Блам држава

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.890
Поени од реакции
7.192
20230803_213214.jpg

Така е, сега е партиската книшка критериум за станување професионален војник.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350

Таа пачаврата што хистеришеше на прес зошто некој не рекол Северна, денес друга глупост направила!
Новинарка!? (Наводно е, или некој и дал акредитација..)
У пракса, момево не е нешто тачно у глаата!
Или па е само глупо ко точило и ја користат за вакви екцеси(?)
Затоа и иде во темава…
Да не бевме блам држава, оваа одамна ќе беше у некоја институција, или на апови или зад решетки!

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.747
Поени од реакции
22.949
Оваа или е психички случај или ја користат за одвлекување внимание од одредени теми. Трето не знам што би можело да биде.

Кај истава новинарка(?) беше вршен претрес во врска со упадот во Собранието на 27ми април, поточно во врска со претепувањето на Зијадин Села.

На дел од новинарската заедница и беше невообичаено присуството на Александра Дуковска, поранешен новинар во неколку медиуми, која беше видена на една од најексплицитните видео снимки со фотоапарат во рацете. Таа беше во непосредна близина на осомничените за обид за убиство, татко и син, кои го влечеа Села низ ходниците, во бесознание и раскрварен.
Не е познато за кој медиум известувала Дуковска од случувањата во Собрание, но таа може да се види речиси на сите поважни настани во Скопје.
Обвинителот Дарко Јакимовски нагласи дека на снимката се гледа и новинарка за која сведоците зборуваа дека цело време снимала и кај којашто бил извршен претрес за да ѝ се одземат видеоснимките.
По се изгледа типката не е акредитиран новинар во ниеден медиум. Има свој YouTube канал на кој објавува видеа од разни настани.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.544
Поени од реакции
770

Ова не заслужува коментар...

Девојче единче. Прегазена на пешачки од страна на пијан човек, не застанува да пружи прва помош, се дава во бегство и се крие, не покажува експлицитно каење и жал, освен што ја признава вината, претходно имал казни за возење под дејство на алкохол. Денес апелација му ја намалува казната. Утре, ако има земјава критична маса треба да го блокира работењето на истиот тој суд.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.986
Поени од реакции
11.350
Оваа или е психички случај или ја користат за одвлекување внимание од одредени теми. Трето не знам што би можело да биде.

Кај истава новинарка(?) беше вршен претрес во врска со упадот во Собранието на 27ми април, поточно во врска со претепувањето на Зијадин Села.

По се изгледа типката не е акредитиран новинар во ниеден медиум. Има свој YouTube канал на кој објавува видеа од разни настани.
Нешто е многу сумљиво тука…
Баш сега и го посетив ЈТ каналот(нормално не сум до толку, па некое видео да пуштам :rolleyes: )
Ама у просек од 1 до 10 views има на видеата, па уште и на англиски демек напишала…
Што отвора две можности..
1.Или момево е скроз нетачна, и у некоја шизофренија си умислила дека е нешто новинарка/репортерка… очигледно ни по дома не и ги гледаат видеата со 5 views у просек…
2.Или одработува за некој под параван на новинарство…

Факт е дека некој и дал акредитација штом влегла на конференција на Влада! Нема друг начин…
И моментов дека учествувала(или бар била присутна) на настаните од 27-ми Април, е скроз сумљив.
Еднаш северЏанка, еднаш патриот, еднаш шизофреник… стварно не можам профил да и направам…

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Со комуњарски камења по комуњарска глава.

Уште луѓето во Македонија не разбираат дека објективно тоа кој кај бил на одмор е најмал проблем?

Нема нешто покомуњарско од тоа да направат дека најголем проблем било кој каде е на одмор.

Престанете да се лажите со комуњарски глупости.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.356
Поени од реакции
26.369
Баш сега и го посетив ЈТ каналот(нормално не сум до толку, па некое видео да пуштам :rolleyes: )
Ама у просек од 1 до 10 views има на видеата, па уште и на англиски демек напишала…
1.Или момево е скроз нетачна, и у некоја шизофренија си умислила дека е нешто новинарка/репортерка… очигледно ни по дома не и ги гледаат видеата со 5 views у просек…

Факт е дека некој и дал акредитација штом влегла на конференција на Влада! Нема друг начин…
И моментов дека учествувала(или бар била присутна) на настаните од 27-ми Април, е скроз сумљив.
Еднаш северЏанка, еднаш патриот, еднаш шизофреник… стварно не можам профил да и направам…
Под еден е. Акредитации даваат прилично лесно, особено затоа што онлајн новинарството ни е нерегулирано, а Саше Политико мора да добие некако, нели.

На 27ми била истото што била и тука. Се упикала со камера таму, и снимила свашта, и што треба и што не треба, па полиција ја собрала чисто да види што има документирано.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.487
Поени од реакции
84.947

ja пишав пред доста страни што е она, али кој како ме сфатил

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.797
Поени од реакции
37.801
Обезната ќе барала од УЧК да им дозволи да направат споменик за жртвите на УЧК. :vozbud:
... не е проблем што е „обезна“ (може е од болест), проблемот е што толку и сечи тоа мозокот и не се контролира што јавно изјавува, таа моментално ја има функцијата „ Министер за Одбрана на СМКД“, а со таа изјава само потврдува дека истата како институција нема ингиренции на таа територија каде веќе по втор пат барала „дозвола“ за изградба на споменик на погинатите бранители,

...значи немам зборови кај ги најдоа феномениве, еден како сите, сите за никаде, секој ден ни ја вреѓаат интелегенцијата, психијатрија под отворено небо у пм!:facepalm:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.482
Поени од реакции
23.441
... не е проблем што е „обезна“ (може е од болест), проблемот е што толку и сечи тоа мозокот и не се контролира што јавно изјавува, таа моментално ја има функцијата „ Министер за Одбрана на СМКД“, а со таа изјава само потврдува дека истата како институција нема ингиренции на таа територија каде веќе по втор пат барала „дозвола“ за изградба на споменик на погинатите бранители,

...значи немам зборови кај ги најдоа феномениве, еден како сите, сите за никаде, секој ден ни ја вреѓаат интелегенцијата, психијатрија под отворено небо у пм!:facepalm:
Па не е проблем тоа што е обезна, јас не ја навредив ниту пак тоа ми беше целта, јас само констатирав факт. :toe:

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.827
Поени од реакции
17.055

Села убаво му кажа на Зеко, знае тој добро дека беше наместен... ова со 27 е едно од Серијата фуцк ин Браин што и се прават на Јавноста, почнувајки со Атентатите, Вејце, Карпалак, Радуша, Дивље....
впрочем небитни се извршителите, туку ГЛАВНИТЕрежисери... не помошници режисери
Автоматски споено мислење:

сега ќе се јават од штабо, Апашиев може зема хонорар во ПроРуски Егупт што не го пријавил во ДСК, со брада ала ЧЕ да ги плаши Ајкулчињата :icon_mrgr:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom