Вонредна временска прогноза: Силно невреме ноќеска ќе ја тресе Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Интензивен дожд, со силни грмежи и интензивен ветер ќе го зафатат ноќеска и во раните утрински часови македонското небо.

Влажниот бран од западните делови на Македонија, ќе се движи кон источните. Од УХМР изјавија дека влошувањето на временската состојба не е поврзано со последните поплави во Хрватска, вклучително, Дубровник, најавите за снег во Сараево и ветровите кои го зафатија Белград.

-Кај нас заминува овој влажен и нестабилен бран, а од среда до крајот на неделата ќе има променливо време и посвежо со повремени локални врнежи од дожд. Температурите ќе се опаднат, ни изјавија во УХМР.

Според синоптичарите дневните температури ќе се движат од 7-14 степени во среда, 6-13 во четврток, а петок живата во термометарот ќе се движи во интервалот од 5-11 степени.

Извор: Канал 5
Нов влажен бран со дождови и силен ветер ќе стигне повторно во петок, но нема да донесе снег. Барем не во населените места, туку евентуално на високите планински врвови.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Да ги спремам рибиве од аквариумов за шетање? да се прошетаат низ мало...
Инаку, небото е заоблачено - ке прсне... цел ден е тмурно.. дај боже да се поплави гимназијата...
АЛЕЛУЈА!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ноември е. Нормално е да биде вакво во ноември. Ненормално беше она 24 степени у ноември.

T

Tetro

Гостин
Нека врне да има вода за пиење. Ако нема врнежи, без вода ќе останиме. :)

?

..........

Гостин
Јас прееска шетав у парк, така при крај на денот, роси по малку лисја пагаат на сите страни ветерот ги носи, чист воздух, абе милина :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Идеално за спиење... ко не грмеше кон 12 - 1 по полноќ, ќе се наспиев ко чоек. Вака ништо од бизнисот, ми останува да се надевам дека ќе има реприза за 3 сати :)

A

Auditore

Гостин
Времево е тапа, преферирам да врне али да не грми, коа грми неможам да дремам на пц-во, а во последно време турскиве серии ме иритираат..

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Ја не знам за вас али вакво грмење у живот неам видено.Искрено ко земјотрес е и ем многу долго грми.Коа ќе загрми цела зграда ми се тресе прозориве се тресат.Плус на 20ти ноември грмење е чудно.Плус една згрмува на секој пола саат.Па и ветерот милијарда лисја у тебе носи не знаеш кај попрво да се свртиш.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ја не знам за вас али вакво грмење у живот неам видено.Искрено ко земјотрес е и ем многу долго грми.Коа ќе загрми цела зграда ми се тресе прозориве се тресат.Плус на 20ти ноември грмење е чудно.Плус една згрмува на секој пола саат.Па и ветерот милијарда лисја у тебе носи не знаеш кај попрво да се свртиш.
На 20 ноември грмење воопшто не е чудно, напротив нормално е. Уште малку е ноември, нормално е да има врнежи и грмежи. Мене ми е чудно што на никој не му беше чудно што на средина на ноември температурата беше 24 степени, што е претопло, во таа доба веќе треба капути да носат луѓето и да е ладно. Тоа е чудно, а не тоа што грми. Не знам од кога е чудно на средина на ноември и во есен да грми и врне. :)

Е сега се согласувам со тоа дека зајдоа грмотевициве и дека долго и јако грми, ама тоа е...

T

Tetro

Гостин
На 20 ноември грмење воопшто не е чудно, напротив нормално е. Уште малку е ноември, нормално е да има врнежи и грмежи. Мене ми е чудно што на никој не му беше чудно што на средина на ноември температурата беше 24 степени, што е претопло, во таа доба веќе треба капути да носат луѓето и да е ладно. Тоа е чудно, а не тоа што грми. Не знам од кога е чудно на средина на ноември и во есен да грми и врне. :)

Е сега се согласувам со тоа дека зајдоа грмотевициве и дека долго и јако грми, ама тоа е...
Чудно е што никој не кажал на телевизија ништо за поместувањето на оската, па да се информираат сите да знаат за ова. Поместена е "Земја"-та од својата оска на ротација за само 23,5 степени, слика.

O

Orion.

Гостин
А најчудно е тоа шо место нормално да грми, пука рафали:) и звукот трае подолго од вообичаено:toe:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Чудно е што никој не кажал на телевизија ништо за поместувањето на оската, па да се информираат сите да знаат за ова. Поместена е "Земја"-та од својата оска на ротација за само 23,5 степени, слика.
Боже Господе, 23,5 степени си е нормалниот агол на оската на Земјата. Не туку ширете вакви безвезни ствари. :tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom