Вонредна временска прогноза: Силно невреме ноќеска ќе ја тресе Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Б

Бат Елохим

Гостин
Можеби громовите беа јаки, али со торнадата од летоска не можеше ова невреме. :icon_razz

I

Intex

Гостин
Се чуствувам дискриминиран, секаде врне, само Струмица нема.:S

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Се чуствувам дискриминиран, секаде врне, само Струмица нема.:S
Опни една тужба зошто не врнеше кај вас.
Само не знам кај би ја поднел тужбата и кого ке го тужиш. :).
Мене многу ми е чудно времево, н икогаш во овој период од годината не грмело, обично во лето има грмотевици.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Бурата пристигна врне ко лудо нивото на вардар кај таор расне

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
da se prdnam vovetrovive coek na raat film ne moze da izgleda na sat mislam

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Прошетката беше супер.

--- надополнето ---

Еј а кој ми го избриша мислењето дека времето е само за прошетка?
Јас уживам да шетам по вакво време, не значи дека сите мислиме дека времето е лошо и дека малку да подврни и одма дома во засолниште, мамо мамо многу грми и мене многу ми е страв, и затоа ќе го избришам мислењето на тој што мисли дека времето е супер....

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Во Бразил завеани во снег во Август,кај нас 24 степени крај на Ноември...
Како и да е,изгледа нема да има ни глобално затоплување ни ледено доба туку климатски хаос во кој годишните времиња нема да се јасно дефинирани како досега...
Море што знам, некако имам чудно чувство дека годишните времиња почнуваат и завршуваат еден месец подоцна. Па зимата јас ќе ја чекам околу Божиќ. Во целата приказна добро е тоа што кај нас екстремните температури годинава изостанаа.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Друго е работата,како шо примети,температурите се несоодветни за есен, а слични ќе бидат и зимава...
Причината - Кружната струја ја нема,Голфската се гаси поради излевањето на нафтата од БП платформата во мексиканскиот залив,120.000 барели секојдневно уште од Април...лажеа дека престанало....
Некои спомнуваа Козјак, као тоа влијаело на промена на времето последниве години, посебно во скопско.

Ако се сеќавате пред месец дена метеоролозите најавуваа тешка зима почнувајќи отрпилика сега...хехех
Тешко ќе биде да се предвиди било што...
ова е нешто меѓу пролет и лето -грмотевици и силни дождови се карактеристични за ниски и средни облаци ("пролетни" и "летни")

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Невреме во Струга

23.11.2010
Силно невреме проследено со обилни врнежи од дожд, грмежи и силен ветер од јужен правец вчера доцна попладне ја зафати Струга. Поголем дел од крајбрежниот појас од градот беше поплавен поради високите бранови од Охридското Езеро, кои достигнуваа височина слична на морски бранови. Поплавени се и дел од објектите и подрумите во пониските делови на градот.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Да ти е мерак на времево да спиеш :)

С

сашенко

Гостин
Море што знам, некако имам чудно чувство дека годишните времиња почнуваат и завршуваат еден месец подоцна. Па зимата јас ќе ја чекам околу Божиќ. Во целата приказна добро е тоа што кај нас екстремните температури годинава изостанаа.
За 10-20 години за нова година на одмор некадеке бидеме, а во јули ке се маваме со снег како почнала работава

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom