Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
C

Cool Hand Luke

Гостин
Најлошата форма на непочитување на партнерот. Беден и кукавички потег, без разлика какво оправдување следи од типот "пијан/а бев, ти не ми посветуваше внимание, бла бла бла". Не сум некоја адекватна личност за да соли памет по оваа тема затоа што порано сум изневерувал и тоа премногу, сум изневерил повеќе од 20 пати во средно за што најискрено се каам премногу. Но, најважно е доколку од грешките извлечеме поука, а јас сметам дека извлеков.
Не се секирај премногу, од гледна точка на непостоење на вистинска љубов, неверството е на некој начин оправдано. Останува само мизеријата на нашето несовршенство. :) А болката што сме ја причиниле, и за неа има лек.
Јас не сум изневерил но сум направил нешто поглупаво (не и полошо :)), сум ја оставил во уверување дека сум ја изневерил. А не ме ни праша. Да ме прашаше ќе и кажев. Од тогаш се тргна наопачки, но сега гледам дека така и требало. Одамна беше тоа, почеток на мои луди дваесети.
Нема потреба од никакви рационални заклучоци, само почувствувајте ја Силата, има баланс или не. Цврсто верувам дека дури и да не сме дознале за неверството, можеме да почувствуваме пореметување во Силата. :)

H

^HITMAN^

Гостин
Не се секирај премногу, од гледна точка на непостоење на вистинска љубов, неверството е на некој начин оправдано. Останува само мизеријата на нашето несовршенство. :) А болката што сме ја причиниле, и за неа има лек.
Јас не сум изневерил но сум направил нешто поглупаво (не и полошо :)), сум ја оставил во уверување дека сум ја изневерил. А не ме ни праша. Да ме прашаше ќе и кажев. Од тогаш се тргна наопачки, но сега гледам дека така и требало. Одамна беше тоа, почеток на мои луди дваесети.
Нема потреба од никакви рационални заклучоци, само почувствувајте ја Силата, има баланс или не. Цврсто верувам дека дури и да не сме дознале за неверството, можеме да почувствуваме пореметување во Силата. :)
Можеби е така. Мојата мизерија е што никогаш не признав дека сум изневерил а се случи повеќе од еднаш, одделно во сите врски. Вината и утехата ја барам во тинејџерските години и во мојата незрелост сходно годините, но останува некакво чувство на вина во мојата потсвест. Барем да дознаев дека и мене ме изневерувале, верувам дека дел од таа вина ќе ја немаше сега, но ниту еднаш не разбрав дека некоја девојка ме изневерувала. Се осеќам како да сум повредил искрена љубов, поготово кај 2 девојки со кои сум бил во врска. Не си ја кршам главата од ѕид, но не сум горд да тоа во никој случај.

P

PewDiePie

Гостин
Која е целта на неверството?? Да ќе ти биде убаво ќе си се плескаш со некоја,ама пак на крај треба се вратиш дома/да се видиш со личноста која те сака и нема појма дека ти веќе си ја шитнал за без пари. Е тек тогаш ќе почне да те јаде совеста и ќе неможеш да спиеш навечер (ако имаш грам човештина во тебе)
Никогаш не го прави она што не сакаш тебе да ти го направат.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
темава ја кликнав може 10тина пати и од 1200 различни причини не успеав да опнам пост.. па ај сеа ете конечно!

Дали би простил неверство.. хмм незнам за другите како размислуваат али јас на приемр би простил е сеа нормално си има се свои граници нели? Ако врската на пример ми значи односно ако особата со која што сум у врска ја сакам би и простил али памет у глава за друг пат.. следен пат нема простување.. ова му доаѓа сеа како жут картон ... следниот се знае БАН.. црвен картон!

Мислам дека не вреди да уништам врска која ја сметам за стабилна и мислам дека не вреди да се отргнам или па уште полошо да ја изгубам саканата личност поради едно неверство.. океј луѓе сме правиме грешки мали или големи сепак се грешки. Во таков момент обично некои реагираат одма негативно односно носат одлуки на несудено да речеме... ( раскинуваат се дерат дури знае да летне некој шамар бокс клоца.. ) али ја не сум таков. Би поразговарал зашо дошло до тоа која е причината во што е проблемот и слично. би се ставил малце во кожата на спротивната страна односно во кожата на девојката у мој случај (пошо нели машко сум) и би видел каква изгледа ситуацијата од нејзина страна...
Со муабет се се решава!!!

П.С ако некој ви прости неверство ЦЕНЕТЕ ГО ТОА!! сигурно има добра причина!!! - мене ми простиле неверство и тоа го ценам и поштувам максимално!!!
П.С на квадрат. Ако веќе решите некого или некоја да изварате.. подобро е да му кажете вие него ли сам/а да дознае и кога веќе кажувате направето го тоа во 4 очи.. преку мобилен ( најчесто порака ) е ептен курвински..... тогаш е многу полошо! искреноста се цени МНОГУ!!!

Д

ДаркхарТ

Гостин
Немам намера поради некој недоквакан идиот да си ја погазувам гордоста.Така да ни на крај памет не би простила неверство.

Шкорпија
Многу е љубоморна, а со тоа и гази се пред себеси. Но, нема да се обидува да те задржи, веќе си мината етапа. Веќе не постоиш за неа. Но, и покрај се ќе ти се одмазди, и тоа капитално. Или ќе останеш гол како пушка, или веќе нема смисла да бараш друштво од жени.
е тоа :devil2::devil2::devil2::devil2:

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Премногу имам размислувано на темава и нема да бидам сигурна во одговорот дури не го искусам на моја кожа, но сепак мислам дека не би простила неверство од причина што постојано би се навраќала кон тоа и цело време би се споредувала со таа другата, зошто бил со неа, што го натерало, што нашол во неа што кај мене го немало.. дури и да се расчисти тоа и да ми објасни се', не би можела да издржам така.

L

Liberation

Гостин
Ако си пичка, ќе простиш, што ќе правиш.
Пичките (и машки и женски) немаат свој карактер и тоа ги прави добри подметачи за бришење нозе.
Како можеш да простиш нешто кое не е предмет на простовувње?
Убиство се простува? Крадење се простува?
Епа неверство ти е ко и двете заедно, со разлика што не прави физичка, туку емотивна штета(кај оној на кој му е гајле),која е ненадокнадлива за многумина.
Не џабе постојат закони во некои земји, жената за прељуба да биде каменувана.
Изневерувањето на некого е најголемиот грев и најголемата слабост и одраз на останатокот од рудиментираниот дел од мозокот, едноставно чкарт карактерот кај човекот.
Покажува немање на основна култура на разбирање, комуникација, чест, почит кон партнерот.
За неверство ниедна казна не е премала.
п.с. но со оглед на тоа дека кога мажот жени некоја, тој врз него ја превзема целата одговорност за нејзините постапки, така да на крај, мажот е крив за нејзините постапки и за неговиот избор на жена.
поштуем :smir:

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Само ако девојката ме изневери со Анџелина Џоли :)

ах да, и да го има тоа документирано во HD видео...

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Do pred nekoe vreme mislev deka mozam, ama se izlazav!Kolku i da se trudime da zaboravime na toa shto ni go storil partnerot se e zaludno, ne se zaborava taka lesno, vsusnost i nikogas ne se zaborava, sekogas kje se potsetuvame na toa, sekogas kje se prasuvame zosto go stori toa, dali bese do mene ili do nego/nea, i da se prodolzi zaedno, sekogas kje postoi somnez kade e, so kogo e dali povtorno e so nekoj/a, shtom doverba ne postoi vrskata osudena e na propast, a izneveruvanjeto e priicina za nedovrba....

Violet girl

пепелашка од наше маало
Член од
9 февруари 2010
Мислења
17
Поени од реакции
1
Не простувам неверство......кога веќе сум со некој дечко,го сакам.....не ми треба нешто друго....ако сакам да се забавувам нема потреба да се врзувам со еден дечко...зошто да се повредувам себеси....или дечкото.....Сепак млада сум,и никогаш неможам да претпоставм што понатаму можам да направам.....А за неверство во брак,тоа па ич не го оправдувам,и не би простила:toe:

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
А што ак она пример ти бидеш крива за тоа неверство што е правиш тогаш оти сите знаеме дека најчесто кривец за неверство е партнерот не велам дека нема и други причини али во брак најчесто е да кажеме кривица на партнерот

C

Cool Hand Luke

Гостин
Која е целта на неверството?? Да ќе ти биде убаво ќе си се плескаш со некоја,ама пак на крај треба се вратиш дома/да се видиш со личноста која те сака и нема појма дека ти веќе си ја шитнал за без пари. Е тек тогаш ќе почне да те јаде совеста и ќе неможеш да спиеш навечер (ако имаш грам човештина во тебе)
Никогаш не го прави она што не сакаш тебе да ти го направат.
Многу убаво кажано брат. Само не сум сигурен дека таа баш ќе нема појма за тоа, потсвеста е чудо, и ништо чудо ако работите во врската наеднаш почнат да одат надолу, иако таа и понатаму нема да го знае тоа.

А интересно е што спомена Дивајн, неверство на почетокот на врската, кога двајцата се сеуште на сакам нејќам... Ма се ќе покаже Силата. :)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Само ако девојката ме изневери со Анџелина Џоли :)

ах да, и да го има тоа документирано во HD видео...
Па не е лезбејка за со него да те изневери. Да речеш со Брад Пит ајде де и ја би:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom