Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ФМИ...ти си готов:D , чим почна македонска кирилица да користиш, ај уште малку и ќе те вратиме на корените, ќе се свестиш!
А згрешил си, БДС кирилица си користам jaс. ;)
Ке се радвам да се свестам. :)

Член од
21 јуни 2012
Мислења
65
Поени од реакции
84
Подобро? Нека не те лажат другар ич! секој кој ќе ти каже дека таму е подобро е огромен лажго работат во мизерни услови по 15 часа на ден за 200 евра месечно па ин тука можеш да најдеш работа за тие пари ќе ми кажеш глад , сиромаштија , безработица?! Нема ништо од тоа леб доклоку ти заостане на пример ден-два ти го фрлаш или го раниш кучето и купуваш друг ! Што значи не сме толку гладни , а за да ме убедиш дека за некоја подобра иднина треба да кажам дека сме Бугари или незнам што е еднакво на идиотизам. Има и кај нас работа и се тоа ама на никој не му се работи кај нас мислам ех што ќе си валакм рацете за 8000 денари епа ако е сиромаштија и глад би работел и за толку нели?
Не е точно дека работат по 15 часа во мизерни услови ( добро релативно е тоа кој како си се снашол) ама лично познавам луѓе кои работат по 8 часа и го имаат викендот како слободен и плус имаат повеќе од одлична плата (y)

L

Luki Junior

Гостин
Не бе, сите црнчат на црно, никој бел ден не е видел на запад, само заради факто оти имат бг пасош.
Имам барем 3ца први брачеди, 2јца другари шо излезеа од македонија со БГ пасош.
Еденио е кинезитерапевт, другио Заболекар. И двујцата са работиле земјоделие се додека не излезеа од Македонија. Сега си работат на струката.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.878
http://www.justice.government.bg/new/Pages/Citizenship/Default.aspx ова веќе 2-3 недели не мрда од № 49/2012 г. мислат овие да работат или не?
врска немам што се дешава ама сакав истото да прашам :)

хахаха само 2-3 недели? среќници. јас кога чекав до летово, и по 1.5 месец не се мрдаше од место.

имајте надеж

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom