Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 6.137
- Поени од реакции
- 25.677
Немаше никаков обид за навреда. Можев да ти напишам нешто во стилот the beauty is in the eye of beholder, но знам дека боемско мажиште како тебе презира таков пост панкерски, атеобудистички, педерски начин на изразување, а го цени директниот, кафанскиот.
Јас сметам дека оној што не наоѓа вредност во музиката на Свонс, не носи никаква вредност во себе.
Нема зошто да се вреѓаш, така?
Јас и така и така не се вреѓам, сум си рекол ако тоа почне да ми се случува некогаш форумски, сериозно ќе размислам за деактивација на профилот, и да, повеќе го преферирам директниот, кафанскиот начин, но не, не сум боемксо мажиште не се обидувај по трет пат да ми протнеш епитети кои не важат за мене, тоа се тие евтини ниски обиди за деградација кои вака диркетно кажано не му личат на едно мажиште што се расфрла со ничевизми, достоевизми, поперизми во дискусија во недостаток на аргументи. Такви подмукли финти прават оној профил на луѓе со профил атеисти, прогеј сапортери, вегетарјанци Геро, Милчин, Мирко Попов и тако даље кои ги опишав во претходниот пост и ако на тоа го додадеме и нивниот зачестен флерт во религија piking on somebody not your size, самите се турнуваат во таа категоризација, исто како што и Змејко (со сите свои менделееви ламентирања) самиот се намести да ми ја прувне поентата ем дека е Шабан, ем дека има многу лош и катастрофален хихириху хумор и финти. Така да, no hard feelings, non taken.
Јас па сметам дека оној што наоѓа вредност во музиката на Свонс и во тоа ај така да го кажам пост панк движење и лајфстајл, а од друга страна во боемството и боемските песни (кои се истите од постпанкот кога ќе се преведат на српски) гледа нискост, сељачизам, некултура, патетика е исто така мајмун. Што, понепатетични се едните песни од другите, таму не пишувале песни оти жената која ја сакале и ја идеализирале не се изебала со некој друг, па ај сега ќе патетишаме, се е дарк, ние сме облечени во црно, песимизам, шие ми га Џуро. Многу лесно можам да играм со твоите карти. А ако тој мајмун одозгора се смета себе за интелектуалец па си дозволува и арогантни испади и потреба да одржува некому лекција а не ја согледува таа паралела боемство/постанк е и глуп приучен мајмун. Компарирано, аргументирано во претходните постови. Ете тоа е сржта на тој профил атеисти, постпанкери, геј сапортери, леваци, Вуди Ален коксакерс, стотројкаши (од сто тројка радио). Не е проблем во нивниот вкус. Проблемот е што се арогантни и мислат дека се поарни над другите, а не се.
Нема никакви навреди, секако.