Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
K

King_Stone

Гостин
nie sme bile amerikanci za cel varsavski pakt za bugarite dane praime muabet iako se vo eu bugarite tesko naogat rabota prednost imat bugarkite tie serabotat dobro dobri rabotnici se vo eu 80 procenti ziveat pod kirija kajnas vo makedonija sekoj ima stan kuqa vikendica duqani ziveeme kako carevi inflacija nemame vo 5 casot sabajle idat na rabota sevrakat vo 5 porucek nemat vreme na zenite daim ripnat kajnas nee taka imame vreme za sve gi krsime zenite.zatoa zenite od eu se palat ponas nebiva zasve zabe imse pari nemat zivot[ vo eu vise se ceni evro nego zivot]
Абе оди лечи се ретардиран низаеден!Со тие лаги не поминуваш веќе.Си правиш бајрам на паметот.Но фала Богу повеќето не мислат како тебе.Која иднина ја има оваа држава,сеуште работи по директива на Белград.

Член од
26 јануари 2010
Мислења
119
Поени од реакции
7
Дали некој има информација дека бугарите имаат забрана за нови апликанти на некое време .....така ми кажа посредникот поради многу апликации

Член од
4 септември 2012
Мислења
180
Поени од реакции
105
Дали некој има информација дека бугарите имаат забрана за нови апликанти на некое време .....така ми кажа посредникот поради многу апликации
Официјално не може да постои таква забрана, но после 20-ти декември не верувам да работат. Сепак се софијанци, ако ме сфаќаш.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
хмм незнам од каде си го чул ова али и јас исто слушнав од луге, дека новите на некое време не ги примале

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Речиси 48.000 граѓани на Македонија досега зеле бугарско државјанство.

Во Ќустендил фигурираат 5000 македонски граѓани како жители на тој град.
Во Петрич околу 5500.

Член од
6 ноември 2012
Мислења
5
Поени од реакции
4
Бугарски пасош не... дури и тие што го имаат не го саат но тоа го прават зошто да бидеме искрени.. државата не ни е баш не ни била добро место за живеење.. повеќето го прават тоа зошто дома имат фамилија на која не можат да и овозможат добри услови за живот па земаат бугарски пасош за да излезат од државава и да работат во сранство или некаде на запад зошто таму работата е повеќе ценета.... и имаат одлични услови за живот.. и потоа се повлекуваат од нашата држава со цела фамилија... Самата држава народот.. политиката не ни чини па постојано имаме некоја желба да избегаме..

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Докато нема измена на закон нема ваква можност.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Абе точна е информацијата дека САД ќе ги внеле бугариве у тоа Вајверот нивни? Демек од нова година ќе можеле без визи у САД...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom