Pa prvo sto mi teknuva vo momenov e toa sto ne mozam da odbijam nekogo koga ke me zamoli za nesto.Primer za nekoja usluga da napavam i mene i da mi e tesko jas toa ke go storam a sepak ke se ubijam od nervoza zatoa sto nemam hrabrost ednostavno da odbijam.Vtoro mislam deka prebrzo donesuvam zaklucoci vo odredeni situacii kade sto nema mesto za panika ili negativnosti, ama jas sepak se gledam naopacki.Nervozna sum,brzopleta pa zatoa pravam greski i kazuvam se za sebe kako otvorena kniga,katastrofa ama sto da pravam koga ne se menja krivo drvo.
Премногу сум избувлива, се нервирам за ситници, се ставам при срце, емоционална, некогаш дури и премногу искрена и можам да повредам некого, брза сум во се и некогаш кажувам работи во лутина што не ги мислам ..
Ваљда тоа што доста често сум иронична и саркастична спрема некои....
Многу негативни особини ги променив во последниов период али горенаведените не можат да исчезнат :wink:
Премногу сум инаетлива, и си признавам. Ама да не бев, немаше да биде интересно.
Друго, што многу ме нервира и треба да го сменам, е тоа што секогаш гледам да направам на другите да им направам да им биде убаво и себеси се ставам на последно место.
Размислувам (пре)многу песимистички, се` почесто се инаетам, и многу си ја мразам таа гадна навика/особина(whatever) да им угодувам на сите а уствари на крајот јас останувам незадоволна. Ама што е, тоа е таква сум неможам да се сменам..
1.Тврдоглавост како магаре на камени мост
2.Премногу нагласена осетливост и емоционалност
3.Песимист(не во голема мера ама далеку од реалист и оптимист)
4.Избувлива(посебно во караници-5 метра)
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.