Вонредна временска прогноза: Силно невреме ноќеска ќе ја тресе Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 октомври 2010
Мислења
738
Поени од реакции
705
more ova vremevo mi gi rasipa slikite na tv pa sega treba i antena da mestam

L

Liberation

Гостин
Чудно е што никој не кажал на телевизија ништо за поместувањето на оската, па да се информираат сите да знаат за ова. Поместена е "Земја"-та од својата оска на ротација за само 23,5 степени...
Јас сакам за 180 да се помести, па да избегнеме зима.
А ете прееска гледав на CNN, меѓу стратосферата и термосферата заради дисбалансот на озон, се појавила некоја нова обвивка која ја нарекле мезосфера. Навистина ништо не кажуваат на ТВ, за да се избегне општа паника кај народот :smir:

Инаку, на еРепортер пишува дека ветрот на моменти че достигнел до 80 км/ч. :vozbud: Дуваше толку некаде?

H

HITCH

Гостин
Обожавам кога врне дожд, ама ова со невремево е за никаде. Лошо е и за луѓето и за животните. Жал ми е за земјоделците, оти ова невреме може да им нанесе многу штета.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Овие рафални пукања грмотевици денес беа ненормални.
Се се тресеше низ дома. Аларми ечат на автомобили. А и 2-3 саати траеше тоа невреме со грмотевици, што е многу. Среќа имав дома струја. За разлика од некои делови од Скопје каде на силни грмења снемувало и струја.
Среќна сум што прееска ветрот не ме однесе, ама битно дождот не ме фати :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
А ете прееска гледав на CNN, меѓу стратосферата и термосферата заради дисбалансот на озон, се појавила некоја нова обвивка која ја нарекле мезосфера. Навистина ништо не кажуваат на ТВ, за да се избегне општа паника кај народот :smir:

Инаку, на еРепортер пишува дека ветрот на моменти че достигнел до 80 км/ч. :vozbud: Дуваше толку некаде?
Кажи ми дека се заебаваш за мезосфератa, нели?
Постои одамна таа, не е од пред година-две, камо ли од пред ден-два.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156

да бе сега пред 15мин ја oткрија мезоферата

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Абе каква оска,таа си има циклус од 26.000 години и нормално е.
За да тилтот ги направи тие 23,5 степени треба 26 милениуми,сега почнаа дезинформации дека за два месеци 4 степени ќе се променело...:pos2:

На 20 ноември грмење воопшто не е чудно, напротив нормално е. Уште малку е ноември, нормално е да има врнежи и грмежи. Мене ми е чудно што на никој не му беше чудно што на средина на ноември температурата беше 24 степени, што е претопло, во таа доба веќе треба капути да носат луѓето и да е ладно. Тоа е чудно, а не тоа што грми. Не знам од кога е чудно на средина на ноември и во есен да грми и врне. :)

Е сега се согласувам со тоа дека зајдоа грмотевициве и дека долго и јако грми, ама тоа е...
Друго е работата,како шо примети,температурите се несоодветни за есен, а слични ќе бидат и зимава...
Причината - Кружната струја ја нема,Голфската се гаси поради излевањето на нафтата од БП платформата во мексиканскиот залив,120.000 барели секојдневно уште од Април...лажеа дека престанало...

http://www.morningliberty.com/2010/09/08/gulf-oil-stream-gulf-ocean-is-dead-gulf-stream-has-stopped/

Во Бразил завеани во снег во Август,кај нас 24 степени крај на Ноември...
Како и да е,изгледа нема да има ни глобално затоплување ни ледено доба туку климатски хаос во кој годишните времиња нема да се јасно дефинирани како досега...

Ако се сеќавате пред месец дена метеоролозите најавуваа тешка зима почнувајќи отрпилика сега...хехех
Тешко ќе биде да се предвиди било што...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Значи за 2 пати по 5 минути пеш накиснав ко куче. Среќа добра греалка на курс, па се исушив некако. Туку тоа громовите кога почнаа да ги активираат флеш главите, е тоа беше светлина :pos:

Утре со military equipment на работа одам :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.222
Поени од реакции
34.509
Освен дожд и грмотевици, јас ништо не видов од невремево. Изгледа ветерот до одминал центарот на Скопје. А бев и во Тетово и Гостивар, таму исто не беше нешто поинаку. Вестта е класичен обид за сензационализам. Али добро, боље ова отколку да ни го тупат за името :)

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Ау се истури во Кавадарци, немам вакво врнење одамна. Помина веќе, засега.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Добра се смири во Велес. Инаку мислиш крајот на светот дошол:)

С

сашенко

Гостин
Освен дожд и грмотевици, јас ништо не видов од невремево. Изгледа ветерот до одминал центарот на Скопје. А бев и во Тетово и Гостивар, таму исто не беше нешто поинаку. Вестта е класичен обид за сензационализам. Али добро, боље ова отколку да ни го тупат за името :)
И јас никакво невреме у скопје не видов, ова со најавава не извадиа од памет.НЕВРЕМЕ :pos2:, немаше ни Н од невреме само нормален ноемвриски ден ама изгледа сме заборавиле како изгледа тоа.Се дешава и во декември по кратки да си излеземе на улица некогаш и чудно им е сега на некои

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Струмица сега за сега ... Sector Clear!

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
И јас никакво невреме у скопје не видов, ова со најавава не извадиа од памет.НЕВРЕМЕ :pos2:, немаше ни Н од невреме само нормален ноемвриски ден ама изгледа сме заборавиле како изгледа тоа.Се дешава и во декември по кратки да си излеземе на улица некогаш и чудно им е сега на некои
незнам баш толку јаки громови јас до сега немав видено како што беа овие прееска...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom