Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Ако тие целта да постигнеш резултат, свати го ова како начин на живеење. Секој ден.
Да тоа ми е целта и ќе го сватам како начин на живеење, еври факин деј, тенк ју бади!

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Дали некој може да ми каже кој е најдобриот период од денот за трчање?
Дали одсабајле кога ќе станам или пре/после одењето во теретана?
Добро е и од сабајле, на гладно и по тежински тренинг.

Член од
16 септември 2011
Мислења
49
Поени од реакции
7
И сега што рековме :D Како е подобро да се дели, гради со бицепс или трицепс , и грб со трицепс или бицепс ? Со еден ден пауза измеѓу.

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Незнам дали темава е соодветна за прашањево , али ај ке прашам,
Значи, сакам да си ја зголемам силата во борење на рака (Arm wrestling)
Кои вежби се најдобри за зголемување на силата за борење на рака ?

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
И сега што рековме :D Како е подобро да се дели, гради со бицепс или трицепс , и грб со трицепс или бицепс ? Со еден ден пауза измеѓу.
Ja би играл гради со трицепс.

Незнам дали темава е соодветна за прашањево , али ај ке прашам,
Значи, сакам да си ја зголемам силата во борење на рака (Arm wrestling)
Кои вежби се најдобри за зголемување на силата за борење на рака ?
Првиот резултат коа ќе побараш на гугл: http://www.eiyc.com/exercises.htm
Види, сигурно ќе ти помогне.

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
После подолго експериментирање ќе си сфатиш сам како најдобро ти делува.

Според мене не се толку битни комбинациите, колку што е битно секој мускул да е доволно извежбан, потоа нахранет и одморен за да овозможиш максимален раст.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
После подолго експериментирање ќе си сфатиш сам како најдобро ти делува.

Според мене не се толку битни комбинациите, колку што е битно секој мускул да е доволно извежбан, потоа нахранет и одморен за да овозможиш максимален раст.
Ако не постоеа (правилните) комбинации, мускулот секогаш ќе биде доволно извежбан, но никогаш доволно одморен и нахранет.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
На пример коа вежбаш гради и трицепс, ги правиш прво вежбите за гради и во исто време го активираш трицепсот, го загреваш, се полни со крв и потоа преминуваш на вежби за трицепс. Значи вежбите за гради и трицепс се поврзани т.е и двата типа на мускули служат за буткање и се вежбаат взаемно.
Исто и за грб и бицепс, и двата типа на мускули се за влечење, правиш прво вежби за грб кај кои секундарна акција има бицепсот, и после продолжуваш со вежби за бицепс.
Додека ако вежбаш грб и трицепс не правиш ништо, прво правиш вежби за грб, се загрева бицепсот, и после продолжуваш со трицепс, кој не добил никаква акција кај вежбите за грб, а бицепсот го оставаш да спласне.
Ова е мојата логика и јас вака вежбав.

Член од
16 септември 2011
Мислења
49
Поени од реакции
7
На пример коа вежбаш гради и трицепс, ги правиш прво вежбите за гради и во исто време го активираш трицепсот, го загреваш, се полни со крв и потоа преминуваш на вежби за трицепс. Значи вежбите за гради и трицепс се поврзани т.е и двата типа на мускули служат за буткање и се вежбаат взаемно.
Исто и за грб и бицепс, и двата типа на мускули се за влечење, правиш прво вежби за грб кај кои секундарна акција има бицепсот, и после продолжуваш со вежби за бицепс.
Додека ако вежбаш грб и трицепс не правиш ништо, прво правиш вежби за грб, се загрева бицепсот, и после продолжуваш со трицепс, кој не добил никаква акција кај вежбите за грб, а бицепсот го оставаш да спласне.
Ова е мојата логика и јас вака вежбав.
Знам дека така е пологично ,ама кога вежбам грб ни со пола интензитет неможам да го извежбам бицепсот одколку кога го вежбам сам или со гради . А и плус вака го вежбам два пати директно и индиректно . Со вежбите за грб посебно со кревање на вратило бајаги ми е извежбан бицепсот скоро како директно

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
Знам дека така е пологично ,ама кога вежбам грб ни со пола интензитет неможам да го извежбам бицепсот одколку кога го вежбам сам или со гради . А и плус вака го вежбам два пати директно и индиректно . Со вежбите за грб посебно со кревање на вратило бајаги ми е извежбан бицепсот скоро како директно
Епа вежбај тогаш така, мене другиот начин ми беше подобар, а имам пробано и грб со трицепс ама тапа ми беше.
А има и друга комбинација, еден тренинг грб и гради, а друг тренинг само раце.

F

FuckYouAll

Гостин
Зошо бицепсов и трицепсов не ми се исцртани ? :D
Гледам на некој му се исцртани, мене само ми се подуја.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Многу креатин шибаш :D
--- надополнето: 20 март 2012 во 19:29 ---
На што би оделе за повеќе мускулна маса

1. Iso-Sensation 93 2,3kg + Creatine 0,5kg
2. Isomass Xtreme 4,6kg

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
^ Јас сум веќе 10 дена на

Optimum Nutrition SERIOUS MASS 5.4kg + InterACTIVE Nutrition Micro-Creatine 0.6kg

па ќе ви кажам дали ќе има резултати откако ги средам :icon_lol:

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Намали на мастите.. среди си исхрана,следи калории,намали вишок масти ќе ти се оцрта..

Член од
21 март 2012
Мислења
31
Поени од реакции
2
zdravo nov sum na forumov i imam edno prasanje.idam vo teretana veke godina dena i nemav nikakvi suplementi koristeno od strav vlean od moabeti od tipot hemii se stetni se itn...pred 2 nedeli pocnav da pijam whey proteini pola izolat pola koncentrat.pijam 1 casa pred vezbanje i 1 posle vezbanje a denovite koga ne idam vo teretana pijam po 1 casa a nekogas ne ni pijam gledam poveke od ishrana da mi e vnesot na proteini.se bese toa vo red se dodeka ne otidov na lekar i se iznaslusav 100 raboti za kako se stetni proteinite "HEMIJATA" prasakot ostanuval vo bubrezi,se lepele za srceto ne se lepele samo za muskulatura...itn jas od tie moabeti nisto nemozam da najdam na internet nikade ne pisuva deka proteinite se stetni pa sakam ako moze nekoj poiskusen sto gi koristel da mi kaze dali imal nekoe nesakano vlijanie od niv...lekarot mn me pokoleba na pola pamet sum dali da prodolzam da gi zimam inace imam 22 god nemam zdrastveni problemi postojano se bavam so sport 190 visina 80 kg fala.

Kajgana Shop

На врв Bottom