Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Не му е прва повреда, и трицепсот го има повредено паѓајки по скали.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Штета за Бренч, човекот се убива во теретана и годината кога формата му е можеби најдобра нема да настапи во Лас Вегас.

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Za tricepsot znam deka mu bese povreden ama neznam deka mu e pagajki po skali i ovaa povreda gledam deka ne mu e vo teretana :S NajjjHc Vezbac od site nema pozdiven od nego i Brajan Dobson kazuva vika ovoa ne e samo za videata sekoj trening vakov e ....Ama i mn brzo se oporavi po povredata od tricepsot ajde belki ke se vrati za Arnold Classic

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Може ваше мислење за програмава?
Добра е како за почетник во теретана? Ќе ми помогне ли при постигнување на моите цели? (дефиниција и малку мускулна маса)
Ако си за дефиниција и малку мускулна маса,ја ти препорачувам да си земеш ластик,супер вежби можеш да напраиш со ластик,башка ги вежбаш сите мускули и ти дава повеќе флексибилност и сила.

resistance-bands.jpg
--- надополнето: Aug 22, 2011 8:07 PM ---
Исфрлање на мастите може многу да делува врз начинот на вежбање.. Барем кај мене имам осетено ако немам масти во исхраната .. Губам на концентрација и енергија при вежбање ..
Многу јасно,и ја кога немам масти во исхраната имам недостаток на концентрација и енергија.

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Почнав денес со тренинг. Како што спомна некој член претходно, со помош на инструкторот таму поминав повеќе справи (за стомачни, кардио, нозе, грб, трицепс) и се запознав со нивниот начин на функционирање.
Одлучив првата недела во теретана да ми биде без поголеми оптеретувања, тежини и форсирање. Кога организмот ќе ми навикне на вежбањето, сигурно ќе прашам тука за ваш совет што понатаму.

Ви благодарам на сите.

Член од
22 август 2011
Мислења
44
Поени од реакции
18
Дечки, ај едно прашање. Дечко ми е многу слаб а сака да оди во теретана. Јас пробувам да го убедам дека нема логика да вежба кога ништо нема да му се познава на тоа исушено телце. Ама зошто и јас не се разбирам баш, ме интересира каква треба да биде исхраната, а какви вежбите за да се оформи колку-толку?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Дечки, ај едно прашање. Дечко ми е многу слаб а сака да оди во теретана. Јас пробувам да го убедам дека нема логика да вежба кога ништо нема да му се познава на тоа исушено телце. Ама зошто и јас не се разбирам баш, ме интересира каква треба да биде исхраната, а какви вежбите за да се оформи колку-толку?
Баш обратно. Ако е веќе слаб му останува само да вежба за да нафрли муслуки. Да беше дебел ќе требаше првин да ослабнува или паралелно да ослабнува и да вежба како и да е дупла работа. Тоа да оди во теретана е супер одлука за луѓе кои природно се многу слаби и неможат да качат маса само треба многу време, труд, дисциплинираност и посветеност. Во глобала треба да јаде повеќе протеини кои ги има во месо, јајца, туна, млеко, никулци, сирење... Темава е доста широка но ако појде во теретана веројатно ќе се заинтересира и самиот ќе почне да се информира за истата.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Нека внесува 2 литра млеко + 10 јајца + 1 туна + 300 грама месо на ден + нека продолжи да внесува се што внесува до сега, па ке видиме дали нема ништо да му се познава.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mj
Член од
9 јули 2011
Мислења
58
Поени од реакции
21
Поздрав до сите љубители на овој спорт.

Досега вежбав дома со тегови и на импровизирана бенч клупа, но од следната недела планирам да посетувам теретана.
Би ги замолил поискусните да состават програма прилагодена за 16 годишно момче, со висина од 175 центимери и тежина околу 65 килограми. Целта ми е поголема мускулна маса, заедно со дефиниција.
Нутриционистички совети би ми дошле добро. Од суплементи земам Whey протеин и понекогаш креатин.

Ви благодарам
Кристијан
Nurticisticki sovet bi ti preporacala herbalife priroden milsejk so site potrebni vitamini i minerali za top den.hranata treba da se knzumira na sekoi tri casa znaci denot go pocnuvas so sejkot a dokolku go nemas go pocnuvas so cist protein(jogurt,sirenje,leka,grav,,grasak,jajca kolku sakas belki ali samo edna zolcka posle tri sati doaga uzinata toa e ovosje i nekolku jatkasti plodovi(orevi,lesnici,bademi)posle tri sati doaga rucekot znaci rucek ona sto ima za jadenje posle tri sati uzinata normalno ovosje i isto posle tri sati doaga vecerata ali mora da e proteinska.dorucekot e najvazen mnogu luge gresat sto ne doruckuvaat ne jadat 5-6 sati i posle ke se natupaat,dorucekot mora da se izedi vo prviot cas od pocetokot na denot.E sega dokolku sakas na masa da odis jadis pogolema kolicina na proteini i druga zdrava hrana.Jadenjeto na sekoi tri sati go podobruva metabolizmot i sepak ti se podobruva energijata.Ete od mene sovet koj mene mi go preporacaa i se custvuvam mnogu dobro sepak jas za slabeenje go pravam toa:D

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Nurticisticki sovet bi ti preporacala herbalife priroden milsejk so site potrebni vitamini i minerali za top den.hranata treba da se knzumira na sekoi tri casa znaci denot go pocnuvas so sejkot a dokolku go nemas go pocnuvas so cist protein(jogurt,sirenje,leka,grav,,grasak,jajca kolku sakas belki ali samo edna zolcka posle tri sati doaga uzinata toa e ovosje i nekolku jatkasti plodovi(orevi,lesnici,bademi)posle tri sati doaga rucekot znaci rucek ona sto ima za jadenje posle tri sati uzinata normalno ovosje i isto posle tri sati doaga vecerata ali mora da e proteinska.dorucekot e najvazen mnogu luge gresat sto ne doruckuvaat ne jadat 5-6 sati i posle ke se natupaat,dorucekot mora da se izedi vo prviot cas od pocetokot na denot.E sega dokolku sakas na masa da odis jadis pogolema kolicina na proteini i druga zdrava hrana.Jadenjeto na sekoi tri sati go podobruva metabolizmot i sepak ti se podobruva energijata.Ete od mene sovet koj mene mi go preporacaa i se custvuvam mnogu dobro sepak jas za slabeenje go pravam toa:D
Во Herbalife шејкот мнозинството од протеинот што е во него е од СОЈА. А сите знаеме дека сојата кај машките намалува тестостерон.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
он топик:

herbalife го користат само фенси спортисти и "вегетиријанци" , а неверувам дека постои бодиблдер или некој добар спортиста/борец со здрав памет што би дал толку пари за нешто такво... другото што си го пишалa - топ совет и амин :D

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Кога сме кај стероидите, има интересна документарка „Bigger, Stronger, Faster". Вреди да се погледа.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Дали некој има користено да ми даде совет што да очекувам :

http://www.gladijatori.com/optimum-nutrition-serious-mass_p70.html
Гејнер како гејнер, ако е проследен со добар тренинг и добра исхрана резутатот е неизбежен.
Рејтингот на официјалната страна за бодибилдинг му е 8.5/10

Kajgana Shop

На врв Bottom