А1 Македонија (VIP)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
не... тоа се рачуна колку време ти останало од договорот. за секој месец има пенал кој изнесува процентуално цената од апаратот и претплатата. значи да речеме телефонит коштал 4000, си потпишал договор на 24 месеци со 400 денари претплата. после 12 месеци одлучуваш да раскинеш договор тоа ке ти биде тогаш околу 4800 претплатите плус 2000 за телефонот значи со се каматичката околу 7000 ке да платиш за пенали на раскинување договор.
Ооо многу бе, не ти се исплаќа да го раскинеш... Беља работа.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
па договор си е договор... читај убаво што потпишуваш зашто после е*ење нема каење... и јас на времето лапнав усб интернет модем од космофон и им штракнав договор еден. после 6 месеци направив нов договор за продолжување, за 5 дена подоцна истиот интернет да го намалат само на3 гига, а јас им штекам мобилен интернет од 10 гига. имам лаптоп и низ цела мк имам интернет за 900 денари... ама они се потпишаа и го заверија тој договор и мора да си го испочитуваат иако не им е исплатлив истиот, било промоција бла бла бла... ако сакаат да го раскинат договорот ке ги тужам и ке добијам големи пари. така и ти, или испочитувај го договорот или плати пенали...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Абе знам дек по ебање немат каење :pipi:, ама имам 2 бројчиња на договор по 2 години, и сега едниот не ми требит.. И зато. И + ич не сум задоволен од Вип, Т-Моб. се 100 пати подобри.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.158
Поени од реакции
8.246
Абе знам дек по ебање немат каење :pipi:, ама имам 2 бројчиња на договор по 2 години, и сега едниот не ми требит.. И зато. И + ич не сум задоволен од Вип, Т-Моб. се 100 пати подобри.
100 пати подобар само кај бабати чифтијаните

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Вака сега.Имам 3 броја на Тмобиле на 1000 денари предплата.До ДДВ негде 1180 али нон стоп плаќам над 1300 ден. а нигде не вртам.Крадат педерите.Сега ме интересира пошто нели донесоа некој закон да можеш да се префрлиш на друга фирма и да си го зачуваш истиот број.Сакам да зачувам само еден број и да се префрлам на Вип или Оне нормално на помала предплата.Финтата е што прашував во Тмобиле ми рекоа дека неможе (ама може и лажат гомнарите).И ако може кога треба да се направи тоа (да потпишам нов договор со друга фирма) пошто ако не го продолжам договорот со Тмобиле ти го зимаат бројот.Да го направам од Постпејд во Припејд ми рекоа во Тмобајл дека неможе.Е сега ако знае некој чаре да си го задржам бројот односно како да сменам фирма и дали треба да потпишам пред да ми заврши овој договор да не биде после касно.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Вака сега.Имам 3 броја на Тмобиле на 1000 денари предплата.До ДДВ негде 1180 али нон стоп плаќам над 1300 ден. а нигде не вртам.Крадат педерите.Сега ме интересира пошто нели донесоа некој закон да можеш да се префрлиш на друга фирма и да си го зачуваш истиот број.Сакам да зачувам само еден број и да се префрлам на Вип или Оне нормално на помала предплата.Финтата е што прашував во Тмобиле ми рекоа дека неможе (ама може и лажат гомнарите).И ако може кога треба да се направи тоа (да потпишам нов договор со друга фирма) пошто ако не го продолжам договорот со Тмобиле ти го зимаат бројот.Да го направам од Постпејд во Припејд ми рекоа во Тмобајл дека неможе.Е сега ако знае некој чаре да си го задржам бројот односно како да сменам фирма и дали треба да потпишам пред да ми заврши овој договор да не биде после касно.
преносливост на бројд на пост пејт

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.158
Поени од реакции
8.246
лажат и те како :)) Види сеа јас бев на договор на 2 години али не преку фирма, него обичен корисник ..после тие 2 години договор не се продолжува, него си иде месец за месец додека не се префрлив во ВИП со истиот број, и можам да кажам слободно дека моментално за разговори нема поефтин..

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
лажат и те како :)) Види сеа јас бев на договор на 2 години али не преку фирма, него обичен корисник ..после тие 2 години договор не се продолжува, него си иде месец за месец додека не се префрлив во ВИП со истиот број, и можам да кажам слободно дека моментално за разговори нема поефтин..
Значи треба да чекам да ми заврши договорот или може да одам предвреме да се префрлам на ВИП.И колку имаш сега предплата или колку е најмалата?Јас сакам само 1 број да задржам не ми треба телефон (апарат од кај нив) само да бидам на Постпејт со мала предплата и нормално колку ќе си потрошиш толку да си платиш.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
ако не ти е завршен договорот нема да ти дозволат да се префрлиш. прво договорот да истече па после да се префрлуваш...

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Дали може да се префали мојот број од мое име на име на друго лице?

Член од
9 септември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
10
Фала другар!

--- надополнето ---

Сакам да го прекинам договорот со вип го користам веќе пола година и одам за странство нема да ми го треба дали може? ми останува уште година ипол?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ската работа, гледам телефонот пишува 0 денари и нормално одиш целиот таков хеппи да го земиш..... И ти вика овај е 0 денари ама треба да плаќаш на претплатата + 400 денари за интернет.

:tapp:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.520
Ај една молба до VIP оператор да донесат барем по 4-5 мобилни телефони во своите салони, наместо сегашните 2-3.

Благодарам.

Kajgana Shop

На врв Bottom