Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Со таквата слобода што му ја даваш ги зголемуваш шансите да отиде со друга. Еј, имам слобода од женава, чекај да си пробам со друга, еј море оваа подобра е, па се повеќе време е со неа, и на крајот ај чао жено.
Либералноста е во ред за некои работи, ама за вакви не.
А и морам да спомнам за делот кога рече дека на фемина се собрале моралните, ама изгледа па тука се собрале најлибералните. Или ќе да е тоа, или како една па така и сите.
Му дава слобода за да има слобода.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Или пократко кажано, не би простила. Како тоа би простила ама не би заборавила? Као, ќе си се ебеме пак на редовна база, ама јас ќе замислувам како ја убивам додека ти го пушам? Не те сфаќам. Или забораваш свесно или не забораваш.
--- надополнето: Oct 28, 2011 9:15 AM ---

Или во превод сакал да ти каже, ме боли курац што она праи и дали ме сака. Втората варијанта малку повеќе тежнее кон „филозофија на врска“ :)

Во принцип, луѓето се ловци нели? Сите луѓе велат дека сакаат да бидат сакани од партнерот, ама правилото вели дека кога некој не сака и ни го покажува тоа, ние се ладиме и ги губиме чувствата. Па така, првиот што ќе покаже дека е многу загреан, автоматски му дава обврска на другиот да се лади.

Може и вештачки да се бутка тоа, му покажуваш на партнерот дека не ти е грижа за него колку на него за тебе и го тераш тој систем. It fucking works. Така, тој си ебел на страна, жена му си била заљубена во него. Ако она се ебела со други, а тој се сомневал ама никако не успевал да ја фати, ќе било обратно. Од овој агол гледано, љубов е илузија, постои само опсесија со некоја личност и ништо повеќе. Обична шаховска партија, кој како ќе ја одигра.

Во сериозната врска и бракот, никогаш немало, а нема ни да има темелење на емоции. Бидејќи тие избледнуваат. Почитта и разбирањето кон партнерот е она коешто ја одржува стабилна и убава. Му го даваш на партнерот она што го сака и си кажуваш точно што сакаш од него, чист обичен компромис, што викаше Сусаро договор. Затоа постојат во денешно време дури и предбрачни договори.

Единственото коешто не може да се стави на хартија за да биде сликата убава е наоѓањето карактерно компатибилен партнер. На пример, ако си тивок човек, да најдеш некој што ќе му одговара да си тивок, ако си галамџија, обратно. Да сакате исти нешта, да почитувате исти принципи, да имате сличен поглед на светот... работи коишто не се менуваат порано или подоцна за партнерот. Едноставно, да ја почувствувате енергијата од партнерот, дека тој ви одговара.
Твојот пост е исклучително интересен.
Има работи кои воопшто не се точни. На пример тврдиш дека сите сакаат да бидат сакани од партнерот. Тоа не е точно, обично сите сакаат тие да го сакаат партнерот. Понатаму, тврдиш дека, ако си тих, треба да имаш исто тих партнер и ова не е точно, на тих му е потребен галамџија партнер. Или кога тврдиш дека партнерите треба да сакаат исти нешта, да почитуваат исти принципи и да имаат сличен поглед на светот. Ниту ова не е точно, јас сакам исти нешта, почитувам исти принципи и имам сличен поглед на светот, како лидерот на таа и таа политичка партија, но не ми паѓа напамет да имам љубовна или брачна врска со него. Не може ниту врска без емоции, да имаш дома мачка или златна рипка, па и спрема неа ќе имаш емоции.
Се ми се чини дека си во расположение на разочарување, затоа кратко ќе наведам што сметам дека е неопходно за добра врска.
За успешна врска сметам дека е потребно, да партнерите бидат на иста возраст, да имаат исти културни навики и ист степен на образивание. Да потекнуваат од исти социјални средини и да се со иста материјална состојба. Да сакат заеднички живот и да имаат заеднички пријатели. За добар брак, треба претходно да се познаваат барем една година и да нивните фамилии не се мешаат во заедичкиот живот или тоа мешање да биде однапред договорено.
Можеби ова ти се чини сурово но земи го во обзир следново: Брачниот пертнер е единствениот роднина кој ние сами го бираме, сите други роднини не се по наш избор. Меѓутоа и тој партнер ќе живее на начин и во средина во која досега сме живееле и затоа е потребно таа средина и тој начин на живот да му одговарат.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Само заради децата и го простив неверството,ама и ги скратив сите провилегии.

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Не. Не сакам цел живот да живеам во сомнежи и недоверба. Да се плашам секој пат кога ќе излезе до негде и да очекувам се и сешто од него.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Прељубата, неверството, изневерувањето и како се не се вика, не е измислица е нашето време. Старите Римјани, одамна рекле, Aduiterium sine dolo malo non comittitur - Не постои прељуба без лоши намери.
Но во денешно време, мислам, дека треба да се биде толерантен. Еден брак трае многу години. Во сите тие години ќе се случат многу работи и брачните партнери ќе претрпат промени и не вреди за некоја ситница да се раскинува врската.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
ИЗГЛЕДА ТЕБЕ ТИ ПРЕЧИ ШТО ПОВЕЌЕТО РАЗМИСЛУВААТ ПОРАЗЛИЧНО ОД ТЕБЕ И ПОСТОЈАНО НЕШО ПЉУВАШ ПО ТОА ШТО ГО НАПИШАЛЕ КАКО ТОА ЛУЃЕТО ГИ УДРИЛО ДАМЛА И РЕД ДР. ГЛУПОСТИ... А И ГЛЕДАМ ОВДЕ САМО ТИ ИМАШ ВАКВО СЛОБОДНО МИСЛЕЊЕ ИЛИ ГЛУМИШ ЛУДИЛО ЗА ДА БИДЕШ ИНТЕРЕСНА И НЕ МИСЛИШ ДЕКА НЕ Е БАШ УБАВО ДО ТОЛКУ ДА СЕ ИЗДВОЈУВАШ ОД ОСТАНАТИТЕ САМО ТИ КО ДА СИ НАЈРАЗЛИЧНА ТУКА САМО ОД ТЕБЕ ЧИТАМ ВАКВИ РАБОТИ, ЈАС ДА ТИ КАЖАМ ИСКРЕНО БИ СЕ ЗАМИСЛИЛА КОГА БИ СЕ ДВОЕЛА ДО ТОЛКУ ОД ДРУГИТЕ И БИ ПОМИСЛИЛА ДЕКА ИМА НЕКОЈ ПРОБЛЕМ СО МЕНЕ !!!
--- надополнето: Oct 28, 2011 9:39 AM ---

ЈАС ТИ ВЕРУВАМ ДРАГА, И ОК Е ОВА АМА ПРАШАЊЕ Е ДАЛ СИ ВЕРУВАШ ТИ НА НАПИШАНОВО ;)
На форумот постои правило кое вика - не пишувај со CAPS LOCK зошто тоа значи ,издеравање, на членот, а тоа е, забрането.
Инаку, јас се сложувам со Калина, и да си подолго на форумов не само од неа, туку и од многу други ќе го прочиташ истото или сличното.
Калина не се двои драга од другите... напротив.
Него ти рече оти си го изневерила дечкото, си најде соодветно оправдување и пу-пу не важи?
Искрено, твоето е далеку потрагично, не го искрено кажување на работите.
Што е неверството? Секс со друга личност? НЕ, мила, тоа не е неверство. Неверство е лажење, збрцуање нож во грб. Ако Калина и нејзиниот дечко/сопруг имаат некаков договор, тогаш тоа не е изневерување, не е лажење, не е валкана игра.
Тоа твоето е.
За неверство, кое го правиш и не се каеш, и не ти е гајле за твојот партнер, размисли ти на кого делиш памет и му кажуваш колку е аморален, и колку греши.
--- надополнето: Oct 30, 2011 2:08 AM ---
Па или нема да патиш или ќе патиш многу повеќе. А и со вакви размислувања не би ни требало да стапуваш во брак, повеќе би ти одговарала една отворена врска:)
И знаеш како викаат, кој си игра со оган, може и да се изгори. Да не му биде послатко па во другиот кревет, па да си реши дека поубаво му е таму. Ама поради тоа што ти не сакаш да го ограничуваш веројатно ни ова не би ти сметало.
Ноќно девојче, бракот може да се склучи и без емотивна позадина, чисто ради правно регулирање на заеднички имот, и можни заеднички деца ;)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Aduiterium sine dolo malo non comittitur - Не постои прељуба без лоши намери.
Interesno, jas pak nemam losi nameri pak si ja sakam duri i ja pocituvam no ete iam sex so drugi.
Јас ти верувам, бидејќи сметам дека постојат различни начини на сакање. Ти веројатно ги сакаш и Сопругата и Пријателката но на различни начини.

Член од
9 август 2009
Мислења
104
Поени од реакции
115
Неверство...многу широк поим...зависи дали „се лизнал“ и тоа се случило само еднаш како последица од извесни ситуации (партнерот е отсутен од дома, караница, нервоза, пијанство...) и да, би му простила, нема да и` го дадам на тацна туку така, знам дека ќе ме боли, но повеќе ќе страдам да продолжам без него. Авантурата не е вредна да си го растуриш бракот (освен ако си бараш рачка за растурање). Паралелна врска која што во позадина работи како карцином, не, не би простила...

Што е неверството? Секс со друга личност? НЕ, мила, тоа не е неверство. Неверство е лажење, збрцуање нож во грб. Ако Калина и нејзиниот дечко/сопруг имаат некаков договор, тогаш тоа не е изневерување, не е лажење, не е валкана игра.

Токму така, ова би го прифатила и како дефиниција за неверство:)

Член од
28 октомври 2011
Мислења
37
Поени од реакции
2
естествено че не,има достат'чно момчета че да се бава с нјакој којто јавно не ме заслужава:)ако ведн'ж ми е изневерил аз повече нјама да имам доверие в този човек и нјама да искам да живеја в л'жи а тој да ме в'рти на малкија си пр'ст или да си заравјам главата в пјас'ка с надеждата че си е взел поука,според мене ако ти изневери ведн'ж не може да има вр'штане назад и е по добре да се разделим.разбира се че ште б'де доста гадно особено ако това се случи при по в'зрастни хора от мене к'дето са замесени и деца обаче е по добре отколкото да живееш цјал живот в недоверие к'м партньора,ведн'ж се живее все пак.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ако се прочитаат постовите се гледа дека 99% тврдат дека не простуваат неверство и ја прекинуваат врската или бракот.
Таквите, после прекидот на врската, ќе направат нова врска. И ако и во новата врска партнерот ги изневерува и таа врска ќе ја раскинат. Па пак во нова врска.....
Наместо да прават нови врски, зарем не е подобро да се запрашаат - зошто ова ми се случува?
Жената кој за многумина се мажи, на многумина не им се допаѓа.
Mulier quae multibus nubit, multibus non placet.

Член од
19 октомври 2011
Мислења
18
Поени од реакции
16
На форумот постои правило кое вика - не пишувај со CAPS LOCK зошто тоа значи ,издеравање, на членот, а тоа е, забрането.
Инаку, јас се сложувам со Калина, и да си подолго на форумов не само од неа, туку и од многу други ќе го прочиташ истото или сличното.
Калина не се двои драга од другите... напротив.
Него ти рече оти си го изневерила дечкото, си најде соодветно оправдување и пу-пу не важи?
Искрено, твоето е далеку потрагично, не го искрено кажување на работите.
Тоа твоето е.
За неверство, кое го правиш и не се каеш, и не ти е гајле за твојот партнер, размисли ти на кого делиш памет и му кажуваш колку е аморален, и колку греши.

Ноќно девојче, бракот може да се склучи и без емотивна позадина, чисто ради правно регулирање на заеднички имот, и можни заеднички деца ;)
Не делам јас памет , него изгледа ти делиш и си зимаш за право да коментираш за други животи, овде не дискутирме за мојот љубовен живот туку за темава и држи се до неа , но еве ако веќе мене ме мешаш само да знаеш дека не сум си нашла јас оправдување за мојата ситуација туку само бев искрена и си кажав што ми фалеше тогаш во мојата врска а и ај тебе тоа нека не те занима... Ако имаме договор со мојот дечко/сопруг за ВАРАЊЕ тогаш тука не станува збор за ЉУБОВ, за тебе ако не е неверство СЕКС за мене е . За CAPS LOCK не дијагај толку фама веднаш го ислучив и не беше тоа намерно . И прекинете со тоа кој е постар на форумов навистина ми наликувате на мали деца , смешно е тоа ...

Kajgana Shop

На врв Bottom