А1 Македонија (VIP)

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Мене ми истекува договорот од 24 месеци постпејд некаде после Нова година и не знам зошто ама денес ми стигна понуда за продолжување на договорот на уште 2 години. Јас сум на Vip Smart M и сега ќе имам право на пола месечна претплата и 0 ден. со Вип мрежа засекогаш. Значи наместо нормалните 500 ден. ќе плаќам 295 и ќе ги имам истите 1000 бесплатни минути.
Покрај тоа ми следува нов мобилен телефон бесплатно. Vip 626, VF 547 или Sony Ericsson Spiro, за мојот пакет (М).
Баш ме интересира дали ако моиве се откажат од нивните телефони ќе ми следува некој подобар мобилен.. E 72, N 97 или некој Blackberry рецимо :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.107
Откажувањето на други броеви нема врска. Секој број си е приказна за себе. Во зависност од тоа колкави сметки си правела, кој пакет си и слично ти одредуваат телефони кои можеш да ги земеш за беспари, или пак доплата за поубави модели. Со претплата од 300 денари никој не ти дава за беспари убав телефон.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Мене ми истекува договорот од 24 месеци постпејд некаде после Нова година и не знам зошто ама денес ми стигна понуда за продолжување на договорот на уште 2 години. Јас сум на Vip Smart M и сега ќе имам право на пола месечна претплата и 0 ден. со Вип мрежа засекогаш. Значи наместо нормалните 500 ден. ќе плаќам 295 и ќе ги имам истите 1000 бесплатни минути.
Покрај тоа ми следува нов мобилен телефон бесплатно. Vip 626, VF 547 или Sony Ericsson Spiro, за мојот пакет (М).
Баш ме интересира дали ако моиве се откажат од нивните телефони ќе ми следува некој подобар мобилен.. E 72, N 97 или некој Blackberry рецимо :)
Со твоја доплата можеш да го земеш кој сакаш телефон.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Овој можеш да го земеш коа сакаш и за 0 денари имаш 1 модел во м пакетот.
Арно ама мора дополнителни 690 денари да плаќаш за блекбери услуга.
А блекбери без блекбери услуга не се продава или зимаш пакет или ништо.
Тоа е финтата зашо луѓето немаат блекбери, а сите се залетуваат на она 0 денари. Како и да е блекберито е бизнис телефон. За чаламење нема потреба да се плаќаат 690 денари плус :D
И да другите модели може да ги земеш ама со доплата како што кажа Тончи.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Видов, бев вчера и се распрашав. Телефоните всушност им следуваа на мајка ми и татко ми, па бидејќи ги префрлија на Вип смарт М, како мене земав Водафон 547 и Вип 626, односно алкател , налик на Блекбери.
Сега и мене ми следува телефон за мојот број, но нешто подоцна. Се надевам ќе има добра понуда :)

И не мислев откажување број, не објаснив дека телефоните уствари им следуваат на моиве :)
690-те денари за Блекбери се поради интернетот, не го продаваат поинаку. :wink:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Ај да прашам...Ви се полни кредитот за 2,5 ден на секој повик повеке од мин муабет, од др мрежи????

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
денес бев во вип, и следни се цените за разговор:

во вип припејд е 2,5 денари минута со се ддв, и 3,5 денари за конектирање. значи првата минута е 6 денари. додека во поспејд цените се различни. за оние со 1180 денари претплата (конкретно за нејзе бев заинтересиран) 4,5 денари минута, 1000 минути бесплатни во вип, претплатата ја користиш за разговори према другите мрежи и то.. нема цена за поврзување...

--- надополнето ---

некако ми мириса дека ке склучам договор за овој пакет со вип:

http://www.vip.mk/cm/offer/postpaid/tariffmodels/supersmart/index.php

за 2 дена ми истекува договорот со ОНЕ и конечно ке ги скинам с'курцу... ми здомачи више да се расправам со нивниот кол центар и неписмените теткици од таа страна на линијата, кои се ставени да ти помогнат а појма немаат од она што ги прашуваш...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
денес бев во вип, и следни се цените за разговор:

во вип припејд е 2,5 денари минута со се ддв, и 3,5 денари за конектирање. значи првата минута е 6 денари. додека во поспејд цените се различни. за оние со 1180 денари претплата (конкретно за нејзе бев заинтересиран) 4,5 денари минута, 1000 минути бесплатни во вип, претплатата ја користиш за разговори према другите мрежи и то.. нема цена за поврзување...

--- надополнето ---

некако ми мириса дека ке склучам договор за овој пакет со вип:

http://www.vip.mk/cm/offer/postpaid/tariffmodels/supersmart/index.php

за 2 дена ми истекува договорот со ОНЕ и конечно ке ги скинам с'курцу... ми здомачи више да се расправам со нивниот кол центар и неписмените теткици од таа страна на линијата, кои се ставени да ти помогнат а појма немаат од она што ги прашуваш...
Ако праиш олкава сметка месечно, земиси ајфон 4 од тмоб ќе ти дојде за 1 денар :р

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Ај да прашам...Ви се полни кредитот за 2,5 ден на секој повик повеке од мин муабет, од др мрежи????
Бонусот што си го собрала ќе ти се додаде на сметка при следното надополнување :)
Имаш 30 ден бонус пример, тој ти стои, додаваш 100 денари во вип салон и добиваш всушност 130 ден, а бонусот ти се враќа на почетно салдо.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Знае некој како оди ова раскинувањево на договори со Вип, колку ќе ме коштаат тие Пеналите?? Кога го вклучвев договорот зимав телефон LG GB220 на предплата 400 денари, мислам дека беше 0 денари но тоа не е битно. Само телефонот кошта 4000 денари, е сега дали толку ќе ме коштет и пеналите?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Знае некој како оди ова раскинувањево на договори со Вип, колку ќе ме коштаат тие Пеналите?? Кога го вклучвев договорот зимав телефон LG GB220 на предплата 400 денари, мислам дека беше 0 денари но тоа не е битно. Само телефонот кошта 4000 денари, е сега дали толку ќе ме коштет и пеналите?

не... тоа се рачуна колку време ти останало од договорот. за секој месец има пенал кој изнесува процентуално цената од апаратот и претплатата. значи да речеме телефонит коштал 4000, си потпишал договор на 24 месеци со 400 денари претплата. после 12 месеци одлучуваш да раскинеш договор тоа ке ти биде тогаш околу 4800 претплатите плус 2000 за телефонот значи со се каматичката околу 7000 ке да платиш за пенали на раскинување договор.

Kajgana Shop

На врв Bottom