Ви се случила некоја натприродна работа?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Е тоа е ,се случуваат некои мистерии кој никој не може да ги објасни,ама без гајле јас верувам во се.Не знам дали сте ја гледале UNSOLVED MYSTERIES на Сител ја даваја пред некое време,е тоа беше многу интересно за мене....? Некои работи едноставно не можеш да ги објасниш
Не верувам во суеверија, сонови ниту пак вакви работи, како што не верувам дека има марсовци во ареа 51. Според мене мора да постои некое образложение за тоа што паѓале чаши и шитови....И не спомнува дека кога станала сабајлето имало скршено стакло шо значи ипак некој трип бил.... Сеа од кои причини тоа не се знае... Инаку да, сметам дека интересни ни се тие емисии од типот на unsolved misteries , арно ама емисијата е гарант 90% америчко срање за да добие гледаност...не веруем ни у Америка, али off тема е :):helou:
p.s. забораив да додадам за овие гатачи бајачи глорија сонови итн итн дека ќе ја спалам мајка ми таква коа ке сања некој шубе сон одма иде го прелистава соновникот и се тресе цел ден и све шо ќе и се деси у текот на денот го поврзува со сонот... Лошото ако треба ќе си дое оно, туку за арно е работата... Не знам зашо толку се онади и се потресуе со тие соништа, бабини деветини!
 

Madness

12.12.2009
Член од
6 септември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
28
Mene mi se ima deseno da vidam nesto i da se sekjavam deka sum go videl mnogu od damna.. a toa e novo sea .. na pr koga izleze dejavu daskal i sanja koga ja slusav i vikam na majkami pesnava ja znam od pred 1 god.. :vozbud:
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Mene mi se ima deseno da vidam nesto i da se sekjavam deka sum go videl mnogu od damna.. a toa e novo sea .. na pr koga izleze dejavu daskal i sanja koga ja slusav i vikam na majkami pesnava ja znam od pred 1 god.. :vozbud:
wow дупло дежаву

да те прашам дали истото ти се случи и со песната Deja Vu на Beyonce ft. Jay Z ??? :vozbud:
 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Друже тоа не е залутана душа, тај серкото дома што ви е пеел и си заминал едноставно си заработил пари за читање книга.Да не веруваш во попови никако,ама апсолутно никако.

Мало објаснување.

Тоа што тебе ти се дешавало, му се има случено на многу луѓе.
Највеќе се дешава кога телото е преплавено од Космичка енергија,што при процесот на празнење на таа енергија, се случува да налета било какво астрално тело, и се обидува да го завеземи телото.
Е сеа во превод.При смртта човекот го напушта телото, и ретко кој знае кај е што е и зошто е се до реинкарнацијата.Тогаш доколку залута случањо душата,станува изгубена и се обидува да го завеземи секое тело што има поголем вишок на енергија.иако не свесна за тоа мислејќи дека сонува и се обидува да се разбуди,сепак душата се обидува да го превземи телото.
Иначе тие ствари не се опасни освен ако се повторуваат секоја ноќ и траат повеќе од 2 минути што ретко кој би издржал толку долго.
Доколку некој има таков проблем,околу креветот кај што спие нека истури сол,нека заобиколи, и пред влезната врата доколку е на исток или прозорец во собата што е на исток.Тогаш прекинуваат тие ствари.
иначе тоа се случува само на спиење кога човекот заспива душата заминува во астралниот свет, за кој сите мислат дека само....сон.

Предвидување смрт на друг

Човек кога ќе осети дека умира се однесува малку чудно.Тоа го осеќаат и неговите блиски.Воедно такви ствари се дешаваат кога со некого си многу близок.
Обично кога некој умира целата негова Аура се распрснува,а највеќе стигнува до оние што мислел на нив во последен момент.
Така се случува во Сон, кога сте во астрален свет да ги видите последните мисли или пораки на човекот.
Со ова сакаш да кажеш дека попот глупости збори а ти збориш за некои космички сили :vozbud: Ајдеее скри се:kesa:
 

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Друг пост-
Еднаш сабајле, пред 2-3 години, идевме јас и сестра ми накај школо. Идеме и си ќутиме зашто јебига сабајле кој збори, ти се спие. И идејќи покрај зградата 10,20 метри од нас несвесно приметив жена со две мали деца. Погледот кон нив ми го прекина една грмушка и кога ја поминавме грмушката немаше никој!!! Јас си викам ај ти халуцинираш несто не си спиен. Али во тој момент и сестра ми ми кажува ова - Абе кај отиде жената со децата?! Од кога го кажа тоа и кажав дека и јас го видов тоа. Набрзина се растрчав околу да не отишле некаде али ги немаше. Што беше тоа, незнам.
 
V

Viktorijabt

Гостин
lol и мене ми се има случено нешто слично. Си одам дома навечер и гледам една жена со најлони одеше со грбот свртена накај мене и кога го кренав погледот наеднаш ја снема! Ми личеше на една сосетка (жената е жива ако некој се прашува) ама таа живее погоре а оваа одеше по улицата направо немаше кај да сврти сето наоколу тревишта само во една куќа можеше да влезе ама не личеше на ниедна од жените кои живеат таму. :toe:
 
Член од
23 октомври 2008
Мислења
256
Поени од реакции
18
Cudna Rabota......Nistho osven so mislam deka duhovi pOSTOJAT KOGA si legnav Pendzerana tropna i vratana .... UHhhh!
 
К

Кики.

Гостин
И мене ми се има случено она со "сенките" :) Ама не верувам во вакви работи и сигурна сум дека за се постои објаснување. Ај да кажам како ми се случи. Цела ноќ учев, сабајлето отдов на испит и коа се вратив си пуштив музика да одморам малку. Сум заспала во дневна среде бел ден (значи нема врска она дека само во целосна темница се дешава). Незнам колку сум спиела и по некое време со сонот како да осеќам нешто да се движи околу мене, онака у полусон ја слушам сеуште музиката и наеднаш почав да слушам само језиви пискања, како некој да се дере на цел глас. Се уплашив, коа ги оотворив очите тогаш не слушав веќе ништо ниту пак видов нешто чудно оклолу мене ама неможев да се помрднав ни глас да испуштам и осеќав огрома тежина врз целото тело. Сакав да станам, а неможев. Многу беше страшно, најгрдо чувство што некогаш сум го имала. Подоцна се освестив, си дојдов при свест, се тресев целата и уплашена и се јавив на мајка ми да и кажам. Таа ми рече да не се плашам, дека и нејзе и се случувало ова ако била преуморна. Отогаш ми се има случувано ова повеќе пати, некогаш и немам сила да ги отворам ни очите. Знам дека не е ништо натприродно ама оние што не осетиле вакво нешто немаат појма колку е страшно. Ова ми се немаше случувано додека живеев со моите. Коа почнав да живеам сама од тогаш, па мислам дека е во психата, тоа што по цел ден сум сама и навечер сама, доволно е да тропне нешто и да се исплашам и после у сон да си правам филм :)
мене ми се случуваше порано истото иако живеам со моите ама сега веќе не така често. Со текот на времето помина иако и денес понекогаш ми се случува ама многу ретко. А тоа што викаш дека е страшно, навистина е така, и најчесто на тие што не им се случило им е смешно а не е!:pipi:
 

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
епа ај и јас да ви се придружам ова со соновиве
Мајка ми сонувала некоја постара жена и во сонот и виката таа жената на мајка ми
-Ја гледш ли женана со детено в раце што го држи(се мисли на Богородица со Исус во раце)
-Мајка ми:Ја гледам
Жената:Ако не купиш таква икона ќе ти се случи нешто лошо
и мајка ми не поверувала и после 2 дена направивме собрајќајка и мајака ми купи икона од богородица

еве уште едене сон
Сонувала мајка ми нешто во сонот ама и ден денес не може да се сети што е,и викало во сонот да купи икона од СВ.Кирил и Методиј ако не купи на татко ми ќе му се случило нешто лошо(бидејќи татко ми се вика Киро)и мајка ми од искуство што се случило со предходниот сон купила икона и ништо не се случило
Сето ова е потсвест (и + ако земиме во предвид дека иконите и баш не се „одобрени“ од Бог..)
Сообраќајката... случајно... ако не и текнеше на мајка ти соновите да ги поврзи со сообраќајката, ќе беше само сообраќајка..
 
B

black angel

Гостин
pred nekoj den si legnav i bese okolu 3.00 se budam neso i znam ja iskinav na pola maicata na mene sto bese.i zaspav povtorno.potoa se razbudiv pak i se cudev kako uspeav i neznam zasto ja skinav od kaj tolkava sila bidejki maicata bese prilicno podebela
 

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Јас ќе напишам нешто али можда ќе се чуди некој,некој можда не али вака иде!
На бабами сестра ова ми го кажува!
Била она,бабами,дедоми и мајками во Рим!70 и некоја година!И биле сместени во некој хотел и сите спиеле во ист апартман!И некаде после полноќ се буди женава и се соочува со некаква сила која ја бутка и ја превртува!Почнала да вика и сите се разбудиле!Мајками ја тргнале пошто била малечка да не се уплаши!Дошол дедоми и пришол кон женава и он осетил некаква сила и напор како го соборува!Ја земал некако и ја извлекол женава во друга соба и све се смирило!И наводно женава тврди дека се соочила со ѓаволот!А и дедоми го потврдел тоа,иако не виделе ништо!
Ова не би го напишал да го слушнев од друг,ама јебига од мои домашни го имам чуено,така да неверувам зошто би ме лажеле:toe:
 
Член од
13 февруари 2007
Мислења
181
Поени од реакции
6
Многупати ми се случило :де жа ву:,т.е.работи кои ги гледам прв пат а имам чуство дека сум ги видел.Исто и ситуации знам кој од ликовите што ќе праша па некој друг што ќе одговори итн.На времето у средно на пример редовно ми се случувало да знам која песна ќе свири прва на голем одмор од разгласот.Не знам некогаш не се работи за комплетни ситуации туку само за детаљи кои ми го привлекуваат вниманието па преку нив го поврзувам цел настан кој како да сум го видел некогаш ама не знам кога било тоа.Порано ми беше некако чудно,ама сега некако нормално.Интересно ми е .Да.Меѓутоа не правам спектакл од тоа.Некогаш дури и не го коментирам.Ама никако да ги погодам резултатите во кладилница.хе хе :toe:
 

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.059
Последно нешто што ми се случи беше кога си идев дома од Скопје со воз и на двајцата сопатници во купето што ми беа им ги погодив дестинациите:pos:
Eптен чудно ми беше, посебно што едниот одеше во едно село.Многу ми беше чудно како тоа погодив, а не беше некое место во кое обично се слегува(Велес, Битола...) туку село во кое речиси никој не сум видел да оди таму:)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom