Ќе ми се најде...

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Се што не користам-фрлам. Како може да ми се најде нешто утре, ако денес сум го заменила со ново, инаку уште ќе било во употреба?
Освен тоа, според фенг-шуи, философија на секојдневното живеење, мораш да се ослободиш од старото, за да направиш место за ново, без разлика дали станува збор за материјално или емоционално. Пр. како можеш да очекуваш да се вљубиш, ако уште не си ја преболел старата љубов?
 
Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
41
Има неколку работи што сум многу приврзана за нив, карти од концерти, флаери, брошури, пенкала што не пишуваат, шишенца од потрошени парфеми... И едноставно не можам да се ослободам од нив. Парфеми што ми будат убави спомени, а веќе не се произведуваат и како да го фрлам тоа шишенце???
 
Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
има некои работи што сум приврзан за нив... и што навистина сум приврзан...
ама обично генералка прам на крајот од учебната... е тогаш има многуууу работи за фрлање и се чудам шо сум чувал. и на крајот ке си најдам нешто шо го барав цела година. :uvo::toe:
 

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Од кога знам за себе собирам најразлични работи и не дај боже да ги фрлам.А ако нешто ми затреба иди најди ги во хаосот.Исто и јас на крај на школска правам генералка не пошо сакам него пошо морам...и тогаш секоја најмала ситница излегува на виделина и секоја навраќа спомени и ме потсеќа на некои период.
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Мене па никогаш ништо не ми се наоѓа.Не чувам непотребни работи,или ако приметам дека нешто порано ми се наоѓало,а сега не можам ни за бришење прашина да го искористам,се ослободувам од него.Не дека не се приврзувам за работи,ама имам толку многу работи кои веќе се тука и не можам да ги заменам,и сепак преовладува желбата за (колку толку) поуредна соба,одколку за чување нешто што знам дека за три месеци нема да ми значи ништо,а и си имам доволно спомени во мојата глава :)
 

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Се пронајдов во темава!
Еден куп ама куп дрангулии во соба имам.Со секој шкаф во секое коше нешто што ич не ми треба ама сепак го чувам....мајка ми порано многу се нервираше.И неколку пати ми ги собираше дрангулиите, спремна да ги фрла, ке ги остави пред врата, а јас ке си ги вратам.И нареден пат она мисли дека дрангулиите ми ги нема и после шокови:pos2:
Никогаш нема да ја прежалам пандата што ми ја фрли:nenene:Најубавата и најголемата панда што ја имав добиено од вујко ми ми ја фрли....а еднаш искористи да не сум дома и сите стари играчки ми ги исфрли...плачев цел ден иако имав 13 години...гревче сум.

За разлика од мене сестра ми се фрла, кај неа коа ке влезам у соба мислам у аптека сум...се цакум пакум и се знае кај и се наога...кај можам ја да знам се што кај ми се наога коа имам милион дрангулии...ама супер ми е:pipi:
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Собирав доста глупости (не отпадоци од по улица се разбира :)) што мислев дека ќе ми се најдат, обично електроника... електромоторчиња, жички, отпорници, магнети и слично, некои интересни камчиња (ова појма немам за што корист ги собирав освем за да фаќаат место) штрафчиња, книги, весници т.е исечоци (е ова се наоѓаше) собирав и пенкала (ова особено беше корисно обично од 3-4 составуваш едно :icon_lol:) и што уште не, со главна намена да фаќаат место :)
 

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Чувам дрангулии, со таа разлика што мене и стварно ми се наоѓаат, особено за резервни делови кога поправам други работи. Одвреме на време ги средувам, ги класифицирам според форма и материјал, ги ставам во кутии и ги означувам, а понекогаш нешто и фрлам.

Уживам да си ја средувам колекцијата. Ми делува ко психотерапија. Сум приметила дека додека буричкам и си ги средувам работите така што ги сместувам на што помалку простор во кутиите, потсвеста увелико ми работи на средување на животните проблеми. Сонувам за куќа со огромен подрум, само за мене и мојата колекција. Опсесивно - компулсивно рековте? :)
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.505
Поени од реакции
33.665
Ауф, глупа особина.
Мајка ми е ваква. Јас тотално спротивно. Ако не употребувам нешто не го ни чувам.
Фрлам се` живо. :)))
 

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Ах од тоа што чувам се ништо неможам да си најдам... иам до мене списанија за компјутери кој што баба ми нонстоп ги носи до кантата у ќеса и ја секој ден си ги зиам и у друга ќеса ќе ги лупнам негде у собата.. а сто пати ако не сум ги прочитал Томи да не се викам... и по фиоките (божем за учебници шо се х)) буричкам пред некое време шо се не најдов... си најдов некој покемон жетони од 3то оделение шо ги собиравме, албум со сликички дигимон, карти со фудбалери (веќе не глеам фудбал, ама тие стојат х)), пенкала некој метални со убава форма, онакво пенкало за со мастило ама скапо некое убаво ептен баба ми шо ми го дае (а никоаш нема да го користам сто посто), капачиња за некоја наградна игра на кока кола и скопско, празни шишиња од странски пива, лименки некој од странски пива исто, ливчиња со walktrough за игри шо веќе сум ги свртел (ама ќе се најдат коа по некој 2-3-4 пат ќе ги вртам игрите х)), и пак не ги фрлив... цедиња некој шо не работат... ама ги чувам!!!! ме мрзи да сликам со телефонов да ви покажам само лево и десно од мене шо се има а не па по кутии и шкафови :) Еве само шо приметив дека седам на прегорен рам х)! Тоа ме боцкало по газот од прееска х) А шо е најтрагично, од вакви Items неможам да си ги најдам стварите шо стварно ми требаат :) И зашто ги чувам? :toe: Ама нема да ги фрлам! Чувам дури и едни лењири (на вујко ми од средно му се :)) у некоја си елипсоидна форма се лењирите и интересни ми се :) А не ми требаат! Ама ај ќе се најдат! И отпорници и диоди чувам од основно од пакетите ОТП... и жички и се! Ама сеа скоро се потрошија... треба да најдам некоја од тие вежбите шо ги работев, да ги одлемам, ќе се најдат за у школи :)
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.294
Поени од реакции
45.839
Пред да се решам да фрлам некој предмет долго си ги вртам сите можни комбинации каде ми можел да ми се најде,ако има и најмала шанса да видам аир од него го пикам во фиока,ако се исцрпи све иде у ѓубре,еее татко ми на пример е лудак, какви се глупости чува со овој изговор тоа е чудо едно :) чак мислам дека и ја сум дома под таа точка :P
 

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Ja iskreno si cuvam i pokraj toa sto majka mi samo urla po mene da si gi sredam fiokite doma da zalicat na nesto.. :pipi: I ajde lugee koj saka da se otarasi od 300- te nepotrebni trakatanci i drangulii ima eden staro kupujem ovde :pos::pos:
 

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
па во ќе ми се најде не ставам баш ситници. обично го користам тој збор кога се работи за нешто поголемо.. пример пари и така натака.:smir:
 
Член од
3 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
6
Мене „ќе ми се најдат“ само:
палома (за нос)
капа (за на глава)
ракавици (за на нозе)
барут (не прашувајте)
крема за против грчеви (паркур)
микрофон (за пеење)
кабел за микрофонот (знам што ќе прашате, одговорот е „не, не носам појачало“)
тетратка за цртање (манга, графити и черепи)
пенкало со кое ќе цртам (манга, графити и черепи)
ханзапласт (за рани)
уште палома (за нос)
(сеа проверувам што друго имам у џебовите од јакната)
папка со цедиња (програми у стил Фотошоп)
витамин Ц (ми рече докторот да пијам, а тие што ги пијам ги носам у џебот со парите, овие ми биле некад за резерва)
и заборавам дека ги имам, исто ко да сум ги немал.

:helou:
 
M

MIL

Гостин
Хехехехе,дома имам една фикоа ја викам калабалак се има во неа и скршено и уништено и залапено нешто ама некад нешто ми притребува а многу чувам и ситници ми се омиленки
 

Kajgana Shop

На врв Bottom