Љубомората - знак на љубов или опасност?

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Хмммм љубомората и љубовта секоаш иделе заедно мислам дека доколку не постои љубов нема да има и љубомора... али сепак љубомората треба да биде во нормала... секоја претерана љубомора води кон распаѓање на врска... а и одбивност од едната страна т.е. од едниот партнер... како и да е мислам дека во умереност љубомората е добра али не и претерана..
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Во секоја љубовна врска постои љубомора.Кога сакаш тоа е најнормално,но не е убаво болна љубомора зашто тогаш ја гушиш таа личност и можеш само да ја избркаш од својот живот.Љубомората е дел од нашето секојдневие и секој е љубоморен.Некој повеќе некој помалку.Но може да биде и опасна.Ако не ја сваќате гледајте го филмот "Фатална привлечност" и ќе ви биде јасно.
 
Член од
7 јануари 2008
Мислења
276
Поени од реакции
13
Мала доза не љубомора секој има почувствувано,но оние што се многу љубоморни јас мислам дека треба да се лечат.Имав дечко кој ме загушуваше,не ми даваше да дишам и кога го оставив,он си најде друга и продолжи неа да ја гуши.Тогаш сватив дека не е тоа љубовта,тоа е болест.
 

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Дефинитивно асоцира на опасност.
Нема успех во врска каде партнерот секој ден те прашва кој ти беше тој шо се поздрави.
 
D

devojcence

Гостин
ljubomorata e definitivno zafrknata rabot i preopasna za edna vrska.mi se slucuvalo vrski da prekinuvam tokmu za ovie raboti.posto ljubmorata nosi zamaranja nervozi karanici napinjanja i sl.a toa vodi do kraj.
 

Black LiLy

Her Majesty, My Queen, HIP-HOP
Член од
5 ноември 2007
Мислења
109
Поени од реакции
3
Малку љубомора е во ред. Онаа претераната, е веќе знак на посесивност кој неминовно води кон најголемата замислива опасност. Ропство во врската. Ах, не. Фала, ама не.
 
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
ljubov? ljubomora?....pa sekoja vrska bes malko ljubomora za mene znaci nezainteresiranost...ili taka nekako..sepak ljubomorata za mene ne e vo moda...nema nisto da se postigne so nea osven odbivnost ...
 

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
По малку од двете.
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Многу лоша работа дефинитивно. И не мора да значи дека ако не е љубоморен не е заинтересиран. Сите ние сме помалку или поеќе љубоморни но дозата треба да е мала речиси незабележителна. Се што е повеќе од нормалното веќе преминува во болест.
 

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
pa logicno i covecki e koga sakas nesto ... ljubomorno da go cuvas , ama vo umereni granici , a ako gi precekoris tie granici toga ... zaebavme rabota / stignuva naredno nivo : op .. op ... opasnost - znaci deka ke go izgubis i toa sto si go pazel ljubomorno , oti sekako kew sires negativni vibracii i so tekot na vremeto , od manija ili ljubov ( edni taka vikaat drugi se razboluvaat ) i da .. da pocituvani moi - kraj !!! za dobroto na site i bolniot i razboleniot ... ke odlucat deka najdobro bi bilo da kazat ne , na toa "bogatstvo" sto go cuvale - ljubomorno .
pozZ
 
A

Anck-Su-Namun

Гостин
Љубомората ако е во мали дози (нормално) може да се каже дека е знак на љубов т.е. ако чувствуваш љубомора значи се грижиш за некого да не ти го одземе некој и сл.
Доколку е во поголеми дози т.е ако преминува во опсесивност и досаѓање на другиот тогаш е опасност. Некој ако не те остава да дишеш тогаш е опасно...убаво вика The Goddess тогаш веќе преминува во болест.
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Љубомората не е знак на љубов,не мора да значи дека за партнерот да биде заинтересиран треба да биде љубоморен.
Ако не се интересира партнерот за тебе не се интересира,ако се обидуваш да го направиш љубоморен нема да ти помогне.
Ако има доверба во врската нема да дојде до љубомора,и нема да се сомнева во тебе кој ќе ти се пушта некој.Ако те сака ќе се интересира за тебе,ако не ќе му биде гајле.Љубомората не може да биде знак на љубов,повеќе ќе се разочарам ако дечко ми се посомнева во мене и ако љубомори,а ќе ме израдува ако ми рече дека ми верува и дека може да излезам сама со другарите.
 
E

`EsCaPe`

Гостин
Љубомора = болест..
Ја болна сум ..За жал.

Ако е во мали количини , може да се рече дека е знак на љубов , ама иначе.. НЕЕ ..
Јас сум многу љубоморна , не покажувам , ама измачување е за мене ..
Ај кент хелп ит..

:toe:
 

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Ако е во мали количини , може да се рече дека е знак на љубов , ама иначе.. НЕЕ ..
До пред некое време ќе се согласев со тебе... но, сега сум малку постар и малку поискусен и вака гледам на работите...

Едно време бев убеден дека сум љубоморно копиле.. и тоа е тоа.. нема лек.
Една девојка ме научи дека е можно да сакаш некого неизмерно а во ниту една ситуација да не почуствуваш љубомора. Се се сведува на довербата... ништо друго.
После убаво научената лекција, ги разгледав сите мои љубоморни испади во животов... секогаш како променлива во равенката се наоѓаше довербата... и секогаш испаѓаше дека била помала од што треба.

Така да ... љубомора и љубов немаат врска една со друга... поработете на довербата...
 

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Доколку љубомората е до една нормална граница, без претерување, станува збор за љубов....... Ако е претерана и без потреба, дефинитивно знак на опасност!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom