Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
Како да го зголемам бицепсот имам дома 8 кг+2кг тегови склекови правам ама поише склекот удира на трицепс ,кажете нешто
Склекови ти се нула активација на бицепс. Ако сакаш да го зголемиш бицепсот ти требаат тегови со кои ќе можеш да направиш максимум 8-10 повторувања, со тоа што кога ќе вежбаш ќе ја ротираш дланката накај тебе кога го дигаш тегот, а кога го спушташ ќе ја враќаш во неутрална позиција. Ако немаш тегови можеш бицепсот да го зголемиш и на вратило, ама нема да го добиеш оној peak кој ќе го добиеш ако ја правиш вежбава.

Член од
7 декември 2011
Мислења
283
Поени од реакции
83
уште нешто да прашам некој ако вежба стомачни вежби по некоја програма да ми даде оти барав на јутуб глупости,тропости се ли не најдов како ова видео 8 Min Abs Workut http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474 ова е многу тешко и многу боли..
Баш сакам да видам кој како вежбал и дали има резултати и за колку време

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Како да го зголемам бицепсот имам дома 8 кг+2кг тегови склекови правам ама поише склекот удира на трицепс ,кажете нешто
Тегот од 8кг држи го со колената и прави згибови со шаките свртени накај лицето. (или постепено прави без тежина додека не добиеш сила да можеш да направи 8-12 повторување со тегот) потоа можеш да додадеш и тежина во ранец па со него да правиш згибови и сл. Јас вака вежбав бицепс пред да појдам во теретана и имаше супер резултати, трицепсот ми беше потешко да го извежбам бидејќи склековите и dips не го трауматизираат доволно.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
уште нешто да прашам некој ако вежба стомачни вежби по некоја програма да ми даде оти барав на јутуб глупости,тропости се ли не најдов како ова видео 8 Min Abs Workut http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474 ова е многу тешко и многу боли..
jas go vezbam 8 min abs

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Тегот од 8кг држи го со колената и прави згибови со шаките свртени накај лицето. (или постепено прави без тежина додека не добиеш сила да можеш да направи 8-12 повторување со тегот) потоа можеш да додадеш и тежина во ранец па со него да правиш згибови и сл. Јас вака вежбав бицепс пред да појдам во теретана и имаше супер резултати, трицепсот ми беше потешко да го извежбам бидејќи склековите и dips не го трауматизираат доволно.
Не го сфатив ова, имаш видео/гифче да покажеш како точно?

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
FAka JPG file da stavam slika probuvam ama nejke

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
друже мучи се.. нема нешто посебна техника за стомачни.. само напорна работа и најбитното од се е ИСХРАНА,ВОДА,ТРЧАЊЕ.. овие три работи со огромна посветеност да ги запазуваш + да си вежбаш стомачни колку моеш поише односно шо би рекле до откажување на секој 3 дена и тоа е тоа..

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Можда не е на најсоодветно место прашањево, да ве прашам вага за телесна тежина од кај може да се купи, мојава се расипа нешто, има во Џамбо некои дигитални али скапи се, ми треба обична механичка.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
јајцата поскапеа, сеа што прајме? :(

демотивација ипол.

Mar[C]k

Gunner
Член од
11 јули 2010
Мислења
103
Поени од реакции
14
Јас вежбам стомачни од ова видео и веке трет левел сум стигнат и ти казвам дека има големи резултати слободно применувај го ;)

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Нема врска тоа што плус земам и гејнер така? Пошо и гејнер земав и него го пијам после тренинг и навечер, и него исто така незнам дали секој ден да го пијам. Фала.
Ако тие целта да постигнеш резултат, свати го ова како начин на живеење. Секој ден.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Дали некој може да ми каже кој е најдобриот период од денот за трчање?
Дали одсабајле кога ќе станам или пре/после одењето во теретана?

Kajgana Shop

На врв Bottom