- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.829
- Поени од реакции
- 8.850
Сите зборувате ако ако.... вака така.... Јас најверојатно би му простила. Затоа што луѓе сме ние, и никој не е совршен. Поголема казна од грижата на совест нема. И неверството не значи дека нема љубов, туку дека нема почит. Можеш некого најмногу да љубиш, и зошто тој на било каков начин те повредува, да сакаш да се осветиш. Поентата ми е, претерувате. Ставете се вие во таа ситуација - вие да изневерите. Сите викате нема нема, ама да ве прашам, посебно мажите, колку и да ја сакате девојката, да ви се случи ситуација таа да нема начин да дознае, колку сте сигурни дека нема ништо да направите?? Јас не би рекла сто посто. Не знам. Мислам дека нема да можам да изневерам, но не знам. Јас го сакам дечко ми повеќе од се на овој свет, па тоа не значи и дека секогаш ама баш секогаш сум сигурна дека нема да го изневерам. Не знам дали ќе го изневерам, ама знам дека ако се случи тоа ќе му кажам, зошто немам намера да се кријам и да лажам. На крајот, се што правам, правам зошто така сакам, и не гледам зошто да се кријам. Фер е да знае што се случува, и ако мисли дека нема да може да ми прости, не мора.
Повеќе сум за сурова искреност, отколку за пријатна лага. И престанете - јас не би јас не би. Жими мајка не би, хипотетички само не би. Реалноста не е баш таква, барем не каде што ние живееме.
Повеќе сум за сурова искреност, отколку за пријатна лага. И престанете - јас не би јас не би. Жими мајка не би, хипотетички само не би. Реалноста не е баш таква, барем не каде што ние живееме.