Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
24 јуни 2011
Мислења
15
Поени од реакции
4
zashto da prostam. ako me iznerviral znachi ne mu znacham povekje a i so mene mozhe e samo od korist. i da go sakam mnogu kje go prebolam i kje si najdam nov :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Постојат многу причини поради кои некој/а би изневерил/а. Но која и да е причината јас не би простила. Да ми набие некој рогови и јас да прејдам преку тоа тешка работа :)

V

Vollstandig

Гостин
Вака сеа да простиш неверство е добра работа, а тоа значи оти сексот, или парите, се на високо ниво.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Вака сеа да простиш неверство е добра работа, а тоа значи оти сексот, или парите, се на високо ниво.
Во потполност имаш право :)

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Постојат многу причини поради кои некој/а би изневерил/а. Но која и да е причината јас не би простила. Да ми набие некој рогови и јас да прејдам преку тоа тешка работа :)
Што ако ти си причината што тој те изневерува? М? :)

Значи точно постојат многу причини за неверство, но скоро секогаш самите сме си криви што партнерот решил и успеал да не изневери. Доколку подразмислиш троа повеќе користејќи рационална и логичка глава, ќе видиш кај кого паѓа вината на крајот при чинот на „неверство“... ;)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339

Значи точно постојат многу причини за неверство, но скоро секогаш самите сме си криви што партнерот решил и успеал да не изневери. Доколку подразмислиш троа повеќе користејќи рационална и логичка глава, ќе видиш кај кого паѓа вината на крајот при чинот на „неверство“... ;)
Значи напишав дека која и да е причината за неверството дури и јас да сум причината затоа што тој ме изнаверил нема да простам неверство. Тоа е мојот став. :D

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588

Е, па ако некој те изневери поради тоа што не е задоволен од тебе ( во секој поглед), зошто да му простиш, кога тој и тогаш пак нема да биде задоволен од тебе, и така цел живот ќе те изневерува.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Е, па ако некој те изневери поради тоа што не е задоволен од тебе ( во секој поглед), зошто да му простиш, кога тој и тогаш пак нема да биде задоволен од тебе, и така цел живот ќе те изневерува.
Зошто цел живот? Постои решение и за тоа: прекинување на врската доколку сметаш дека нема да можеш да се вратиш во тој човек во кој она на почетокот се заљубила и кога сте биле и двајцата среќни.

Доколку сфатиш дека си згрешил и дека можеш и сакаш да се вратиш како што си бил порано, тогаш врската продолжува и со малку напор од твоја страна се тера нова фаза на среќна релација.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Зошто цел живот? Постои решение и за тоа: прекинување на врската доколку сметаш дека нема да можеш да се вратиш во тој човек во кој она на почетокот се заљубила и кога сте биле и двајцата среќни.

Доколку сфатиш дека си згрешил и дека можеш и сакаш да се вратиш како што си бил порано, тогаш врската продолжува и со малку напор од твоја страна се тера нова фаза на среќна релација.
Според мене човек не се менува. Секој во овие години е веќе изградена личност и мислам дека си има свој поглед на работите. Она што ти рече дека кога таа се заљубила во мене ( ќе се земам како пример) сум бил еден, а после некое време сум друг. Мое мислење е дека таа тогаш не ме познавала доволно и со тек на време ме запознава повеќе, зошто нели со време за човек дознаваш многу работи ( кои позитивни, кои негативни). Сега кога ме знае во секој поглед ако реши да ме изневери ( таа можеби се надевала дека ќе бидам различен од тоа што навистина сум, ама што е тука е) значи дека јас не сум она што таа го очекува од еден дечко. Така да, после и да се врати, јас ќе бидам пак истиот ( како кога ме изневерила) и само прашање на време е кога пак ќе го стори истото ( кога ќе се појави подобра прилика ).

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Според мене човек не се менува. Секој во овие години е веќе изградена личност и мислам дека си има свој поглед на работите. Она што ти рече дека кога таа се заљубила во мене ( ќе се земам како пример) сум бил еден, а после некое време сум друг. Мое мислење е дека таа тогаш не ме познавала доволно и со тек на време ме запознава повеќе, зошто нели со време за човек дознаваш многу работи ( кои позитивни, кои негативни). Сега кога ме знае во секој поглед ако реши да ме изневери ( таа можеби се надевала дека ќе бидам различен од тоа што навистина сум, ама што е тука е) значи дека јас не сум она што таа го очекува од еден дечко. Така да, после и да се врати, јас ќе бидам пак истиот ( како кога ме изневерила) и само прашање на време е кога пак ќе го стори истото ( кога ќе се појави подобра прилика ).
The Best :D

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Генерализираш, што е погрешно затоа што познавам такви кои се смениле повеќе од 2 пати во животот. Значи секогаш постојат опции човек да се спаси од нови неверства (како што пишав погоре). ;)

Но да не сум ОТ, јас лично неверството би го простил, иако преферирам да интервенирам уште пред да дојде до неверство со претходно раскинување на врската или менување на самиот себеси.

Подобро да се спречи отколку да се лечи, нели? :)

Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57

Во потполност се согласувам со ова. Причината зошто партнерот не изневерил обично секогаш се наоѓа во самите нас.

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Ednash odgovoriv na ova tema i mislam deka pak ke odgovoram a i mislam deka istoto ke bide. Toj sho ne bil u ta situacija nemoze da kaze deka bi prostil ili ne. Jas bev jaka na zbor. Rekov deka vo zivoto ne bi prostila neverstvo, ke raskinam odma i sho saka neka e nema da bidam so nego pak. Ama se sluchi. I ko svativ, jas nego go sakav poveke od zivoto. Nekjev da bidam bez nego i toa neverstvoto isto go prostiv. Samo sho teshkot e veruvanje posle toa. Sumljash vo sekoj vtor zbor, i telefon i sve. Taka da teshko e vrskata da poraboti kako sho treba, a da sedish tuka i da kazuvash deka nikogash ne bi prostil i tn toa e golemo kazuvanje od nekoj sho ne bil u situacijata.

Kajgana Shop

На врв Bottom