Или пократко кажано, не би простила. Како тоа би простила ама не би заборавила? Као, ќе си се ебеме пак на редовна база, ама јас ќе замислувам како ја убивам додека ти го пушам? Не те сфаќам. Или забораваш свесно или не забораваш.
--- надополнето: Oct 28, 2011 9:15 AM ---
Или во превод сакал да ти каже, ме боли курац што она праи и дали ме сака. Втората варијанта малку повеќе тежнее кон „филозофија на врска“
Во принцип, луѓето се ловци нели? Сите луѓе велат дека сакаат да бидат сакани од партнерот, ама правилото вели дека кога некој не сака и ни го покажува тоа, ние се ладиме и ги губиме чувствата. Па така, првиот што ќе покаже дека е многу загреан, автоматски му дава обврска на другиот да се лади.
Може и вештачки да се бутка тоа, му покажуваш на партнерот дека не ти е грижа за него колку на него за тебе и го тераш тој систем. It fucking works. Така, тој си ебел на страна, жена му си била заљубена во него. Ако она се ебела со други, а тој се сомневал ама никако не успевал да ја фати, ќе било обратно. Од овој агол гледано, љубов е илузија, постои само опсесија со некоја личност и ништо повеќе. Обична шаховска партија, кој како ќе ја одигра.
Во сериозната врска и бракот, никогаш немало, а нема ни да има темелење на емоции. Бидејќи тие избледнуваат. Почитта и разбирањето кон партнерот е она коешто ја одржува стабилна и убава. Му го даваш на партнерот она што го сака и си кажуваш точно што сакаш од него, чист обичен компромис, што викаше Сусаро договор. Затоа постојат во денешно време дури и предбрачни договори.
Единственото коешто не може да се стави на хартија за да биде сликата убава е наоѓањето карактерно компатибилен партнер. На пример, ако си тивок човек, да најдеш некој што ќе му одговара да си тивок, ако си галамџија, обратно. Да сакате исти нешта, да почитувате исти принципи, да имате сличен поглед на светот... работи коишто не се менуваат порано или подоцна за партнерот. Едноставно, да ја почувствувате енергијата од партнерот, дека тој ви одговара.