Anco
За солун ДА, ЗА срем НЕ
Тогаш сигурно не си ни рибар.Јас не сум боем, јас си ја сакам жената.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тогаш сигурно не си ни рибар.Јас не сум боем, јас си ја сакам жената.
Немој да бидеш престрог спрема себе си, чиста душа се станува со текот на времето.
Може и да биде боем од тебе.
Од мене боем не бидува, премногу сум рационален и едноставен, повеќе верувам во моралност базирана на разумот, наместо во кукмјавчење и патетики, со кои се покриваат сопствените морални беди во животот.
Не знам зошто мислиш дека те рчкам, си дискутираме, како да сме во академијата на Платон.![]()
Боемот може да биде само отворено емотивен човек. Педери и во сексуална и во духовна конотација не можат да бидат боеми, како што неможат ни жените.
Поради се од горенаведеното за овие мажи треба жени од посебен и редок крој за да бидат покрај нив.
Многумина можат да се зансеуваат дека сакаат и дека имаат чисти души. Но ретко кој е боем.
Чекај бе Суси, каде замина. Не разбирам зошто инволвираш други членови од форумот во оваа дискусија. Тоа не е баш морално, освен се разбира ако не се работи за боемската моралност.
Мене друго ме интересира, бидејќи милуваш да плукаш по атеобудисти, луѓе кои го сакаат Фајт Клаб, Ла Кања, педери, атеисти, и еден куп други категории на луѓе, и тоа го правиш од аспект на човек кој нали го бара фенерот, кој го сака бардот Аца Лукас, значи ме интересира дали ти се чувствуваш поморален од тие луѓе, или генерално земено подобар човек?
Дали твојата боемска (или полубоемска ) моралност е повискок стадиум на постоење?
И една работа да ти кажам, ако некогаш во животот треба да изберам да се потпрам на Шабан со неговата комјутерска моралност, или на тебе со твојата боемска моралност, без размислување ќе го изберам Шабан. Ти размисли зошто и како...
Тогаш сигурно не си ни рибар.
Но случајно или не, симптоматично или не, најголемите давежи, најголемите педери (во душа), најголемите замарачи, квазиинтелектуалци, луѓе кои намерно се чепкаат со послаби од нив за да си го мерат курот, најголемите идиоти и исфрустрирани го држат тој профил-(милитантни) атеисти, геј или прогеј сапортер, љубители на 80-ти постпанк, неретко и вегетарјанци, вегани и леви идеологисти (леви и во мозокот).
Јас пак, случајно или не, најголемите педери во душа, најисфрустрираните мали човечиња ги наоѓам во кругот на луѓе кои се декларираат како емотивци, во потраги по фенерот на животот, пиајаници неспособни да понесат одговорност за своите постапки, а тој педерлук и малодушност го затскриваат во фрази од типот, не разбираш ти, не си емотивец, не знаеш како е кога ќе се испијаниш, кога ќе се отвориш спрема светот со кафанско.
Таквиот тип на луѓе е неспосебен за вистински контакт со жена од крв и месо, и својата сексуална исфрустрираност ја кријат со патетики од заљубување во непостечки идеализирани жени. А најсмешно од се кога такви луѓе се удвараат, тоа е да се газиш од смеење. Немаат храброст да побараат тоа што телото им го сака.![]()
Воопшто не се согласувам дека таквиот тип се неспособни за контакт со жена. Баш напротив, таквите дури и се склони кон швалерација и жени се лепат по нив баш поради тоа што се такви какви што се. Нормално на крај жените се заебаната странка и ќе плачат каков никаков бил тој (а тоа што она одбрала свесно никаков не се важи) ама тоа е веќе друга тема.
За на крај пак да дојдеме до тоа што го дискутиравме на почетокот а само моравме непотребно да го исфоилозофираме на темава а убаво ти кажав дека не мора а тоа е-Мислам дека Скандинавија убаво ќе ти паше. Мораше ли да го вртиме? Само ти кажав, на крајот од викендот се случува тоа што се случува. Запрашај се зошто.
Воопшто не се согласувам дека таквиот тип се неспособни за контакт со жена. Баш напротив, таквите дури и се склони кон швалерација и жени се лепат по нив баш поради тоа што се такви какви што се. Нормално на крај жените се заебаната странка и ќе плачат каков никаков бил тој (а тоа што она одбрала свесно никаков не се важи) ама тоа е веќе друга тема.
Суси Фрида Кало велиш не била боем оти е жена?![]()