Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Би ја истепал па она нека ми простува после. :icon_lol:

Незнам,не ми се десило тоа до сега.Ако се случи такво нешто (да не се случи) тогаш ќе мислам дали да простам.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ако е за простување, јас имам простено две неверства... на ред е и третото каде и да е.

Ќе закачуеш ти алишта цел живот, док жена ти ќе гледа фудбал со комшијата :tv:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Нарочно го кажав така директно да видам реакции, инаку приказната е многу покомплексна.

Првото невество и беше поради тоа што чувствувала потреба од емоционална блискост (прва причина за изневерување кај жените), а во тој период ние се однесувавме ладно еден кон друг, па неможела да ја поднесе таа ситуација и побарала емоционална блискост кај друг. Не се исексале, туку само ми криела позади грб едно 5-6 месеци дека се гледале и слушале.

Второто неверство не е баш неверство, бидејќи тој период и спомнав дека имам потреба од слобода и бидејќи немаме баш сексуално активен живот (прва причина за изневерување кај мажите), ми доаѓа да си побарам од друга. Така да јас само теоретизирав, а она истата вечер тоа го "испрактикува" со истиот тој што ме изневери првиот пат. Овојпат го легна во кревет, а кутриот си има девојка.

Третото ми се чини е на повидок. Сеуште сме во таа "open relationship" фаза, каде што јас теоретизирам дека тоа е добро за да ни се разбие монотонијата во врската, а она си продолжи да го практикува во пракса со еден друг. Само се гледаат, се слушаат, ама кај и да е, и тој е машко, така да ќе посака да ја легне порано или покасно, а она претпоставувам можно е и да се согласи.

Работава е што нејзе не и е убаво кога ќе кажам дека ми се легнува со друга и вика дека ја повредувам, а она си тера. По таа логика и јас можам да си дозволам, па макар и да нејќела. По се изгледа ќе треба да правам како другите машки, ќути си, трај си, прај си. Барем таа ќе можам да си го добијам она што ми фали од нејзе. А девојчево ми е супер, само дај нека ме пушти малце да прошарам, нели? Сепак она ми е незаменлива во некои работи кои што ги нема кај ниедна девојка, али она што го барам, не го добивам од нејзе често, и онака едвај 2 пати месечно се гледаме поради далечината.

Се надевам разјаснив доволно!
Топ.
Сеа иди до огледало и пробај да му простиш што идијот е.

Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Тоа ми се допаѓа, искреност од ваша страна. Објективно е секогаш поубаво и полесно да се процени.

Член од
31 август 2010
Мислења
84
Поени од реакции
4
Не сум била во таква ситуација (фала Богу), ама не би простила, барем така мислам, не знам како би реагирала во таква ситуација. Против неверството сум, не сакам да изневерувам ама не сакам ни да бидам изневерена.
На дечко ми му викам: "Прави што ќе правиш, само јас да не те видам, ако те видам не знам што ќе се случи" :)

Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Абе јас имам дојдено до заклучок дека и жената и мажот се полигамни по природа, барем од кај 15 до кај 30-40 години. Неможе, хормони си работат во младоста и треба да се остави на раат да се исфрли таа сексуална енергија. Сепак сексуалната енергија е доста силна и не е заебанција, психолошки гледано таа а нејголем поттикнувач на разни комплекси и девијации во подоцнежните години, а посебно кај машките бидејќи ние ја имаме во значително поголема количина. Доколку се потиснува може да се појави педофилија да речеме или разни необјасливи фетиши. Али тоа ти е, општество, што да правиш, мора човек за да изгледа нормален пред другите да изиграва моногамен.

Пушти го машкото или жената, нека експериментира со други мажи/жени додека му е време, за да се остави понатаму спонтано да спадне сексуалната енергија па после од 40 години да може спонтано да израсне интелектуалната и духовната. Барем јас така го гледам процесот.

А ако некој некого сака, еден секс со трета личност нема ништо да промени (доколку остане само на секс), љубовта ќе си остане кај првите двајца. Сепак љубовта е многу почиста од сексот. Затоа не гледам ништо драматично во изневерувањето.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Левит: 20:10
‘Човек кој ќе прељубодејствува со мажена жена; кој ќе изврши прељуба со жената на својот ближен, нека биде казнет со смрт; и прељубникот и прељубницата.

Тит: 1:16
Исповедуваат дека Го познаваат Бога, но Го одречуваат со делата, како одвратни и непослушни и неподобни за какво и да е добро дело.

Евреите: 13:4
Сите да го почитуваат бракот, и брачното легло чисто, зашто Бог ќе им суди на блудниците и прељубниците.

Лука: 16:18
Секој кој ја остава својата жена и се жени со друга, прави прељуба; и кој се жени со оставена - прељубодејствува.”

Матеј: 5:27
”Сте чуле дека им било речено на старите: ‘Не прави прељуба!’

Матеј: 5:28
А Јас ви велам дека секој, кој гледа на жена со желба, веќе извршил прељуба со неа во своето срце.

Марко: 10:11
И Тој им рече: „Кој ќе ја напушти својата жена и се ожени со друга, прави прељуба спрема неа.

Марко: 10:12
И ако таа го напушти мажот и се омажи за друг, прави прељуба.

Марко: 10:19
Ги знаеш заповедите: „Не убивај! Не прави прељуба! Не кради! Не сведочи лажно! Не измамувај! Почитувај ги татка си и мајка си!”

Матеј 5-29
Ако твоето десно око те соблазнува, извади го и фрли го од себе; зашто е подобро да ти пропадне еден од членовите, отколку целото твое тело да биде фрлено во пеколот.

Матеј 5-30
И ако твојата десна рака те соблазнува, отсечи ја и фрли ја од себе; зашто ти е подобро да пропадне еден од твоите членови, отколку целото твое тело да отиде во пеколот.

Кажано е...
А и времето е блиску...

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
@Тоукатер по твоево кажување испаѓа дека форумов не би постоел.

Регистрирани членови 1

THE_CHOSEN_ONE

Моментално активни корисници 1

THE_CHOSEN_ONE

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Нарочно го кажав така директно да видам реакции, инаку приказната е многу покомплексна.

Првото невество и беше поради тоа што чувствувала потреба од емоционална блискост (прва причина за изневерување кај жените), а во тој период ние се однесувавме ладно еден кон друг, па неможела да ја поднесе таа ситуација и побарала емоционална блискост кај друг. Не се исексале, туку само ми криела позади грб едно 5-6 месеци дека се гледале и слушале.

Второто неверство не е баш неверство, бидејќи тој период и спомнав дека имам потреба од слобода и бидејќи немаме баш сексуално активен живот (прва причина за изневерување кај мажите), ми доаѓа да си побарам од друга. Така да јас само теоретизирав, а она истата вечер тоа го "испрактикува" со истиот тој што ме изневери првиот пат. Овојпат го легна во кревет, а кутриот си има девојка.

Третото ми се чини е на повидок. Сеуште сме во таа "open relationship" фаза, каде што јас теоретизирам дека тоа е добро за да ни се разбие монотонијата во врската, а она си продолжи да го практикува во пракса со еден друг. Само се гледаат, се слушаат, ама кај и да е, и тој е машко, така да ќе посака да ја легне порано или покасно, а она претпоставувам можно е и да се согласи.

Работава е што нејзе не и е убаво кога ќе кажам дека ми се легнува со друга и вика дека ја повредувам, а она си тера. По таа логика и јас можам да си дозволам, па макар и да нејќела. По се изгледа ќе треба да правам како другите машки, ќути си, трај си, прај си. Барем таа ќе можам да си го добијам она што ми фали од нејзе. А девојчево ми е супер, само дај нека ме пушти малце да прошарам, нели? Сепак она ми е незаменлива во некои работи кои што ги нема кај ниедна девојка, али она што го барам, не го добивам од нејзе често, и онака едвај 2 пати месечно се гледаме поради далечината.

Патот до маките адски е поплочен со оргазми...
Дали вреди!?

--- надополнето ---

@Тоукатер по твоево кажување испаѓа дека форумов не би постоел.

Регистрирани членови 1

THE_CHOSEN_ONE

Моментално активни корисници 1

THE_CHOSEN_ONE
Што напиша, ооо избранику?
Какво непостоење?

Тој е Законот Негов...поплаки и жалби не се предвидени.
Но постои покајание.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087

И ти продолжуваш свесно да тераш со неа и покрај сево ова.Алал да ти е,стварно си брејвхарт.

Член од
12 април 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
Toa treba da go likvidirash i nikogash da ne najdesh takva da ti pravo neverstvo :mad:

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46

Cim vi e "open relationship" bez neso poseriozno i se gledate 2 puti mesecno, togas so nema zaso da i e gajle na nejze dali si bil so nekoja ili pa na tebe dali ona bil so nekoj, pa i da si prostuvate? Klucniot zbor e "otvorena vrska" !!! Ne ste obvrzani eden kon drug, taka da i da ides da se muvas, spies so drugi, nema zaso da baras dozvla ili pa da i kazuvas so si napravil. Ako tebe ti e muka so ona spie so drugi i obratno, togas sednete i videte na sto ste. A toa deka ja povreduvas koa si so drugi, ti vika kolku samo da se kaze ili pak oseka neso kon tebe, no neznae kako da ti kaze. Vikas deka na nejze ne i e ubavo koa i kazuvas deka si spiel so drugi, a ona koa go pravi toa, se zaprasala li kako ti e na tebe....sigurno ne. Napraj si matematika i vidi kako najveke ti odgovara, dali sakas da go produzis ova tempo so tipkata, da stanete neso poseriozno ili pak sekoj na svoja strana i so svoja sreka.

Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Конечно конструктивен одговор, и се согласувам. Очигледно незнаеме точно на што сме. А јас пак се некако оставам на "времето да реши", што и не бива баш така. Али готово е, решено е!

Kajgana Shop

На врв Bottom