Јас сакам за 180 да се помести, па да избегнеме зима.Чудно е што никој не кажал на телевизија ништо за поместувањето на оската, па да се информираат сите да знаат за ова. Поместена е "Земја"-та од својата оска на ротација за само 23,5 степени...
Кажи ми дека се заебаваш за мезосфератa, нели?Јас сакам за 180 да се помести, па да избегнеме зима.
А ете прееска гледав на CNN, меѓу стратосферата и термосферата заради дисбалансот на озон, се појавила некоја нова обвивка која ја нарекле мезосфера. Навистина ништо не кажуваат на ТВ, за да се избегне општа паника кај народот :smir:
Инаку, на еРепортер пишува дека ветрот на моменти че достигнел до 80 км/ч. Дуваше толку некаде?
да бе сега пред 15мин ја oткрија мезофератаЈас сакам за 180 да се помести, па да избегнеме зима.
А ете прееска гледав на CNN, меѓу стратосферата и термосферата заради дисбалансот на озон, се појавила некоја нова обвивка која ја нарекле мезосфера. Навистина ништо не кажуваат на ТВ, за да се избегне општа паника кај народот :smir:
Инаку, на еРепортер пишува дека ветрот на моменти че достигнел до 80 км/ч. Дуваше толку некаде?
Друго е работата,како шо примети,температурите се несоодветни за есен, а слични ќе бидат и зимава...На 20 ноември грмење воопшто не е чудно, напротив нормално е. Уште малку е ноември, нормално е да има врнежи и грмежи. Мене ми е чудно што на никој не му беше чудно што на средина на ноември температурата беше 24 степени, што е претопло, во таа доба веќе треба капути да носат луѓето и да е ладно. Тоа е чудно, а не тоа што грми. Не знам од кога е чудно на средина на ноември и во есен да грми и врне.
Е сега се согласувам со тоа дека зајдоа грмотевициве и дека долго и јако грми, ама тоа е...
И јас никакво невреме у скопје не видов, ова со најавава не извадиа од памет.НЕВРЕМЕ :pos2:, немаше ни Н од невреме само нормален ноемвриски ден ама изгледа сме заборавиле како изгледа тоа.Се дешава и во декември по кратки да си излеземе на улица некогаш и чудно им е сега на некоиОсвен дожд и грмотевици, јас ништо не видов од невремево. Изгледа ветерот до одминал центарот на Скопје. А бев и во Тетово и Гостивар, таму исто не беше нешто поинаку. Вестта е класичен обид за сензационализам. Али добро, боље ова отколку да ни го тупат за името
незнам баш толку јаки громови јас до сега немав видено како што беа овие прееска...И јас никакво невреме у скопје не видов, ова со најавава не извадиа од памет.НЕВРЕМЕ :pos2:, немаше ни Н од невреме само нормален ноемвриски ден ама изгледа сме заборавиле како изгледа тоа.Се дешава и во декември по кратки да си излеземе на улица некогаш и чудно им е сега на некои
Е добро де громови.Ама далеку беше од тоа како што го најавиа Невремеееееее.........незнам баш толку јаки громови јас до сега немав видено како што беа овие прееска...