А1 Македонија (VIP)

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Дечки некоја информација кога ке биде следното намалување на цени во VIP (или ONE), да знам дали за кратко време ке паднат цените на телефоните или да купам нешто сега да не чекам џабе ако не е за брзо ?

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373
Дечки некоја информација кога ке биде следното намалување на цени во VIP (или ONE), да знам дали за кратко време ке паднат цените на телефоните или да купам нешто сега да не чекам џабе ако не е за брзо ?
Најчесто пред Нова Година има попусти, сега брзо не ми се верува...

Член од
17 декември 2007
Мислења
28
Поени од реакции
5
дајте добар предлог до 6000 ден со андроид на М пола месечна претплата. И дали знаете дали можи од антарис/ханди кои соработуваат со вип да се земи телефон кој не е од понудата на вип

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
дајте добар предлог до 6000 ден со андроид на М пола месечна претплата. И дали знаете дали можи од антарис/ханди кои соработуваат со вип да се земи телефон кој не е од понудата на вип
За тие пари веројатно најдобрите можности ти се HTC Desire C за 6.500 (без интернет) и Alcatel OT-955 за 5.500 (исто без интернет). Еве споредба на двата телефона на GSMArena. Ако лично ме прашуваш, Алкателот има подобри карактеристики во скоро се. Поголем екран, резолуција, меморија, процесор, предна камера, батерија. HTC e поголем бренд кај Андроидите, па ако сакаш поизвикано име со мал екран, зимај го него.

Член од
17 декември 2007
Мислења
28
Поени од реакции
5
За тие пари веројатно најдобрите можности ти се HTC Desire C за 6.500 (без интернет) и Alcatel OT-955 за 5.500 (исто без интернет). Еве споредба на двата телефона на GSMArena. Ако лично ме прашуваш, Алкателот има подобри карактеристики во скоро се. Поголем екран, резолуција, меморија, процесор, предна камера, батерија. HTC e поголем бренд кај Андроидите, па ако сакаш поизвикано име со мал екран, зимај го него.

И јас го гледав алкателот ама незнам не слушам мн убави мислења за него велат мн на поправка имало алкатели, имал проблем со тачот со вифиот. ама сепак најверојатно е како ќе ти се погоди оти па некои велат дека се презадоволни. А инаку за на пола претплата М се додава уште 1500 ден на таа сума :D прашав така ми кажаа цената што е на сајтот за М фрее плус 1500 денари. така да цената на алкателот би била 7000 ден.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
И јас го гледав алкателот ама незнам не слушам мн убави мислења за него велат мн на поправка имало алкатели, имал проблем со тачот со вифиот. ама сепак најверојатно е како ќе ти се погоди оти па некои велат дека се презадоволни. А инаку за на пола претплата М се додава уште 1500 ден на таа сума :D прашав така ми кажаа цената што е на сајтот за М фрее плус 1500 денари. така да цената на алкателот би била 7000 ден.
Не знаев дека сакаш да ја задржиш тарифата и како им се цените на стари тарифи. Како и да е, не се многу 1.500 денари да доплатиш, ама ти си знаеш.
И во право си со тоа како ќе ти се погоди, ама затоа имаш гаранција, уста да се расправаш и раце да тепаш ако не се погоди. И АЕК може да ти помогне, мене ми направија фрка ВИП, и поднесов приговор во АЕК кој ми го уважија по што ВИП се извини и две сметки гратис добив. Не си сам! :P

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Ова со 1500 плус ти е ако го продолжиш договорот 3 месеци пред истекот, ако го продолжуваш 1 месец пред истекот на договорот ти важат цените од М тарифата. Ова било поради претходните корисници кои „чекале“ до 1 месец (бидејќи порано така било) за обнова на договор, да не биле оштетени.
Така ако не ти се брза почекај до 1 месец пред истекот, па можеби и поубава понуда за телефони ќе имаш. :)

Член од
17 декември 2007
Мислења
28
Поени од реакции
5
не не јас сум на М тарифа ама од старите плаќам половина месечна претплата. На страната од вип цените се за фрее М јас прашав во антарис и ми рече таа тетката таму дека на тие цени од страната на вип треба да додам 1500 денари се јавив во контакт центар и тие за алкател от 995 ми кажаа 7000 денари со што се потврдува со тоа што ми го кажаа во антарис. инаку во меѓувреме го најдов овој ценовник на странта од вип http://www.vip.mk/wsi.php/6409/GeneralPricelist_Postpaid_20120716.pdf на 18 та страна од овој пдф има ценовник за мобилни ако сакаш да го задржиш договорот пола месецна претплата.
Поздрав.
п.с некој одовде искуство со алкател от-995?

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Ова со 1500 плус ти е ако го продолжиш договорот 3 месеци пред истекот, ако го продолжуваш 1 месец пред истекот на договорот ти важат цените од М тарифата. Ова било поради претходните корисници кои „чекале“ до 1 месец (бидејќи порано така било) за обнова на договор, да не биле оштетени.
Така ако не ти се брза почекај до 1 месец пред истекот, па можеби и поубава понуда за телефони ќе имаш. :)
Без разлика дали ќе го продолжиш договорот 3 или 1 месец пред истекот цените на телефоните се плус 1500 и ги има во Ценовникот на Вип за постдејд и си важат од 17.07.2012. Кој си зеде телефон пред тој рок си зеде кој не ќе си доплати макар и да чека и ден пред истек.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Како можам да проверам колку бесплатни минути имам потрошено и колку ми остануваат на постпејд ?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ме интересира лозинката дали ја пишува на постпејд договорот, да не го барам низ куќа за џабе ако ја нема на него :P
Не знам дали имаш во договорот. Оди на страната и регистрирај се, после ќе можеш да провериш.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Не знам дали имаш во договорот. Оди на страната и регистрирај се, после ќе можеш да провериш.
Се регистирав, ама за да имам привилегија за проверување Он-лајн сметка треба да ја пишам лозинката наведена во договорот :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom