- Член од
- 9 март 2007
- Мислења
- 966
- Поени од реакции
- 52
:uvo:Амиши се еден вид на гремлини кои излегуваат од темни ќошиња, за подетално гледај го хоророт СВЕДОК со Харисон Форд.
Амиши.
:uvo:Амиши се еден вид на гремлини кои излегуваат од темни ќошиња, за подетално гледај го хоророт СВЕДОК со Харисон Форд.
Ова што го опиша многу ме потсеќа на еден феномен ( нормален ) се вика буден сон ( мислам дека е вака името ) . Што се дешава ..Ех два дена ја читав темава и конечно дојдов до крајот. Јас не верувам во ништо од ова овдека напишаново...не веривам во духови, во сенки во ништо иако тоа што го викате вие сенка и мене ми се има случено ама јас мислам дека тоа е од умор.. е па вака. Мајка ми беше само што дојдена од опеација и спиев со нејзе во дневна и се будам едно време не можам да мрдна ништо ни рака ни нога ни глава, пробувам да зборнам да ја викнам мајка ми неможан ништо не ме слуша а јас мислам дека се дерам, чуствував како некој да леи врз мене. Ми текна дека некј ми кажувал дека му се има случено талво нешто и си викав со себе ке помине, ке помине за да останам свесна. Поминаа неколку секунди а ми се чинеше како цела вечност и се помина, си ја гушнав мајка ми и си заспав. Сабајлето им кажувам на моите и сите онака како ајде ништо не е, мајка ми ми вика и мене ми се има случено така, запалија темјан и толку.
Јас сепак мислам дека тоа од умор ми беше зашто не бев спиена а мајка ми беше подолго време во болница па сите домашни обврски беа на мојо терет. Сеапак мислам дека е умор.
Може да ја опишеш баба ти , т.е нејзиниот дух , како изгледаше ?Ај и јас да напишам една случка со никогаш нема да ја заборавам и ко ке пишам и кога ке кажувам се уште ме лазат морници во 1997 година прабабами умре јас тогаш имав 7 години и едноставно ми рекоја умре се засркна со млеко или така нешто и јас бев така малку уплашен и му реков на мајка ми да спие со мене и во текот на спиењето се разбудив и онака како некој да ме има разбудено мајка ми ја гледам до мене спие и се свртив на кај врата и ја гледам пра баба ми и само се секавам дека ми рече: "Си умрев без заби" и исчезна несакав за ова на никој да кажувам и по неколку дена кога му кажав дома ми кажаја дека кога умрела му паднале вилиците и дека никој не му ги вратил пак во устата а јас појма немав ни дека вилици носи ни дека му паднале послем ова што се случи не можев да спијам 2 недели и се вртев нон стоп на кај вратата и гледав да не дојди пак
Хмм, интересна работа. Гледате дека за се има природно објаснување, без натприродни работи. Нашата потсвест и имагинација некогаш е појака од нас и едноставно се случуваат такви работи.Ова што го опиша многу ме потсеќа на еден феномен ( нормален ) се вика буден сон ( мислам дека е вака името ) . Што се дешава ..
се будиш во сонот , али целото тело ти е заспано , т.е муслуките ти спијат , мозокот ти работи , можеш да ги движиш само очите , не можеш да збориш , само си СВЕСНА . Исто како да спиеш , но си будна ! И секако се чуствува тежина врз телото или пак голема леснотија ,се чуствиваш како да леташ. исто така можно е да се гледаат разни животни , сенки , духови , Е.Т итн.. , али сето тоа е сон !!Сето тоа е имагинација , ова го имаат и опишано и луѓето кои тврдат дека биле грабнати од вонземјани !!
Не ништо страшно , сосема нормална работа , али ретка , немаш потреба да се плашиш :smir: .
Да , работата е што дури сега дознаваме за природните и логички објаснувања , а порано пошто не сме знаеле да го објасниме , веднаш му се давало значење на натриродното и не ени чудо што има луѓе кои веруваат во магии , духови итн..Хмм, интересна работа. Гледате дека за се има природно објаснување, без натприродни работи. Нашата потсвест и имагинација некогаш е појака од нас и едноставно се случуваат такви работи.
Е па колку што се сеќавам бесе во црно и изгледасе како жива е баш то најповејќе ме уплаши и ми збораше како да е до мене да не ми кажеше работи што не ги знам ке мислев дека само лош сон е ама послем тоа што ми го кажа се преплашив инаку јас кога станав се беше нормално мислам јас послем тоа што ми се случи не заспав само гледав кај вратата од кај што ми се појави и не ми се вервашеМоже да ја опишеш баба ти , т.е нејзиниот дух , како изгледаше ?
Мислев ,дали изгледаше на класичен дух ( прозирен) или како нормален човек .Може да ја опишеш баба ти , т.е нејзиниот дух , како изгледаше ?
Е па колку што се сеќавам бесе во црно и изгледасе како жива е баш то најповејќе ме уплаши и ми збораше како да е до мене да не ми кажеше работи што не ги знам ке мислев дека само лош сон е ама послем тоа што ми го кажа се преплашив инаку јас кога станав се беше нормално мислам јас послем тоа што ми се случи не заспав само гледав кај вратата од кај што ми се појави и не ми се верваше
Мислев ,дали изгледаше на класичен дух ( проџирен) или како нормален човек .
А тоа дека ти казувала некои работи кои самиот ти ги знаеш , па ако тргнеме од тоа дека духовите се всушност измана на мозокот , тогаш ова што ти го рекла е само твојата потсвест која збори . Рационално вака би се објасниле тие симптоми ,“ми рече нешто што само јас го знам „ .
Како и да е , дека има мистерија во нив( духовите) ,има .