Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Би простил најискрено, но тек потоа следува тоа што нема да заборавам, а тоа е црв кој ке ме јаде, и никогаш не би било исто, крај краева разделбата е неминовна

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Не знам што е со мислењава дека партнерот може да прави нешто со некој друг и тебе воопшто тоа не треба да те повредува затоа што премногу го сакаш и не сакаш да го притискаш и замараш и дрн дрн дрн....:confused:
Значи, сеедно од кој пол, ако некој е заљубен во својот партнер(зборувам за вистинска љубов а не само ај да поминеме време заедно пошто ни е интересно) очекува на партнерот колку толку да му е гајле за него и што тоа прави. Па јас ако го видам дечко ми со друга (или сеедно он мене со друг), и онака го потапшам по рамо и му речам: ако срце, јас те сакам, те разбирам, потребна ти е и слобода малку, не знам баш колку нема да се запраша сам дали мене воопшто ми е гајле за него или нема да се запраша дали и јас нешто правам со некој друг.
Јас искрено, сакам кога ке забележам кај партнерот дека му смета да флертувам со други, тоа за мене е знак дека пред се си ја почитува својата личност, дека не дава некој да го гази, и што е најбитно дека ја сваќа нашата врска озбилно.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Ниедно дете не заслужува да живее со разделени родители,особено ради тоа што неговата мајка сака да се курва.Би останал со неа,само ради детето,ни најмалце не е битна таа како што е битно детето,здравата средина со двајца родители.Каква грешка направило тоа за да живее со разведени родители,криви се оние кој се впуштаат во брак несигурни,неиживеани...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ниедно дете не заслужува да живее со разделени родители,особено ради тоа што неговата мајка сака да се курва.Би останал со неа,само ради детето,ни најмалце не е битна таа како што е битно детето,здравата средина со двајца родители.Каква грешка направило тоа за да живее со разведени родители,криви се оние кој се впуштаат во брак несигурни,неиживеани...
Нема ништо лошо во тоа дете да живее со разделени родители, доколку тие двајца фино лепо се договорат, може тоа да нема речиси никакви последици по него. Многу полошо е детето да живее во дом без љубов, каде неговите родители се однесуваат како странци, без никаква хармонија. Тоа многу полошо ќе влијае на детето, отколку разводот. Разводот како таков не мора да биде трауматичен. Ако едно дете живее без едниот родител, не значи дека нема да има убав живот.

Инаку по темата...
Порано мислев дека неверството е најлошо нешто што може да ти се случи во една врска. Денес знам дека неверството и не е најлошо, но сепак не би преминала преку тоа. Ако дознаам или сведочам такво нешто, едноставно ќе си го свртам грбот и ќе си заминам од неговиот живот. Без скандали, без вриштења и расправии. Само ќе му посакам се најубаво во понатамошниот негов живот и ќе му речам збогум. И толку.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Kористиш неубав израз ... „ неговата мајка сака да се курва “... За детето, мајката е мајка. Така не се зборува за жена која ја сакаме или сме ја сакале.
Незнам што ти значи поимот „ да се курва “? Да не мислеше - да има сексуален однос со друг маж кој ја сака.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Нема ништо лошо во тоа дете да живее со разделени родители, доколку тие двајца фино лепо се договорат, може тоа да нема речиси никакви последици по него. Многу полошо е детето да живее во дом без љубов, каде неговите родители се однесуваат како странци, без никаква хармонија. Тоа многу полошо ќе влијае на детето, отколку разводот. Разводот како таков не мора да биде трауматичен. Ако едно дете живее без едниот родител не значи дека нема да има убав живот.

Инаку по темата...
Порано мислев дека неверството е најлошо нешто што може да ти се случи во една врска. Денес знам дека неверството и не е најлошо, но сепак не би го преминала преку тоа. Ако дознаам или сведочам такво нешто, едноставно ќе си го свртам грбот и ќе си заминам од неговиот живот. Без скандали, без вриштења и расправии. Само ќе му посакам се најубаво во понатамошниот негов живот и ќе му речам збогум. И толку.
Последици има за секое дете при развод на неговите родители доколку тоа е доволно возрасно за да разбере што се случува кога неговите се разведуваат.Има критични возрасти кај децата кога разводот за нив е многу болен.
Не велам дека детето нема да ја има потребната љубов од едниот од родителите со тој што ќе остане,ама сепак семејниот ручек нема да биде тоа без таткото/мајката.
Знам другари кои живеат без едниот од родителите и сепак имале прекрасно детство,воспитани се правилно,растени во здрава средина.Сепак фалело она татковското,главниот збор.Сакале или несакале знаеме дека и во ова време таткото го има главниот збор во семејството.

Доколку моите би се развеле сега нема да ми биде сеедно пошто веќе имам 22 години и повозрасно гледам на работите,ама доколку би се развеле кога сум имал 11-12 години тоа би бил многу тежок удар за мене.

И иначе Крејзи ме интересира која е која е најложата работа што може да се случи на една врска?
--- надополнето: Oct 31, 2011 3:40 PM ---
Kористиш неубав израз ... „ неговата мајка сака да се курва “... За детето, мајката е мајка. Така не се зборува за жена која ја сакаме или сме ја сакале.
Незнам што ти значи поимот „ да се курва “? Да не мислеше - да има сексуален однос со друг маж кој ја сака.
Сексуален однос со друг маж,а не е нејзиниот сопруг,кој може да резултира со развод од кој највеќе ќе пати нејзиното дете за мене е курвање.Би имала сексуален однос со друг маж за да ги задоволи нејзините секусални апетити и се става на ризик да биде фатена.Аналогно на тоа заклучувам дека оргазмите ги става пред нејзиното чедо.

Мајката е мајка,таа го родила,го доела го исчувала...Ние мажите сме го склепале само и неможе татковската љубов према детето да биде поголема од мајчинската.Мајката е таа што секогаш ќе даде поголема жртва од таткото за децата.

Мајката во очите на децата е светица,и доколку дете од 12-13 години дознае дека мајка му имала сексуални односи со друг човек(еве господине да се изразам убаво) би му се срушил цел свет.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Последици има за секое дете при развод на неговите родители доколку тоа е доволно возрасно за да разбере што се случува кога неговите се разведуваат.Има критични возрасти кај децата кога разводот за нив е многу болен.
Не велам дека детето нема да ја има потребната љубов од едниот од родителите со тој што ќе остане,ама сепак семејниот ручек нема да биде тоа без таткото/мајката.
Знам другари кои живеат без едниот од родителите и сепак имале прекрасно детство,воспитани се правилно,растени во здрава средина.Сепак фалело она татковското,главниот збор.Сакале или несакале знаеме дека и во ова време таткото го има главниот збор во семејството.

Доколку моите би се развеле сега нема да ми биде сеедно пошто веќе имам 22 години и повозрасно гледам на работите,ама доколку би се развеле кога сум имал 11-12 години тоа би бил многу тежок удар за мене.

И иначе Крејзи ме интересира која е која е најложата работа што може да се случи на една врска?

Сексуален однос со друг маж,а не е нејзиниот сопруг,кој може да резултира со развод од кој највеќе ќе пати нејзиното дете за мене е курвање.Би имала сексуален однос со друг маж за да ги задоволи нејзините секусални апетити и се става на ризик да биде фатена.Аналогно на тоа заклучувам дека оргазмите ги става пред нејзиното чедо.

Мајката е мајка,таа го родила,го доела го исчувала...Ние мажите сме го склепале само и неможе татковската љубов према детето да биде поголема од мајчинската.Мајката е таа што секогаш ќе даде поголема жртва од таткото за децата.

Мајката во очите на децата е светица,и доколку дете од 12-13 години дознае дека мајка му имала сексуални односи со друг човек(еве господине да се изразам убаво) би му се срушил цел свет.
Што не значи дека за таткото не важи истото.
Постојат случаи каде што ќерката има цел живот фрустрации, ради тоа што таткото не си го држел у гаќи.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Што не значи дека за таткото не важи истото.
Постојат случаи каде што ќерката има цел живот фрустрации, ради тоа што таткото не си го држел у гаќи.
И за двајцата важи подеднакво,меѓутоа многу поголеми трауми ќе имаат децата доколку мајката би го направила тоа.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Ниедна разделба не може да е без последици, посебно развод, но сакам да ти кажам дека многу потешки ќе бидат последиците на долг рок, доколку се остане во брак без љубов, што автоматски ќе повлече караници и расправии, дисбаланс во домот, што многу повеќе ќе му наштети на детето. Точно е дека се уште таткото го има главниот збор и јас немам ништо против тоа, но подобро да го нема на семејниот ручек, отколку семејниот ручек да биде пекол.
Знам многу парови кои останале заедно само заради детето, но со своите караници и меѓусебен однос само му го загорчиле животот на детето.

Иначе што се однесува до прашањето што ми го постави - многу полошо од неверство е насилството, малтретирањето, тепањето и психичкото насилство. Има дечковци кои им се верни на девојките, ама затоа ги тепаат, физички и психички ги матретираат. Има девојки кои се верни, ама затоа маста ќе му ја извади на дечкото итн.
Има луѓе кои кога се во врска на секој начин му го загорчуваат животот на партнерот, со навреди, омаловажувања и сл. Опсесија, претерана љубомора...недавање поддршка во моменти кога таа е најпотребна...итн. Се горе наведено е полошо од неверство. Сепак, да си потенцирам, како што кажав и претходно, апсолутно не го оправдувам неверството, така што врската посекако би завршила доколку откријам дека ме изневерува.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
ама деца ама деца ама деца... ма кој ги ебе децата, неверство си е неверство. И цел свет ке пати. Неможе никој да се вади на деца. Врз основа на тоа ветување се направени децата.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
ама деца ама деца ама деца... ма кој ги ебе децата, неверство си е неверство. И цел свет ке пати. Неможе никој да се вади на деца. Врз основа на тоа ветување се направени децата.
кој ги ебе децата??? Шо збориш бе? Замисли твоите родители така да викаат за тебе.Ма кој ја ебе неа...кој го ебе детето ќе си глеаме ние за нас?! :mad:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
кој ги ебе децата??? Шо збориш бе? Замисли твоите родители така да викаат за тебе.Ма кој ја ебе неа...кој го ебе детето ќе си глеаме ние за нас?! :mad:
УУууууууууУУу! o_O

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Леле :mad: ... дал би простила па може да, ама нема да заборавам никогаш :cautious:!!!
Ти си права девојка , дечкоти ќе си е*е на страна али ти ке го заебеш со тоа што нема да му го заборавиш тоа ,ова е право размислување ,свака част,одлично..

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Зарем некој ти ветил дека нема да те изневерува и ти си му поверувал?
--- надополнето: Oct 31, 2011 6:04 PM ---

Сексуалното задоволство е само една од можните причини да жената изврши прељуба. Многу често причина да жената го направи тоа да му се „ освети “ на љубоморниот сопруг, кој не ја сака и koj ја малтретира. Јас веќе ја цитирав Латинската изрека :
Aut amat aut odit mulier, nihil est tertium.

Kajgana Shop

На врв Bottom