А1 Македонија (VIP)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
За тој што прашуваше погоре дали може да се продолжи по иста тарифа, да може. Ти веќе имаш склучено договор со нив под тие услови, и немаат право да ти го менуваат освен сам ако не сакаш.
И тоа што го зборите дека за 295 имаш се, мислам дека не е така. Со тие 295 имаш 1.000 минути кон ВИП, а 295 денари за трошење кон останати оператори. Пораките не се вклучени во тарифата, се наплатуваат дополнително.

е оти вакви работи кажваш :/ договорот скоро ми истеква, и планирам да се префрлам во ОНЕ, а овие некогаш знат добро да понудат, а понудата во ОНЕ е до 31ви август.... ааах
Друже ако не се брзаш, и ако сакаш да останеш на ВИП, почекај додека да исфрлат нови тарифи и цени. Си чекал толку време, за месец дена ќе биде. Дури и да ти истече договорот на 31 август, не мораш одма да одиш да продолжиш. Ако има нешто, ќе пишам.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
За тој што прашуваше погоре дали може да се продолжи по иста тарифа, да може. Ти веќе имаш склучено договор со нив под тие услови, и немаат право да ти го менуваат освен сам ако не сакаш.
И тоа што го зборите дека за 295 имаш се, мислам дека не е така. Со тие 295 имаш 1.000 минути кон ВИП, а 295 денари за трошење кон останати оператори. Пораките не се вклучени во тарифата, се наплатуваат дополнително.
Грешка вклучени се во претплатата т.е. тие 250 денари ги трошиш кон други оператори и за СМС и интернет.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Сега на тие што сакаат да ги продолжат договорите со услови на пола претплата телефоните им ги рачунаат од 1500-2000 денари повеќе отколку што чини на неговата тарифа. Пример LG L3 ако си бил на М тарифа пола претплата и бил 2000 ден сега ќе е 3500 или 4000 илјади.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
Сега на тие што сакаат да ги продолжат договорите со услови на пола претплата телефоните им ги рачунаат од 1500-2000 денари повеќе отколку што чини на неговата тарифа. Пример LG L3 ако си бил на М тарифа пола претплата и бил 2000 ден сега ќе е 3500 или 4000 илјади.
ова ново ли е? пошто пред 2 месеца земав лг л3 и платив само 2000 ден, нормално на пола претплата.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
ова ново ли е? пошто пред 2 месеца земав лг л3 и платив само 2000 ден, нормално на пола претплата.
Да ново е со тоа што сега даваат и пред да ти заврши договорот 3 месеци да можеш да го обновиш за тебе беше еден месец.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
Да ново е со тоа што сега даваат и пред да ти заврши договорот 3 месеци да можеш да го обновиш за тебе беше еден месец.
да така е 1 месец, ова не им е добро тогаш треба све исто да си биде, али тоа е тоа.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Фала за информацијата за пораките, јас веројатно го трошам лимитот и пораките ги гледам дека ми ги ценат.

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Може да се продолжи договорот пред да биде истечен?
Не знам дали јасно го поставив прашањето, ама пример ние треба да го продолжуваме договорот во Март, е прашањево ми е дали може пред Март да се продолжи договоров дека ми се брза за нов телефон?Или мора да се чека до март?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Може да се продолжи договорот пред да биде истечен?
Не знам дали јасно го поставив прашањето, ама пример ние треба да го продолжуваме договорот во Март, е прашањево ми е дали може пред Март да се продолжи договоров дека ми се брза за нов телефон?Или мора да се чека до март?
Да се јавиш на 077 1234 ќе го имаш инстант одговорот.

Можеш да продолжиш порано. Ако земеш нова тарифа, од овие сега што се за 500, 800.... можеш три месеци порано. Ако не планираш да менуваш тарифа, мислам дека е најмногу месец пред да ти истече.

Kajgana Shop

На врв Bottom