Блам држава

Член од
4 октомври 2019
Мислења
587
Поени од реакции
1.275
Edna od najseksite policajki uste pred 5 godini zimase 40000 plata, dala totalen otkaz I ojdena e so deckoto vo McDonald's da rabotat. Najbogatiot drugar veke cela godina plue po nefunkcionalnosta..... a najtvrdokorinite vo opstinite plus 6 dodatoci od komisii I nadzorni odbori....prizbavaat deka ne fukncionira nisto... I deka sum znael sto sakam I da uspeam sto sum zamislil.... a jas 8 meeeca cistev vcinja za pocetok.......Ali koga ke cues sareni taka da izjavat.... site gomna znaes deka ne bile za djawe...

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.205
Поени од реакции
12.144
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.460
Поени од реакции
7.825

Почитувани, денеска, до ОЈО поднесов Кривична пријава против министерот О.Спасовски и поранешниот претседател на Владата З.Заев, за кривичното дело: Злоупотреба на службената положба и овластување (чл 353 ст.3 од КЗ) поради НЕИЗВРШУВАЊЕ на своите службени должности за усогласување на документите од страна ЈАВНАТА администрација (меѓу кои и на личните документи на граѓаните), а О.Спасовски и за ПРЕЧЕКОРУВАЊЕ на своите службени должности извршено, спротивно на правниот систем, со негово УСМЕНО прогласување за неважечки на издадени важечки документи согласно законите за лични документи во рокот од 5-те години, во кој јавната администрација била должна да ги усогласи, а поради нивна вина тоа не го сторила… со што се предизвикува ЗНАЧИТЕЛНА материјална штета за граѓаните....
:pos: правна држава нема што.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
Едни учебници не умеат со години да испечатат, гревовиве ќе затварале поглавја и ќе влегувале во ЕУ :lolzz:

Дудуци, да не беше Грујо уште ќе игравме ора пред амбасади за визи.
ne deka i grujo bese sjajen ama za ovie bukvlano e ajnshtajn... zalosno e kolku e ova tocno, od drzava kade imase sistem i funkcioniraa rabotite iako ne sekogas najdobro ili fer do drzava kade ucebnici ne znaat da istampaat, kade srbija ne vakcinira i hrani, bugarija ne ucenuva i ljocki ni se pola ministri i si se slikaat so znaminja na golema albanija vo mkd.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.630
Поени од реакции
8.448
ne deka i grujo bese sjajen ama za ovie bukvlano e ajnshtajn... zalosno e kolku e ova tocno, od drzava kade imase sistem i funkcioniraa rabotite iako ne sekogas najdobro ili fer do drzava kade ucebnici ne znaat da istampaat, kade srbija ne vakcinira i hrani, bugarija ne ucenuva i ljocki ni se pola ministri i si se slikaat so znaminja na golema albanija vo mkd.
Pred 25 godini imashe edna emisiha se vikashe
BARAVTE - GLEDAJTE

koga VMRO jadea lajna i kazhuvaja shto ne ceka so SDSM prodaenoto Makedonce za Sendvici, Maslo i prazni vetuvanja si ja prodade dushata na Djavolot. I sega drug mu e kriv.

Abe poglednete naokolu i videte kolku Makedonci ce vidite shto se spremni da se borat na bilo koj nacin za Makedonija bez pomisla na nekoja privilegija za posle toa.

I da VMRO bea curuk zatoa shto zaletaja i na krajot salam gluposti napraja. Ama da bea malce poskromni i denec ce bea na vlast.

Последно уредено:

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.634
Поени од реакции
1.205
https://kajgana.com/mechka-i-dve-mechina-ubieni-vo-zhirovnica

Тоа е таа стока со која треба да живееме.
A sto treba da cekaat nekoe dete da bide napadnato/izedeno pa da se prezemat merki??
O Anima mundi,informiraj se prvo za situacijata na teren,celiot kraj e teroriziran,meckite vo potraga po hrana sleguvaat sto podolu i poblisku do naselenite mesta,licno imam videno poveke videa kadesto meckite burickaat vo kontenjeri ili se setaat po dvorovi.
Stokata e vo instuticiite i vo Nacionalniot park.

Член од
16 јули 2021
Мислења
383
Поени од реакции
778
A sto treba da cekaat nekoe dete da bide napadnato/izedeno pa da se prezemat merki??
O Anima mundi,informiraj se prvo za situacijata na teren,celiot kraj e teroriziran,meckite vo potraga po hrana sleguvaat sto podolu i poblisku do naselenite mesta,licno imam videno poveke videa kadesto meckite burickaat vo kontenjeri ili se setaat po dvorovi.
Stokata e vo instuticiite i vo Nacionalniot park.
Па не сум анима мунди друже, ама нека биде, очигледно само тие можат да коментираат за вакви работи. Нејсе, ситуацијата на терен е тоа што сме ја направиле, сме им оголиле на мечките тоа што им е природна храна и територија, па сеа ќе плачеме децата, абе природата си има баланс, сме ја сјебале, затоа ти кажувам стока, прво ко луѓе, а ко држава коментар нема, да не истребувале нас животните коа сме им зимале све, немало да биде вака.
И да, редко напаѓаат мечки луѓе, скоро и да не напаѓаат, ама нашиот став што ги ебам, ќе ги убијам е топ. Ја убиле мечката, ок, нека биде, деца напаѓаат дрн мрн, зашто мечињата, тие барем можеле да ги однесат у зоолошка, тоа е на ниво у војна да убиваш деца, ама ајде, да чујам твоја перспектива, и „опасните“ мали мечиња ли биле директна закана?

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.634
Поени од реакции
1.205
Па не сум анима мунди друже, ама нека биде, очигледно само тие можат да коментираат за вакви работи. Нејсе, ситуацијата на терен е тоа што сме ја направиле, сме им оголиле на мечките тоа што им е природна храна и територија, па сеа ќе плачеме децата, абе природата си има баланс, сме ја сјебале, затоа ти кажувам стока, прво ко луѓе, а ко држава коментар нема, да не истребувале нас животните коа сме им зимале све, немало да биде вака.
И да, редко напаѓаат мечки луѓе, скоро и да не напаѓаат, ама нашиот став што ги ебам, ќе ги убијам е топ. Ја убиле мечката, ок, нека биде, деца напаѓаат дрн мрн, зашто мечињата, тие барем можеле да ги однесат у зоолошка, тоа е на ниво у војна да убиваш деца, ама ајде, да чујам твоја перспектива, и „опасните“ мали мечиња ли биле директна закана?
Vidi druze,ne deka opravduvam ubivanje zivotni poso neli zivotnive nema da ja razberat porakata da ne sleguvaat vo naseleni mesta ali barem porakata da razberat nadleznite i Nacionalniot park makar na vaka radikalen nacin. Isto kako so kucinjata skitnici,sekoj den napadi/kasnuvanja vrie niz pomalive mesta i ne se prezema nisto. A ako zeme nekoj da gi ispuka togas ke izbuvnat site.

Член од
16 јули 2021
Мислења
383
Поени од реакции
778
Vidi druze,ne deka opravduvam ubivanje zivotni poso neli zivotnive nema da ja razberat porakata da ne sleguvaat vo naseleni mesta ali barem porakata da razberat nadleznite i Nacionalniot park makar na vaka radikalen nacin. Isto kako so kucinjata skitnici,sekoj den napadi/kasnuvanja vrie niz pomalive mesta i ne se prezema nisto. A ako zeme nekoj da gi ispuka togas ke izbuvnat site.
Вака кажано, во право си, се согласувам, ваљда ќе чујат па да се преземе нешто, па да биде лошото за добро е на крај.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.452
Поени од реакции
39.092
Не заебавајте мечка е, не маче.

Точно е дека на големо се уништува природата, али дури и во тој случај човечкиот живот е приоритет пред било која друга животинка. Нема тука место за емоции, во секоја држава би биле убиени предатори во населено место.

Kajgana Shop

На врв Bottom