Вашиот прв допир со компјутерите

  • Креатор на темата ¯\_(ツ)_/¯
  • Време на започнување

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
dobro de ne bidi tolku skromen kazi nesto za prva igra prvi impresii:)
siguren sum deka 80% od forumot prva igra im bila edna od slednive
capetan claw,jazz2,timon&pumba.
Прв допир со компјутерите ми беше на одприлика 4 години кај татко ми на работа и тогаш немаше баш такви игри :) туку се се работеше во конзола и имаше некои ептен примитивни игри со една "количка" направена од | и 0 и патот беше означен со други бројки и имаше и други коли и не требаше да се удриш од страна во краевите на патот или во другите "колички" :)
 
Член од
28 септември 2008
Мислења
8
Поени од реакции
1
neznam koga to4no .. znam igrav pinball i mi be6e strav posle da go isklju4im se pla6ev deka ke se rasipe PC-to :D:D
jbg mala sum bila ...
 

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Мене прв допир со компјутер ми беше во 7-мо одделение, на компјутерска секција. Работевме на едни Хитлер-компјутери, мислам дека се викаа Марта 32 (куќиштето му беше во склоп на тастатурата, и заедно личеа на машина за пишување). Воедно тоа ми беше и првиот допир со компјутерско програмирање...
 

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Нз точни одамна беше, изгледа беше кој играв фифа96 кј братучетми :vozbud:
 
Член од
28 септември 2008
Мислења
163
Поени од реакции
4
jas od koga znam za mene doma imame komjuter...znam tatko mi imashe eden lap top vo crno belo :D:D
 
D

DeviL_32`

Гостин
Прв пат чепнав компјутер од 6 години па после почнав да одам по курсеви за компјутери од прво одделение :vozbud:
 

-Mr.Positive-

MKD gentlemen
Член од
12 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
47
во седмо оделение
и првиот пат кога го допрев маусот и тастатурата
од далечината песна се слушаше

не буди луда биче нам боље сто пута
са твојим нови компјутерском стуба
 

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
`95. Колку ме нервираше то глупата машина коцкеста, као натрапник дома да ми донел татко ми се понашав. :icon_lol: Ќе му седнев пред него и демек да видам шо е, како е, и ќе си отворев нешто, бог знае што... И туку ќе се загледав бледо во екранот, со некоја кисело - намршетна фаца. Пеинтот ми беше најинтересното уствари. И после шахот го открив, и ај, детска радост. :icon_lol:

Али ете, сакала судбината да ни се спојат патиштата, една вечер во октомври, кога се имав добро разболено патем... Ми донесе тато ми некаква компилација од игри, меѓу другото и Томб Раидер тројчето на дискот. Згреши човекот што ми го инсталираше. Згрешиии, дефинитивно. :pos: Понатаму и другите делови следеа, цела колекција нали... И ден денес кога ќе најават нов дел тој и тој месец, мене одеднаш сонце ме огрева, проблемите (и лекциите за на школо) исчезнуваат, а балансот во универзумот се враќа во нормала. :icon_lol: Не можат да ме одлепат домашниве од тогаш од компjутер. :) Не можат, не се давам. Со виљушкар да ме тргаат, нема. Да ме влечат од стол, има да го гушнам екранот и нема да се откачам евр.

Не да ми е хоби играта, него зараза, болест, навика, зависност, слабост, што и да е, ама не успевам без неа. :icon_lol: Кога ќе седнев да играм, на прсти ми одеа пред соба. Им` продавав приказни као да не ме декоцентрирале, ми влијаело на психичкото здравје, не знам шо све не измислував. :icon_lol: Не од шо ми веруваа, него ај, меракот да ми го направат. :icon_lol: Уште се понашаме како да сум во карантин кога играм, само без финтите дека ќе полудам. :pos: Ехе, колку гласни жици, нерви (мои, туѓи... ) и тастатури отишле на играта. :pos: Јбг, љубав. :wub:
 

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.337
Поени од реакции
2.224
Не памтам пред колку години но кога земивме и сега немав појма како се приклучува нели од кабловите, и чекав да дојдат да ми го приклучат и цееела вечер не спијав чачкав на ком а исклучен ком си пишав на тестатурата толку бев среќен многу многу!
 
Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
првиот контакт го имав преку телевизија пред негде 25 години и више кога компјутерите беа како една соба после долго време и до прав компјутер дома ги имамне се ни пентум 1 со меморија од 1 гига
 
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
97 ма. Татко ми го донесе првиот компјутер со глувче шо излезе, хе хе, почнав да го чепкам, па коа се заглавив во Контрол панел се тука ми беше инересното. И имаше една игра со точки и линивчиња. Ко икс нула нешо беше. И се до денес:)
 
Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Прв контакт па... имав 6-7 години не се сеќавам точно и братучед ми ме научи да отварам Internet Explorer и да испраќам вицови имаше на една страна :vozbud: после тоа он работеше у интернет кафе и се оставав кај него на мирц тоа куцање со една рака аууу закон радости
 

Kajgana Shop

На врв Bottom